Recept Kachní prsa marinovaná v medu a grapě s omáčkou sherry

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme, prosolíme a naložíme do medové marinády. Maso necháme nejméně 3 hodiny marinovat a poté zvolna grilujeme. Jako příloha jsou vhodné fazolky, které zprudka orestujeme na olivovém oleji se šalotkou a třtinovým cukrem. Sherry omáčkou přelijeme na plátky nakrájená kachní prsa.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 05.04.02 vloženo
  • 9403x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • marináda:
  • 100 g lesního medu
  • 1 dl grappa bianca
  • 2 dl olivového oleje
  • 2 dl sladšího červeného vína.
  • sherry omáčka:
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 100 g cibule
  • 50 g borůvkového džemu
  • 3 dl kachního vývaru
  • 2 dl červeného vína
  • 2 dl sherry dry
  • 1 dl smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachní prsa marinovaná v medu a grapě s omáčkou sherry

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kachní prsa marinovaná v medu a grapě s omáčkou sherry

Labužník marus02
58 příspěvků 25.1.09 03:43
...ještě

…ještě jsem zapomněla - tu smetanu jsem sámo nakonec přidala, ale až po propasírování při dochucování… :-) a grappu jsem zaměnila za brazilskou cachacu ;-)

Labužník marus02
58 příspěvků 25.1.09 03:43
..."dovymysli si sám"...

…tak jsem si odpověděla sama vyzkoušením… :-)
Tenhle recept bych nazvala „dovymysli si sám..“ protože mu leccos chybí.
Do marinády doporučuji trochu víc medu. Grilovat se musí opravdu dost pomalu (resp. nejdřív rychleji a pak pomalinku). Prsa jsem měla velká a silná, asi po 20 minutách grilování byla uvnitř ještě trochu krvavá, proto jsem prsa nakrájela na tenké plátky a bez rozložení (tj. po nakrájení jsem je nechala u sebe), potřela medovou marinádou a ještě chvilku grilovala, vytvořila se pěkná krustička. Maso bylo takto OK.
K omáčce: - zeleninu jsem orestovala, přidala ostatní ingred. kromě smetany, místo kachního vývaru je bujon z kostky OK, chce to více vína, povařila do změknutí, po té rozmixovala a přes sítko propasírovala. Dochutit trochou citrónu, cukru, pepře, soli, špetička skořice.
Pochvala byla veliká, takže doporučuji - a klíďo to zkuste i trochu jinak :-)

Labužník marus02
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Jak na tu omáčku?

Tenhle recept mně hodně zaujal (kachna na jablkách se zelím už mě nudí:-) ALE: jak udělat tu omáčku? Není zde postup. Ty pevné složky orestovat, přidat to tekuté… povařit? a rozmixovat?
A také by mně zajímalo - jak s tím grilováním? Jak to asi trvá dlouho? Mám na troubě stupně 1-3, tak asi na té dvojce? Nevysuší se to maso?
Dá se grappa nahradit třeba slivovicí nebo meruňkovicí? /hm, nic jiného mi stejně nezbyde/…

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Dnes nádherné recepty!!!

Pavlovův reflex funguje! Sliny se mi sbíhají na ty nádherné dnešní recepty! A tyhle kachní prsa… no to je senzace!!!
Díky, vyzkouším!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hruškový koláč Hruškový koláč
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz