Recept Sobotní hovězí v pomalém hrnci

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sobotní hovězí v pomalém hrnci

Postup

Na velké pánvi opecte na oleji maso ze vsech stran do hneda. Na dno pomalého hrnce dejte cibuli a paprikový lusk a na ne polozte maso. Smíchejte vývar, Worcestershire omácku, kopr, tymián, pepr a nalejte to na maso. Varte zakryté na HIGH 3-4 hodiny az je maso mekké a zelenina "al dente". Maso vyjmete z hrnce a udrzujte teplé. Smíchejte Maizenu s vodou a vmíchejte ji do hrnce. Zakryjte a varte jeste 30 minut. Do hrnce vratte maso a prohrejte je.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 04.05.07 vloženo
  • 15196x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • asi 750 g hovezí svíckové nebo kvalitního, odlezelého hovezího masa
  • 1 cibule, nakrájená na clunky
  • 1 zelený paprikový lusk, nakrájený na kousky veliké asi 2,5 cm
  • 400 ml hovezího vývaru
  • 60 ml Worcestershire omácky
  • 1/4 KL suseného kopru
  • 1/4 KL suseného tymiánu
  • 1/4 KL mletého pepre
  • 2 PL Maizeny
  • 2PL vody
  • trocha oleje nebo kuchynský spray na opecení masa
  • sul

Doporučená příloha

  • Brambory, rýze, bramborová kase, testoviny, chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sobotní hovězí v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci. - spiser :-)

takto se uvařil sobotní oběd, docela sám, než jsem přišla z práce, hovězí jsem měla přední b.k. a po 4 hodinách bylo měkoučké, koření stačí opravdu uvedené množství a sůl jsem nedala, výborná chuť i vůně, dík :-)

Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci.

Já nechápu co to má společného s hambáči z mekáče. Snad jen to hovězí, ale to jsi Muchcacho hodně moc mimo mísu s tou poznámkou. Mě se to zdá být výborný sobotní nápad.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci, Muchacho

hambáče a ani nic jiného z mekáče nejím, ale tohle si dám ráda…:o)

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci.

Proti gustu..... Nejím ani hambáče z mekáče.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sobotní hovězí v pomalém hrnci.

Tak už vím, co u nás bude příští sobotu :o))))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz