Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na pánvi opecte slaninu do krupava a vyjmete ji. Na tuku po opékání slaniny opecte kousky kohouta po vsech stranách do hneda. Pánev stáhnete ze sporáku, maso polejte konakem a zapalte. Do pomalého hrnce dejte cibulky, cesnek a zampiony. Pridejte kohouta, slaninu a polejte to obsahem pánve po flambování. Smíchejte vsechny ostatní ingredience, krome vína, a pridejte je do hrnce. Varte zakryté na LOW 6-8 hodin. Prepnete hrnec na HIGH, do hrnce prilejte víno, zakryjte a varte jeste asi 1 hodinu. Tip: Kohouta nahradte kuretem. Cervené víno se dá nahradit bílým vínem. Pri flambování budte opatrní. Plameny slehají dost vysoko. Neflambujte pod digestorí, treba vypnutou!!
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Rýze, brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.7.12 14:25
Kohouta jsem neosmahla, vynechala koňak a flambování. Nakonec jsem zapomněla i na rajčatové pyré a tymián .-). Pomalila na high 5 hodin. Šťávu jsem nakonec zredukovala na plotně. Výborné - u nás se určitě bude opakovat!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kohout na víně v pomalém hrnci
6 příspěvků 1.3.09 20:43
Výborné jídlo, budeme vařit zase - to je známka toho , že to bylo dobré