Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
shan Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dáme si rozehřát troubu na 170°C (myslím horkovzdušnou, jinak 190°C). Smícháme koření se solí a směs vetřeme do kachních prsou. Do pekáčku dáme na dno plátky slaniny a prsíčka položíme na ně. Vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Mezitím si vymačkáme jeden velký pomeranč a můžeme přihodit i dřeň. Po dvaceti minutách pečení touto šťávou mašlí potřeme prsíčka a dáme na dalších 15 minut péct. Pokud je kůže už trochu vypečená, párkrát ji propíchneme, aby vytekl tuk. Znovu potřeme a dáme péct na dalších 2 x 15 minut. Nakonec můžeme zvýšit teplotu, pokud není kůže upečená. Zbytek šťávy vmícháme do tuku a necháme stát ve vypnuté troubě cca 10 minut. Prsíčka by měla být měkká a šťavnatá. Prsíčka rozpůlíme a servírujeme se slaninou, kterou klademe na přílohu.
Recept je z kategorií: Kachna
bramborová kaše s hráškem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.12.17 16:20
Výborné. Kombinace zázvoru s koriandrem je znamenitá. Přidal jsem asi dva cykly potřít-péct navíc, protože kůže byla stále silná. Dokřupava se mi ji vypéct nepovedlo, ale i tak byla dostatečně tenká a chutná. Šťávy jsem dal jen z půlky pomeranče a nebyla příliš znát, asi jsem měl dát opravdu z celého. Doporučuji více slaniny, přecejen se dost speče. Množství koření vypadalo, že je na tři celé kachny, ale opravdu tam všechno patří. Jedna lžička soli stačila.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kachní prsíčka s pomerančovou šťávou
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Asi bych se měl naučit dávat sem fotky.....
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Ty děláš chutě ! Vypadá to skvěle !