Recept Sobotní hovězí v pomalém hrnci

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sobotní hovězí v pomalém hrnci

Postup

Na velké pánvi opecte na oleji maso ze vsech stran do hneda. Na dno pomalého hrnce dejte cibuli a paprikový lusk a na ne polozte maso. Smíchejte vývar, Worcestershire omácku, kopr, tymián, pepr a nalejte to na maso. Varte zakryté na HIGH 3-4 hodiny az je maso mekké a zelenina "al dente". Maso vyjmete z hrnce a udrzujte teplé. Smíchejte Maizenu s vodou a vmíchejte ji do hrnce. Zakryjte a varte jeste 30 minut. Do hrnce vratte maso a prohrejte je.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 04.05.07 vloženo
  • 15787x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • asi 750 g hovezí svíckové nebo kvalitního, odlezelého hovezího masa
  • 1 cibule, nakrájená na clunky
  • 1 zelený paprikový lusk, nakrájený na kousky veliké asi 2,5 cm
  • 400 ml hovezího vývaru
  • 60 ml Worcestershire omácky
  • 1/4 KL suseného kopru
  • 1/4 KL suseného tymiánu
  • 1/4 KL mletého pepre
  • 2 PL Maizeny
  • 2PL vody
  • trocha oleje nebo kuchynský spray na opecení masa
  • sul

Doporučená příloha

  • Brambory, rýze, bramborová kase, testoviny, chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sobotní hovězí v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sobotní hovězí v pomalém hrnci

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci. - spiser :-)

takto se uvařil sobotní oběd, docela sám, než jsem přišla z práce, hovězí jsem měla přední b.k. a po 4 hodinách bylo měkoučké, koření stačí opravdu uvedené množství a sůl jsem nedala, výborná chuť i vůně, dík :-)

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci.

Já nechápu co to má společného s hambáči z mekáče. Snad jen to hovězí, ale to jsi Muchcacho hodně moc mimo mísu s tou poznámkou. Mě se to zdá být výborný sobotní nápad.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci, Muchacho

hambáče a ani nic jiného z mekáče nejím, ale tohle si dám ráda…:o)

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci.

Proti gustu..... Nejím ani hambáče z mekáče.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci.

Tak už vím, co u nás bude příští sobotu :o))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz