Recept Hrnkové Langoše Veg

(Hodnoceno 2x) Labužník dami02 Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Připravíme si kvásek, z mouky a nastrouhaných brambor zaděláme tužší těsto, necháme hodinu vykynout. Mokrou dlaní tvoříme placky velikosti té dlaně, ve které je tvoříme, které uprostřed natrhneme. Pečeme je v horkém oleji - první stranu pod pokličkou, druhou odkrytou - polevy na slano, na sladko, dle libosti...

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 08.05.07 vloženo
  • 42033x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 droždí
  • 2 vařené brambory
  • 1 PL oleje
  • 1/2 hrnku vlažného mléka, sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.1.21 19:54

Asi nejlepší těsto, jaké jsem zatím dělal. Ty brambory vědí, proč tam jsou. Jedinou výtku mám k množství droždí. Celé droždí na dva hrnky mouky je opravdu dost, langoše jsou po droždí hodně cítit. Jinak super.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.3.17 16:20

Těsto právě kyne - dělala jsem podle tohoto receptu již několikrát - tak si ho konečně také přesouvám z kolonky „k uvaření“ do kolonky „oblíbených“, kde jej snáze najdu i příště :)
Já je mám nejraději jen s česnekem a sýrem :)
Po přečtení diskuze mi opětovně došlo, že jsem chtěla vyzkoušet i (s tam zmíněnými hned dole) syrovými brambory, ale jelikož mi tu dva vařené ve slupce zbyly, nebylo co řešit - tak holt snad ty syrové nezapomenu vyzkoušet příště :)

Diskuse k receptu Hrnkové Langoše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrnkové Langoše

anickav
2904 příspěvků 29.7.11 10:16

Slovo „lángos“ je maďarské, „láng“ znamená plameň. Lángoše sa piekli z chlebového cesta v peci na chlieb, vedľa chleba, boli skôr hotové a jedli sa skôr. Až neskôr sa začali smažiť na oleji. Do chlebového cesta sa obyčajne pridávali zemiaky, preto aj lángoše s pridaním vareného zemiaku v ceste sú chutnejšie, mäkšie. Ja zarábam cesto s vodou, aj na chlieb, nie s mliekom, ako je uvedené v tomto recepte.
Komu nevadí mikrovlnka, si zemiak uvarí za chvíľku, komu vadí, využije klasické varenie na sporáku. Na 1 kg múky stačia 2 zemiaky, nemajú byť v ceste cítiť. Často zúžitkujem zvyšok zemiakovej kaše. Z vykysnutého cesta najprv formujem malé bochníčky, veľkosti detskej päste, chvíľku nechám pod utierkou kysnúť, potom v rukách rozťahujem placky do tenka, stred je tenký ako papier, okraje hrubšie. Počas smaženia sa krásne cesto nafukuje. Chutia so syrom a smotanou, alebo len s cesnakom, príp. aj kečupom. (Kopu cesnaku pretlačíme do trošky vody v malom hrnečku a necháme sekundu vzkypieť, potierame štetcom upečený lángoš.)

Příspěvek upraven 29.07.11 v 14:04

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 19:13

Sylvie, diky, to jsem chtela slyset ! Glamo, pouc se! :mrgreen:
Ano, vydry radeji morske jezky, ryby … ale wydra, ta brambory tuuze rada (narozdil od ryb
:roll: )

Sylvie
2302 příspěvků 26.7.11 19:11

Ano, Glama to vyjádřila nejpřesněji. Valím pryč, než recept zmerčí manžel…

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 19:09

No jo…dyk já vím, že vydry brambory nežerou… ;-) :lol:

Ale je to jak píše Sylvie, jde o to, že langoše budou prostě vláčnější a také déle vydrží (pokud se nesní hned) Na chuti nejsou nijak poznat, brambory chuťově zmizí, ale je to prostě potom lepší :-D
grrrr :mrgreen:

Sylvie
2302 příspěvků 26.7.11 18:40

Wydro, zkus to. :-) Vidím, že couráme ve stejnou dobu kolem stejného receptu.

Sylvie
2302 příspěvků 26.7.11 18:39

Brambory zvláční těsto. Langose jsou pak mnohem chutnější.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 18:39

glamo, pecu malo, nerada, spis mam zkusenosti od jinych co kde ochutnam, tak se ptam !!!!
Langose znam, jsou super a tak me zajima, jetli ty dve brambory jsou v tom teste chutove zasadni. Vzdyt to uz jsme prece resily, ne? grrrrr :mrgreen:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 18:05

Já víím, Ivo :-D To mě jen tak napadlo nad tím receptem..
Totiž, KDYBY mě napadlo udělat langoše a chtěla bych je (jako obvykle) HNED, vařit dva brambory by mě poněkud otrávilo..
A navíc jsem byla dávno po obědě.. oběd mám od 11,15, tak to bylo asi z hladu ;-)
Jj..večeře mám od 17,15 a snídaně…snídaně v 6,30.. Bezva prázdniny, co…? :-?
:mrgreen:

Wydro, a proč ne…? Asi proto, že přidávat brambory do některých těst je velmi šikovné.. a hodí se to.. a je to přínosné.. A proč dělat jen jeden druh, když mohou být i jiné.. ;-) :-D

Příspěvek upraven 26.07.11 v 18:09

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 18:03

Langose bez brambor jsou taky vyborne, proc ty brambory? Zasadni zmena v chuti navic, kdyz jsou ochucene pak po vrchu?

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 18:00

glamo, když vaříš brambory na jiný recept, můžeš si ty dva odložit do lednice. Ve slupce a mikroténu vydrží i tři dny. Někdo říká až týden, ale to nemám vyzkoušené.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 14:02

Výborný vylepšovák… dva brambory bych tedy nevařila ;-)
:mrgreen:

hella138
74 příspěvků 26.7.11 13:30

Tenhle recept je výborný. Dávám ale syrové nastrouhané brambory, v langoších jsou bezvadné, mají lepší chuť.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz