Recept Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci

Postup

Maso nakrájejte na dvoucentimetrové kostky. Na pánvi rozehrejte olej, na nem maso opecte po vsech stranách do hneda a dejte je do pomalého hrnce.
Na pánev dejte slaninu, karotku, plátky cibule, cesnek a opékejte 3 minuty. Posypte moukou a za stálého míchání prilévejte víno. Privedte do varu, míchejte, pridejte bobkový list a cibulky. Osolte, opeprete, dejte do pomalého hrnce a promíchejte.
Varte na LOW 7-9 hodin, podle kvality masa. Odstrante bobkový list.

Tip: Má-li být stáva hustejsí, obalte maso pred opékáním v mouce.
Místo cibulek lze pridat zampiony a lze pridat více vína, prípadne s trochou hovezího vývaru protoze v tomto jídle není mnoho stávy.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.04.10 vloženo
  • 3488x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7-9 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovezího masa
  • 2 PL oleje
  • 200 g neuzené slaniny nakrájené na plátky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 1 rozetrený strouzek cesneku
  • 2 PL mouky
  • 300 ml cerveného vína
  • 1 bobkový list
  • 12 malých cibulek, oloupaných
  • 1 karotka nakrájená na plátky
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Brambory, rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alice_G
505 příspěvků 25.04.10 00:23
Re: Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci.

Zdeňku, děkuji.
AG

 
oldsoft
682 příspěvků 24.04.10 19:55
Re: Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci.

Neuzená slanina .

 
spiser
717 příspěvků 24.04.10 19:17
Re: Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci. Alice_G.

Cemu nerozumís?

 
Alice_G
505 příspěvků 24.04.10 19:10
Re: Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci.

A já tomu pořád nerozumím. Ztraceno v překladu?
 AG

 
spiser
717 příspěvků 24.04.10 14:28
Re: Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci. Zlata.

Neuzená slanina je slanina která se potom co lezela v láku uvarí bez uzení.

 
zlata
1200 příspěvků 24.04.10 06:17
Re: Hovězí s cibulí a vínem v pomalém hrnci - Honzo

ač mám od Tebe zakázáno cokoliv psát pod Tvé recepty, tak přeci jenom porušuji a ptám se. Prosím co je neuzená slanina. Já se přiznám, že tento pojem neznám. Díky za odpověď. Zlata

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Květáková polévka Květáková polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz