Recept Kohout na víně v pomalém hrnci

(Hodnoceno 1x) spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kohout na víně v pomalém hrnci

Postup

Na pánvi opecte slaninu do krupava a vyjmete ji. Na tuku po opékání slaniny opecte kousky kohouta po vsech stranách do hneda. Pánev stáhnete ze sporáku, maso polejte konakem a zapalte. Do pomalého hrnce dejte cibulky, cesnek a zampiony. Pridejte kohouta, slaninu a polejte to obsahem pánve po flambování. Smíchejte vsechny ostatní ingredience, krome vína, a pridejte je do hrnce. Varte zakryté na LOW 6-8 hodin. Prepnete hrnec na HIGH, do hrnce prilejte víno, zakryjte a varte jeste asi 1 hodinu. Tip: Kohouta nahradte kuretem. Cervené víno se dá nahradit bílým vínem. Pri flambování budte opatrní. Plameny slehají dost vysoko. Neflambujte pod digestorí, treba vypnutou!!

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 01.05.07 vloženo
  • 16081x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 plátku slaniny
  • 1 mladý kohout asi 1500 g, rozdelený na 8 kousku
  • 60 ml konaku
  • 12 perlových cibulek, i mrazené
  • 4 rozetrené strouzky cesneku
  • 250 g zampionu, nakrájených na plátky nebo na kousky
  • ½ KL tymiánu
  • ½ KL soli
  • 1/4 KL pepre
  • 1 PL rajcatové pasty
  • 240 ml kurecího vývaru
  • 240 ml suchého cerveného vína

Doporučená příloha

  • Rýze, brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 1.7.12 14:25

Kohouta jsem neosmahla, vynechala koňak a flambování. Nakonec jsem zapomněla i na rajčatové pyré a tymián .-). Pomalila na high 5 hodin. Šťávu jsem nakonec zredukovala na plotně. Výborné - u nás se určitě bude opakovat!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kohout na víně v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kohout na víně v pomalém hrnci

jahaman
6 příspěvků 1.3.09 20:43
Re: Kohout na víně v pomalém hrnci.

Výborné jídlo, budeme vařit zase - to je známka toho , že to bylo dobré :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Jahodový pohár Jahodový pohár
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz