Recept Haše

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso umeleme a dáme na v tuku rozpálenou jemně pokrájenou cibuli, osolíme, přidáme sladkou papriku, majoránku a vmícháme strouhanku. Hustotu upravíme přidáním vývaru, máme-li, přidáme vejce. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 20.02.06 vloženo
  • 17496x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g uvařeného předního hovězího masa
  • 1 cibule
  • sůl
  • paprika
  • majoránka
  • 2 PL strouhanky
  • 50 g tuku.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.10.19 18:50

Z vařeného slepičího masa, housky přimleté špaldové.
Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku…
Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Haše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Haše

Zuzka1973
2361 příspěvků 22.10.19 18:51

Z vařeného slepičího masa, hovězí moc nejíme… housky přimleté špaldové.
Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku…

tlustá bába
1212 příspěvků 10.2.16 17:15

Tak to můžu… a hachis parmentiér se dá nabídnout i Labužníkům! :lol:
Dík za připomenutí!

Eja
3862 příspěvků 10.2.16 13:19

@birkana ano, to jsem všechno prošla, a i mnoho jiných na netu.
I na stará kolena se člověk učí :mrgreen:
Haši jsem nějak nikdy neřešila, pro mne to bylo jasně definované jídlo…a ejhle :mavam:

birkana
1687 příspěvků 10.2.16 13:10

@Eja, z hovězího z polévky jsem také dělala; vždy ale s vejcem na konec úpravy. Kdysi jsem jednou dělala i z telecího. Tu variantu se zeleninou jsem vyčetla v Dietní kuchařce (tam bylo použito maso: telecí plec b. k. pro některé přísnější diety a hovězí maso přední b. k., vepřová plec k. u. - půl na půl pro ostatní diety). Já měla jen tu plec :oops:.

A co říkáš na toto? http://www.labuznik.cz/…ase-z-bucku/ , http://www.labuznik.cz/…se-zampiony/ , http://www.labuznik.cz/…borove-hase/ . Ono to vypadá, že je to spíš o konzistenci, nežli o druhu :nevim:.

Eja
3862 příspěvků 10.2.16 12:37

No tak se možná rozpoutá debata na téma " haše".
Jsem ještě zabrouzdala po netu, včetně Dadalovy kuchařky :think:
A :nevim:
Pro mne haše mojí milované babičky - zásadně z vařeného hovězího, většinou zbytek z polévky, nadroboučko nasekat, podusit na cibulce do konzistence kaše, opakovaně podlít trochou dobrého vývaru, sůl, pepř, špetka kmínu, špetka majoránky. Brkaše k tomu.
Nebo do vychladlé směsi přidat vajíčko a zapéct, ale to jen výjimečně.

Příspěvek upraven 10.02.16 v 12:44

birkana
1687 příspěvků 10.2.16 12:02

Dělala jsem včera z vepřového masa. Maso nakrájené na kostky na trošce tuku nechám opéct ze všech stran, pak mírně podliju vodou, osolím a nechám dusit do minimálního množství šťávy.

Vedle na pánvi osmažím na másle cibuli, přidám pokrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel, brokolici) a nechám společně podusit.

Maso společně se zeleninou rozemelu, popráším jemně krupicí, dosolím podle potřeby, opepřím, přidám prolisovaný česnek, podliju trochou vývaru (aby vznikla kaše) a podusím. Těsně před dokončením vmíchám vejce a nechám je jemně srazit. Hotové okořením zelenou petrželkou.

Mispule
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Haše

Pokud vám haše zbyde, tak přidáním trochy kečupu, dle chuti nakrájené naložené feferonky a dokořeněním vznikne prima pomazánka na topinky, důkladně očesnekované. ( Dá se i za studena, ale lepší je ohřát)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kuře na medu Kuře na medu
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz