Recept Kachní prsa marinovaná v medu a grapě s omáčkou sherry

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme, prosolíme a naložíme do medové marinády. Maso necháme nejméně 3 hodiny marinovat a poté zvolna grilujeme. Jako příloha jsou vhodné fazolky, které zprudka orestujeme na olivovém oleji se šalotkou a třtinovým cukrem. Sherry omáčkou přelijeme na plátky nakrájená kachní prsa.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 05.04.02 vloženo
  • 9144x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • marináda:
  • 100 g lesního medu
  • 1 dl grappa bianca
  • 2 dl olivového oleje
  • 2 dl sladšího červeného vína.
  • sherry omáčka:
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 100 g cibule
  • 50 g borůvkového džemu
  • 3 dl kachního vývaru
  • 2 dl červeného vína
  • 2 dl sherry dry
  • 1 dl smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachní prsa marinovaná v medu a grapě s omáčkou sherry

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník marus02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
...ještě

…ještě jsem zapomněla - tu smetanu jsem sámo nakonec přidala, ale až po propasírování při dochucování… :-) a grappu jsem zaměnila za brazilskou cachacu ;-)

Labužník marus02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
..."dovymysli si sám"...

…tak jsem si odpověděla sama vyzkoušením… :-)
Tenhle recept bych nazvala „dovymysli si sám..“ protože mu leccos chybí.
Do marinády doporučuji trochu víc medu. Grilovat se musí opravdu dost pomalu (resp. nejdřív rychleji a pak pomalinku). Prsa jsem měla velká a silná, asi po 20 minutách grilování byla uvnitř ještě trochu krvavá, proto jsem prsa nakrájela na tenké plátky a bez rozložení (tj. po nakrájení jsem je nechala u sebe), potřela medovou marinádou a ještě chvilku grilovala, vytvořila se pěkná krustička. Maso bylo takto OK.
K omáčce: - zeleninu jsem orestovala, přidala ostatní ingred. kromě smetany, místo kachního vývaru je bujon z kostky OK, chce to více vína, povařila do změknutí, po té rozmixovala a přes sítko propasírovala. Dochutit trochou citrónu, cukru, pepře, soli, špetička skořice.
Pochvala byla veliká, takže doporučuji - a klíďo to zkuste i trochu jinak :-)

Labužník marus02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Jak na tu omáčku?

Tenhle recept mně hodně zaujal (kachna na jablkách se zelím už mě nudí:-) ALE: jak udělat tu omáčku? Není zde postup. Ty pevné složky orestovat, přidat to tekuté… povařit? a rozmixovat?
A také by mně zajímalo - jak s tím grilováním? Jak to asi trvá dlouho? Mám na troubě stupně 1-3, tak asi na té dvojce? Nevysuší se to maso?
Dá se grappa nahradit třeba slivovicí nebo meruňkovicí? /hm, nic jiného mi stejně nezbyde/…

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Dnes nádherné recepty!!!

Pavlovův reflex funguje! Sliny se mi sbíhají na ty nádherné dnešní recepty! A tyhle kachní prsa… no to je senzace!!!
Díky, vyzkouším!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jahodový pohár Jahodový pohár
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz