Recept Frantovy langoše

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava: Nejprve si udělejte kvásek z droždí a mléka. Poté do něj přidejte ostatní přísady, smíchejte a nechte vykynout. Z vykynutého těsta oddělujte mokrýma rukama kousky a tvarujte je do placek. Placky smažte na vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritéze). Usmažené langoše potřete česnekem, kečupem a posypte strouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 02.07.04 vloženo
  • 45294x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 90min

Ingredience

  • Ingredience:
  • • 1kg hladké mouky
  • • 2 vejce
  • • 1 1/2 hrnku vlažného mléka
  • • 3 zarovnané lžičky soli
  • • 1 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • • 1 zakysané smetana
  • • 1 kostka drozdi
  • • Sádlo nebo olej na smažení
  • • Česnek
  • • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Frantovy langoše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Frantovy langoše

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše - droždí

Kostka droždí - 40 g je asi na 1 kg mouky. Já používám úspěšně sušené, u nás na trhu jsou, pokud vím, dva druhy a to od Oetkera, tj. sáček na půl kila a pak od nějakého francouzského výrobce na 1 kg mouky. Ale na sáčku je to napsáno a sedí to. Jen když dělám nějaké mastnější těsto, přidám o špetku víc, nebo to jistím špetkou kypřícího prášku, on to těsto pomůže zvednout.

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše

Possum, kostka je 40g. Kolik je to sušeného netuším, nějak sušenému nevěřím a používám jen čerstvé.

possum
464 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše

no jo, tedko jeste kolik je kostka drozdi. Nebo jeste lepe, kolik je to suseneho???
Recept vypada lakave :-))

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše - Ferenci

Děkuji za recept - musím se přiznat, že jsem tyto langoše vyzkoušela proto, že je doporučila Kopretinka. Do těsta jsem dala trochu víc mléka, jinak beze změny. Udělala jsem je s kečupem, sladkým nebo pálivým, a strouhaným sýrem. Já jsem si ten druhý namazala višňovou marmeládou. Jsou opravdu moc dobré. Samozřejmě recept přidávám do zlatého rodinného fondu ;-)))

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše

meisje, není zač…byla jsem kvůli tomu až v lednici..chichi…ale odolala jsem, vzala jsem si k práci jen jablko…své oblíbené…a jdu tvořit…:-))

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše

pro Martan: mlecne vyrobky od Alberta nam doma nechutnaji, tak si radeji zakoupim velkou v Konmaru - jejich vlastni a odmerim si.......to jenom pro Tvoji informaci.

Penda: Diky moc, meisje.

martan
73 příspěvků 3.7.04 03:44
Pro Meisje

pokud pujdes do Albert Hein, tak tam prodavaji kysanou smetanu v obsahu 250 ml.. to jenom pro tvoji informaci…

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše

Fando, díky…a meisje..je to 230 g (ml)… :-))…přeji pěkný večer a krásný letní víkend…

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovy langoše

Prosim o gramaz ci obsah v ml. te zakysane smetany. Ziju mimo CR a vsechny mlecne vyrobky se u nas Holandsku prodavaji od 500ml vyse a tak nevim kolik tam mam te smetanky zalangosovat.
Diky, hezky den, meisje.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovi langoše

Fando, ahoj..koukala jsem na Tvoje stránky..a zaujala mne Tvá láska k poezii…pokud i tyto langoše jsou poezií..ráda je ochutnám, jen prosím, drobný detail…oprav si tu hrubku v nadpisu a změň měkké i na tvrdé…sněhurka je zřejmě mimo labužníka, protože jinak by Tě už upozornila ona…a já si to dovoluji jen proto, že jsem pod „škubánkama“ byla nazvána tou, „co všechno ví a všemu rozumí…“, ale neboj, žádný génius nejsem, jen se sama ráda sebevzdělávám..a miluji lidi, kteří mají něco v hlavě…a mezi ně patříš i ty…i když píšeš místo tvrdého y měkké..protože na tom svět zase tak moc nestojí…ale Tvá poezie je nádherná…smekám před Tebou…

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frantovi langoše

Langoše, které mají těsto ze zakysanky jsou úplně nejlepší, těsto má super chuť :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz