Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
juraH Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Slaninu pokrájíme na malé kousíčky, necháme rozpustit na pánvi, přidáme máslo. Když se slanina osmahla(zaškvířila, vlijeme obsah do misky s mlékem a rozmíchanými celými vejci. Přidáme sůl, usekanou petrželovou nať a na špičku nože nastrouhaného nožem muškátového oříšku. Dobře rozkvedláme avlijeme do hluboké mísy ve které máme žemle(.. nebo rohlíky nebo..) nakrájené na kostičky. Takto upravenou nádivku necháme ½ hodiny stát, občas opatrně opakuji opatrněobrátíme spodní vrstvu nahoru (nemícháme, abychom z nádivky nevytvořili kaši pro Jiříka). Pokud se mléko po ½ hodině nevpilo, přidáme trochu strouhanky, naopak pokud je nádivka suchá tak,že se rozpadá ,přilijeme trochu mléka. Kaštany vhodíme do vroucí vody a cca 3 min povaříme. Prudce chladíme. Poté lze již ostrým nožem otevřít kaštan na špičatějším konci a postupně vyloupnout. Pozor kaštan má na jádře ještě jednu vrstvu, která lze opatrně sloupnout, až zůstane jen světle hnědé jádro. Jádra nasekáme a vmícháme do nádivky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jednodušší kaštanová nádivka nejen do krocana