Recept Kachní závitky s pomerančovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kachní závitky s pomerančovou omáčkou

Postup

1. Prsa rozkrájíme na 4 plátky. Smícháme olej, sójovou omáčku, 2 lžičky medu a tabasco, pokapeme maso a necháme 1 hodinu rozležet. 2. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a šfávu přitom zachycujeme. Feferonku a papriku očistíme a jemně posekáme. Vše i s bazalkou promícháme a postavíme do chladu. 3. Sezam opražíme, 1 lžičku odložíme, zbytek rozmixujeme s octem, hořčicí a zbylým medem. Celer očistíme, nakrájíme na dlouhé tenké nudličky a ovaříme. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme sezamovou pastou, poklademe celerem, svineme a sepneme. Troubu předehřejeme na 200 °C. 4. Závitky opečeme na oleji, vložíme do pekáčku, pečeme asi 15 min. a vyjmeme. Šťávu zředíme sherry a vývarem a povaříme 5 min. Závit­ky podáváme s pomerančovou oblohou a omáčkou.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 22.10.03 vloženo
  • 6107x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 830 kcal, 3470 kJ, 22 g bílkovin, 64 g tuků, 39 g sacharidů
  • 2 kachní prsa (po 300 g, stažená)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžičky medu
  • 1 lžička tabaska
  • 3 pomeranče
  • 1 červená feferonka
  • 1 žlutá paprika
  • 4 lžíce kráj. bazalky
  • 50 g sezamu
  • 1 lžíce octa ze sherry
  • 1 lžička hořčice
  • 2 řapíky celeru
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 50 ml sherry
  • 150 ml vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.10.19 17:21

Tak rozporuplný recept jsem snad ještě nedělal. Kombinace chutí nezvyklá, nicméně zajímavá. Ze surovin jsem vynechal feferonku, neb ji neměli, a ocet ze sherry jsem nahradil červeným vinným octem, protože ze sherry jsem ještě nikdy nepoužil a měl bych ho tu nadosmrti. Nejsem si jistý, jestli se mají použít dvě prsa nebo dvoje. Já měl jedny z dost hubené kachny, chtělo by to aspoň z pořádného macka. I tak jsem je ale podélně rozkrojil a bylo to dobře. Množství sezamové pasty vypadá jako na celou kachnu a celeru je taky požehnaně. Závitky nepřipomínaly elegantní spirálky, ale spíš balík slámy. Přílohou je zde nejspíš ta pomerančová paráda. Já jsem si dal ještě pár orestovaných brambůrků a celkem k tomu pásly. Ale stačí jich trocha nebo žádné, pokud nejste zvyklí sníst osm knedlíků, pomeranč jako příloha stačí. První chuťový dojem je typu nic moc, chutě jsou prostě nezvyklé, málokdo jí denně celer obalený v sezamu a přikusuje k tomu pomeranč. Ale čím víc jsem si na ty chutě zvykal, tím to bylo lepší a nakonec jsem musel uznat, že jsem se dobře najedl. Jen to možná neodpovídá vynaloženému úsilí. Jako jedinou zbytečnou věc jsem shledal šťávu z vývaru a sherry. To, co se vypeklo, by k namočení masa určitě postačilo i bez ředění. Přestože jsem dal vývaru jen 100 ml, omáčka byla vodová a bez výrazné chuti a významu. Ale jinak to chuťově funguje, jen si zvyknout na trochu netradična. Celkem vzato každý den to dělat nebudu, ale nakonec to bylo příjemné.

Diskuse k receptu Kachní závitky s pomerančovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz