Recept Pekingská kachna

aneb Kachna po pekingsku

(Hodnoceno 2x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pekingská kachna

Postup

Kachnu omyjeme, osušíme a posolíme zvenku i zevnitř. Stehna přivážeme nití k prsum kachny. Rozmícháme med, 3 lžíce vařící vody, mletý zázvor a 2 lžičky soli. Kachnu potřeme rovnoměrně 2/3 medové směsi, zabalíme do pergamenového papíru a uložíme do chladna nejlépe přes noc. Poté dáme do předehřáté trouby plech na pečení (elektrika 200 °C, plyn 3 stupeň) a na něj rošt. Kachnu položíme na rošt. Plech nebo pekáč pod roštem naplníme teplou vodou. Kachnu pečeme asi 45 minut.

Mezitím přesijeme hladkou mouku do mísy, přidáme olej a 1/4 l vařící vody, všechny přísady uhněteme ve vláčné těsto. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut. Naťovou cibulku očistíme, umyjeme a nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky.

Zelené části nakrájíme na špalíčky. Bílé kusy na konci vícekrát nařízneme a vložíme do studené vody, kde se naříznuté konce roztřepí do štětečku. Očištěnou mrkev nakrájíme ze 2/3 na asi 5 cm dlouhé kousky a zbytek nakrájíme na ozdobu. V osolené vodě mrkev povaříme asi 5 minut, vyndáme ji a necháme okapat zmírníme teplotu trouby a kachnu pečeme ještě 45 minut.

Těsto na placky znovu prohněteme, utvoříme váleček o průměru asi 5 cm, který rozkrájíme na 12 stejných plátků. Jeden plátek rozválíme na pomoučeném válu do placky asi 15 cm v průměru. A hned dokud se nesmrští zpět jí opečeme do zlatova na rozpálené pánvi bez oleje z obou stran. Se zbývajícími plátky učiníme totéž a dáme je do tepla.

Kachnu pak potřeme zbylou medovou směsí a ještě 15 minut dopékáme dokřupava. Maso z hotové kachny zcela až ke kosti odkrájíme, poté ho nařežeme na malé kousky a ta spolu s kousky zeleniny připravíme na mísu. Kolem dokola obložíme zbylou mrkví a cibulovými štětičkami.

Tip: na stole si každý vezme placku, potře si jí pomocí cibulové štětky omáčkou, položí si na ní trochu masa a zeleniny a sroluje si ji.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 17.12.01 vloženo
  • 77945x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kachna (asi 2kg)
  • 5 lžic medu
  • sůl
  • lžička zázvoru
  • 300 g hladké mouky
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 svazek naťové cibulky
  • 500 g mrkve
  • 250 ml barbecue omáčky na pekingskou kachnu nebo 250 g povidel se sojovou omáčkou, trochou octa, cukru, soli, pepře a pikantního čínského koření
  • mouka na vál
  • pergamenový papír

Doporučená příloha

  • Servírujeme s plackami a omáčkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.03.17 21:08

Vyzkoušeno i na kuřeti, je to taky prudce jedlé :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

casino 28.01.15 00:31

.

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Pekingská kachna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 17.03.17 22:09

Fakt ze Pekingska kachna ako kure je skvele. Nikdy nezjeme cele kure a dnes sa zjedlo! cele..skoro aj s kostami.. ;) neboli knedlicky ale zemiaky hranolky v rure pecene a salat..

casino
4486 příspěvků 17.03.16 20:24

…právě v TV, v pořadu o Pekingu říkali, že u pekingských žen je v oblibě sousto masa z kachny pocukrovat a slupnout… :mrgreen:

daduuja
1143 příspěvků 29.01.15 19:10

@casino občas ji dělávám a suším pověšenou v průjezdu, kde to fičí, kolemjdoucí se nestačí divit :-)
Vyzkoušeli jsme různé pečení, ale…, teď bych potřebovala starou anglickou popelnici s víkem, v tý by to bylo ideální :-)
Ale stejně si myslím, že tahle kachna nejlíp chutná ve velké společnosti a hlavně placky, okurka, zelená cibulka nakrájená do štětce a hoisin nebo jiná omáčka jí dodají ten pravý šmak, jinak souhlas, naše vypečená s kmínem je o něčem úplně jiném :-)

casino
4486 příspěvků 29.01.15 00:34

@daduuja
Nefoukal (mladí mi půjčili el. pumpu na lehátka… Káču jsem napíchl a v ten moment jí bylo všude plno :mrgreen:
Neplackoval :oops:
Neporcoval :oops:
S tímto rcp má „můj“ postup vlastně velmi málo společného, jak lze ostatně popatřiti ZDE :mavam:

daduuja
1143 příspěvků 28.01.15 20:11

Teda, casino, klobouk dolů, ta barva je originální :-)

Čím je plněná? A co foukání pod kůži? Placky byly? A naporcována na 100 kousků? :-)

esmeralda
4813 příspěvků 09.10.10 03:05

Autentický recept je velice složitý.
První krok je že se musí (už oškubaná a vykuchaná) kachna nafouknout aby se oddělilo sádlo od kůže. Tento krok zaručuje křupavost.
Po té se celý tvor namočí na pár minut do vařící vody.
Pak se nechá vyschnout, teprve nyní přijde marináda a vše se nechá 24 hodin odpočinout .
Pak se teprve peče, většinou zavěšený za krk ve speciální troubě.
To také vysvětluje, že pokud nejdete do restaurace která se specializuje jen na tuto slavnou krmi, musíte si ji objednat 48 hodin dopředu.
Servíruje se s Hoisin sauce. Myslím, že mi Penda kdysi napsala, že je to česky Omáčka ze žlutých fazolí.

jolana
5065 příspěvků 08.10.10 17:20

Diky roubicku oo7, ja to zkusim.. Akurat neviem, potom ju zas nalozit ako je vyssie v recepte uvedene? alebo ako to myslis?
Dik :)

roubicek007
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.10.10 15:47

Dobrý den ve spolek.Já vařil několik let v čínské restauraci a je dobré alespon jeden den kachnu matinovat v pomerančové štávě s badyánem a rýžovým vínem,kachna pak dostane neopakovatelnou vuni a chut…

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kachna po pekingsku....

…chtěla jsem vložit recept na tuto dobrotu ale Pepino mě o takřka šest let předběhnul.

Pekingskou kachnu jsme si dali nedávno v restauraci, ale kdysi jsem ji dokonce vyrobila doma. Je to piplačka ale stojí to za to.

Na rozdíl od tohoto receptu bych snad jen vynechala mrkev a ty omáčky bych vymněnila za autentičtější omáčku ze žlutých fazolí.

A proty co se už vůbec s kačkou nechtějí péci je jednodušší ji už koupit upečenou u Číňanů.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz