Recept Kohout na víně v pomalém hrnci

(Hodnoceno 1x) spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kohout na víně v pomalém hrnci

Postup

Na pánvi opecte slaninu do krupava a vyjmete ji. Na tuku po opékání slaniny opecte kousky kohouta po vsech stranách do hneda. Pánev stáhnete ze sporáku, maso polejte konakem a zapalte. Do pomalého hrnce dejte cibulky, cesnek a zampiony. Pridejte kohouta, slaninu a polejte to obsahem pánve po flambování. Smíchejte vsechny ostatní ingredience, krome vína, a pridejte je do hrnce. Varte zakryté na LOW 6-8 hodin. Prepnete hrnec na HIGH, do hrnce prilejte víno, zakryjte a varte jeste asi 1 hodinu. Tip: Kohouta nahradte kuretem. Cervené víno se dá nahradit bílým vínem. Pri flambování budte opatrní. Plameny slehají dost vysoko. Neflambujte pod digestorí, treba vypnutou!!

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 01.05.07 vloženo
  • 16941x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 plátku slaniny
  • 1 mladý kohout asi 1500 g, rozdelený na 8 kousku
  • 60 ml konaku
  • 12 perlových cibulek, i mrazené
  • 4 rozetrené strouzky cesneku
  • 250 g zampionu, nakrájených na plátky nebo na kousky
  • ½ KL tymiánu
  • ½ KL soli
  • 1/4 KL pepre
  • 1 PL rajcatové pasty
  • 240 ml kurecího vývaru
  • 240 ml suchého cerveného vína

Doporučená příloha

  • Rýze, brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 1.7.12 14:25

Kohouta jsem neosmahla, vynechala koňak a flambování. Nakonec jsem zapomněla i na rajčatové pyré a tymián .-). Pomalila na high 5 hodin. Šťávu jsem nakonec zredukovala na plotně. Výborné - u nás se určitě bude opakovat!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kohout na víně v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kohout na víně v pomalém hrnci

jahaman
6 příspěvků 1.3.09 20:43
Re: Kohout na víně v pomalém hrnci.

Výborné jídlo, budeme vařit zase - to je známka toho , že to bylo dobré :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz