Recept Frantovy langoše

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava: Nejprve si udělejte kvásek z droždí a mléka. Poté do něj přidejte ostatní přísady, smíchejte a nechte vykynout. Z vykynutého těsta oddělujte mokrýma rukama kousky a tvarujte je do placek. Placky smažte na vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritéze). Usmažené langoše potřete česnekem, kečupem a posypte strouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 02.07.04 vloženo
  • 44849x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 90min

Ingredience

  • Ingredience:
  • • 1kg hladké mouky
  • • 2 vejce
  • • 1 1/2 hrnku vlažného mléka
  • • 3 zarovnané lžičky soli
  • • 1 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • • 1 zakysané smetana
  • • 1 kostka drozdi
  • • Sádlo nebo olej na smažení
  • • Česnek
  • • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Frantovy langoše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše - droždí

Kostka droždí - 40 g je asi na 1 kg mouky. Já používám úspěšně sušené, u nás na trhu jsou, pokud vím, dva druhy a to od Oetkera, tj. sáček na půl kila a pak od nějakého francouzského výrobce na 1 kg mouky. Ale na sáčku je to napsáno a sedí to. Jen když dělám nějaké mastnější těsto, přidám o špetku víc, nebo to jistím špetkou kypřícího prášku, on to těsto pomůže zvednout.

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše

Possum, kostka je 40g. Kolik je to sušeného netuším, nějak sušenému nevěřím a používám jen čerstvé.

possum
464 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše

no jo, tedko jeste kolik je kostka drozdi. Nebo jeste lepe, kolik je to suseneho???
Recept vypada lakave :-))

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše - Ferenci

Děkuji za recept - musím se přiznat, že jsem tyto langoše vyzkoušela proto, že je doporučila Kopretinka. Do těsta jsem dala trochu víc mléka, jinak beze změny. Udělala jsem je s kečupem, sladkým nebo pálivým, a strouhaným sýrem. Já jsem si ten druhý namazala višňovou marmeládou. Jsou opravdu moc dobré. Samozřejmě recept přidávám do zlatého rodinného fondu ;-)))

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše

meisje, není zač…byla jsem kvůli tomu až v lednici..chichi…ale odolala jsem, vzala jsem si k práci jen jablko…své oblíbené…a jdu tvořit…:-))

meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše

pro Martan: mlecne vyrobky od Alberta nam doma nechutnaji, tak si radeji zakoupim velkou v Konmaru - jejich vlastni a odmerim si.......to jenom pro Tvoji informaci.

Penda: Diky moc, meisje.

martan
73 příspěvků 03.07.04 03:44
Pro Meisje

pokud pujdes do Albert Hein, tak tam prodavaji kysanou smetanu v obsahu 250 ml.. to jenom pro tvoji informaci…

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše

Fando, díky…a meisje..je to 230 g (ml)… :-))…přeji pěkný večer a krásný letní víkend…

meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovy langoše

Prosim o gramaz ci obsah v ml. te zakysane smetany. Ziju mimo CR a vsechny mlecne vyrobky se u nas Holandsku prodavaji od 500ml vyse a tak nevim kolik tam mam te smetanky zalangosovat.
Diky, hezky den, meisje.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovi langoše

Fando, ahoj..koukala jsem na Tvoje stránky..a zaujala mne Tvá láska k poezii…pokud i tyto langoše jsou poezií..ráda je ochutnám, jen prosím, drobný detail…oprav si tu hrubku v nadpisu a změň měkké i na tvrdé…sněhurka je zřejmě mimo labužníka, protože jinak by Tě už upozornila ona…a já si to dovoluji jen proto, že jsem pod „škubánkama“ byla nazvána tou, „co všechno ví a všemu rozumí…“, ale neboj, žádný génius nejsem, jen se sama ráda sebevzdělávám..a miluji lidi, kteří mají něco v hlavě…a mezi ně patříš i ty…i když píšeš místo tvrdého y měkké..protože na tom svět zase tak moc nestojí…ale Tvá poezie je nádherná…smekám před Tebou…

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Frantovi langoše

Langoše, které mají těsto ze zakysanky jsou úplně nejlepší, těsto má super chuť :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz