Recept Kachní prsa s badyánem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachní prsa s badyánem

Úvod

Badyán se svou kořenitě nasládlou chutí na první pohled rozpoznáte převážně v podobě osmicípá hvězdice – odtud vzešel název hvědicový anýz nebo také čínský anýz podle země původu.

Postup

1. Připravte si v hrnečku základ na omáčku smícháním vína, škrobu, sójové omáčky, vody, medu. Dobře rozmíchejte a dochuťte, protože sójových omáček je více druhů, některé jsou slanější, také portská a dezertní vína jsou různá a někteří mají zase rádi sladší chutě, tak můžete i přidat medu.

2. Ve velké pánvi rozžhavíme olivový olej a když je dostatečně horký, přidáme kachní prsa. Velmi krátce je orestujeme a snažíme se v průběhu smažení oddělit jednotlivé kousky. Když je maso zatažené, ale ještě růžové, přidáme kedlubnu, celer, zelí, zázvor, česnek, 2 hvězdičky badyánu (všechnu zeleninu, co je tvrdší a hned se nerozvaří) a krátce restujeme.

3. Po 1-2 minutách přidáme jarní cibulku, (chilli) a zalijeme připravenou omáčkou. Stále pracujeme při silném plameni. Omáčka začne houstnou, kdyby se vám zdála příliš hustá, můžete doředit vodou. (I zelenina pouští šťávu různě intenzivně, proto Vás připravuji na případné doředění.)

4. Po přidání omáčky celý proces bude trvat zase jen minutku a jakmile máte pocit, že škrob už vykonal své a omáčka je akorát, přidejte špenát, vypněte sporák, krátce promíchejte a servírujte například a ideálně s rýží.

   

   

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kachna Maso

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 16.11.12 vloženo
  • 11651x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 2 kachní prsa, pokrájená na plátky
  • 2 jarní cibulky, krájená na šikmé plátky, kolečka, oválky
  • 2 řapíky celeru, krájené na 4 mm plátky
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 1 lžička zázvoru, krájeného na tenké nudličky
  • 1 malá kedlubna, krájená na širší nudličky
  • 100-150 g červeného zelí, krájené na tenké nudličky
  • velká hrst čerstvého špenátu
  • malá hrst celerové natě
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 lžíce portského vína (může být dezertní)
  • 2 lžíce škrobu (používám maizenu)
  • 1,5 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 6 lžic vody
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje nebo ghí

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachní prsa s badyánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3831 příspěvků 17.11.12 11:40

Všechny recepty a celý web jsou :potlesk: :potlesk: :potlesk:

 
Zuzka1973
2228 příspěvků 16.11.12 17:30

@jcs1 Vyměním jedny kachní prsa za červené zelí a kedluben… To zase chybí mně :kytka:
Vážně to vypadá dobře :palec:

 
jcs1
77 příspěvků 16.11.12 16:11

Že bych skočil pro kachní prsa? :) Vypadá to Ú-Ž-A-S-N-Ě.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Cibulačka Cibulačka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz