Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Kitchenette.cz Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Badyán se svou kořenitě nasládlou chutí na první pohled rozpoznáte převážně v podobě osmicípá hvězdice – odtud vzešel název hvědicový anýz nebo také čínský anýz podle země původu.
1. Připravte si v hrnečku základ na omáčku smícháním vína, škrobu, sójové omáčky, vody, medu. Dobře rozmíchejte a dochuťte, protože sójových omáček je více druhů, některé jsou slanější, také portská a dezertní vína jsou různá a někteří mají zase rádi sladší chutě, tak můžete i přidat medu.
2. Ve velké pánvi rozžhavíme olivový olej a když je dostatečně horký, přidáme kachní prsa. Velmi krátce je orestujeme a snažíme se v průběhu smažení oddělit jednotlivé kousky. Když je maso zatažené, ale ještě růžové, přidáme kedlubnu, celer, zelí, zázvor, česnek, 2 hvězdičky badyánu (všechnu zeleninu, co je tvrdší a hned se nerozvaří) a krátce restujeme.
3. Po 1-2 minutách přidáme jarní cibulku, (chilli) a zalijeme připravenou omáčkou. Stále pracujeme při silném plameni. Omáčka začne houstnou, kdyby se vám zdála příliš hustá, můžete doředit vodou. (I zelenina pouští šťávu různě intenzivně, proto Vás připravuji na případné doředění.)
4. Po přidání omáčky celý proces bude trvat zase jen minutku a jakmile máte pocit, že škrob už vykonal své a omáčka je akorát, přidejte špenát, vypněte sporák, krátce promíchejte a servírujte například a ideálně s rýží.
"[* https://data.labuznik.cz/labuznik/images/original_temp/19580.jpg *]":http://r.webdio.cz/www/delivery/ck.php?oaparams=2__bannerid=841__zoneid=0__cb=d4609b42ae__oadest=http%3A%2F%2Fwww.kitchenette.cz%2F
Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kachna Maso
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kachní prsa s badyánem
Ten olivový olej asi ne, že!?
Všechny recepty a celý web jsou

@jcs1 Vyměním jedny kachní prsa za červené zelí a kedluben… To zase chybí mně

Vážně to vypadá dobře
Že bych skočil pro kachní prsa?
Vypadá to Ú-Ž-A-S-N-Ě.