Recept Frantovy langoše
ferenc_had Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Příprava: Nejprve si udělejte kvásek z droždí a mléka. Poté do něj přidejte ostatní přísady, smíchejte a nechte vykynout. Z vykynutého těsta oddělujte mokrýma rukama kousky a tvarujte je do placek. Placky smažte na vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritéze). Usmažené langoše potřete česnekem, kečupem a posypte strouhaným sýrem.
Recept je z kategorií: Langoše
- 02.07.04 vloženo
- 47302x zobrazeno
Čas přípravy
- max 90min
Ingredience
- Ingredience:
- • 1kg hladké mouky
- • 2 vejce
- • 1 1/2 hrnku vlažného mléka
- • 3 zarovnané lžičky soli
- • 1 vrchovaté lžíce moučkového cukru
- • 1 zakysané smetana
- • 1 kostka drozdi
- • Sádlo nebo olej na smažení
- • Česnek
- • Sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Frantovy langoše
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Frantovy langoše
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Kostka droždí - 40 g je asi na 1 kg mouky. Já používám úspěšně sušené, u nás na trhu jsou, pokud vím, dva druhy a to od Oetkera, tj. sáček na půl kila a pak od nějakého francouzského výrobce na 1 kg mouky. Ale na sáčku je to napsáno a sedí to. Jen když dělám nějaké mastnější těsto, přidám o špetku víc, nebo to jistím špetkou kypřícího prášku, on to těsto pomůže zvednout.
Possum, kostka je 40g. Kolik je to sušeného netuším, nějak sušenému nevěřím a používám jen čerstvé.
464 příspěvků 25.1.09 03:43
no jo, tedko jeste kolik je kostka drozdi. Nebo jeste lepe, kolik je to suseneho???
Recept vypada lakave
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za recept - musím se přiznat, že jsem tyto langoše vyzkoušela proto, že je doporučila Kopretinka. Do těsta jsem dala trochu víc mléka, jinak beze změny. Udělala jsem je s kečupem, sladkým nebo pálivým, a strouhaným sýrem. Já jsem si ten druhý namazala višňovou marmeládou. Jsou opravdu moc dobré. Samozřejmě recept přidávám do zlatého rodinného fondu
meisje, není zač…byla jsem kvůli tomu až v lednici..chichi…ale odolala jsem, vzala jsem si k práci jen jablko…své oblíbené…a jdu tvořit…:-))
580 příspěvků 25.1.09 03:43
pro Martan: mlecne vyrobky od Alberta nam doma nechutnaji, tak si radeji zakoupim velkou v Konmaru - jejich vlastni a odmerim si.......to jenom pro Tvoji informaci.
Penda: Diky moc, meisje.
73 příspěvků 3.7.04 03:44
pokud pujdes do Albert Hein, tak tam prodavaji kysanou smetanu v obsahu 250 ml.. to jenom pro tvoji informaci…
Fando, díky…a meisje..je to 230 g (ml)…
…přeji pěkný večer a krásný letní
víkend…
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosim o gramaz ci obsah v ml. te zakysane smetany. Ziju mimo CR a vsechny mlecne vyrobky se u nas Holandsku prodavaji od 500ml vyse a tak nevim kolik tam mam te smetanky zalangosovat.
Diky, hezky den, meisje.
Fando, ahoj..koukala jsem na Tvoje stránky..a zaujala mne Tvá láska k poezii…pokud i tyto langoše jsou poezií..ráda je ochutnám, jen prosím, drobný detail…oprav si tu hrubku v nadpisu a změň měkké i na tvrdé…sněhurka je zřejmě mimo labužníka, protože jinak by Tě už upozornila ona…a já si to dovoluji jen proto, že jsem pod „škubánkama“ byla nazvána tou, „co všechno ví a všemu rozumí…“, ale neboj, žádný génius nejsem, jen se sama ráda sebevzdělávám..a miluji lidi, kteří mají něco v hlavě…a mezi ně patříš i ty…i když píšeš místo tvrdého y měkké..protože na tom svět zase tak moc nestojí…ale Tvá poezie je nádherná…smekám před Tebou…
Langoše, které mají těsto ze zakysanky jsou úplně nejlepší, těsto má super chuť
)