Recept Langoše 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Droždí rozdrobíme do mísy a posolíme, počkáme až se roztečou a pak zaděláme studeným mlékem těsto, které dáme do chladničky na 5 hodin. (tam nakyne). Potom tvoříme langoše a smažíme je na rozpáleném tuku po obou stranách. Podáváme s tatarkou, česnekem, kečupem, strouhaným sýrem nebo posladku s marmeládou. Těsto vydrží v chladičce týden. Tyto langoše jsou u nás doma velice oblíbené.

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 01.07.04 vloženo
  • 73455x zobrazeno

Čas přípravy

  • nevĂ­m

Ingredience

  • 1/2 l mléka, špetka soli, špetka cukru, droždí, 600 g hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langoše 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
aligatorka
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.10 10:37

Dik mnohokrat za rady, zkusim to teda s bramborou a vykynout v lednici. Jinak, prosim vas, víše s mekkym i, to je narez!

teta
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Na kvasnice se sůl nesype ! To je trápení zvířat. Sůl je hydroskopická, proto je rozpustí, ale dobře jim to nedělá.

teta
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Není to tek trochu trápení zvířat, sypat na kvasnice sůl. Chápu, že se rozpustí, protože sůl je hydroskopická, ale dobře jim to nedělá.

teta
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Není to trochu týrání kvasnic, sypat na ně sůl ? Sůl brzdí kynutí. Chápu , že se kvasnice roztečou, sůl je hydroskopická, ale dobře jim to určitě nedělá.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Pretože mám 50 % krvi maďarskej a aj lángoše sú maďarského pôvodu a u nás doma sa bežne robili, môžem si dovoliť podotknúť, že ich tu všetci nerobíte maďarským spôsobom. Pôvodne sú z chlebového cesta, teda sa NEZARÁBAJÚ
S MLIEKOM, ale s vodou a sú bez vajec. Samozrejme viem, že existuje kopec inovovaných receptov…
Suroviny na klasiku sú:hladká múka, droždie, varený zemiak, soľ, voda. Postup-klasika, po vykysnutí malé bochníčky priemeru 5 cm, ešte chvíľu kysnúť, prstami cesto roztiahnuť a vkladať do rozpáleného oleja.
Hlavičku cesnaku ošúpať, prelisovať, v troške vody prevariť. Týmto si každý natiera
svoj lángoš, kyslá smotana, prípadne kečup, či strúhaný syr - všetko podľa chuti.

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše - Florentýnko
  • mě se nejvíce osvědčily langoše od Pendy z kila hladké mouky s jogurtem, nebo kysanou smetanou, nechávala jsem je kynout v míse na kynutí od Tuperware, je to rychlé a jsou bezva. Tím jogurtem jsou odlehčené. Taky od Kosíka je podobný recept, jen z menšího množství mouky.
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Když se těsto nechá kynout pomalu v lednici, tak se prý pak lépe vytahuje do langošovitého tvaru… Já minule dělala langoše pěkně podle originálního maďarského receptu, do kterého patří i vařené brambory, zpracovala všechno jen rychle, nechala kynout taky rychle, a pak se mi placky nechtěly pořádně uprostřed vytáhnout a trhaly se. Tedy ne že by se na chuti něco změnilo, ale jde přece o celkový dojem, ne? :-)))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Mne to kynutí v ledničce neudivuje - já tak nechávám pomalu kynout i těsto na vánočky přes noc - už jsem to někde psala. Mám s tím výborné zkušenosti.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

droždí určitě 40 g..čili jedna kostka…a chladí se to těsto v lednici, aby vykynulo..připomíná mi to kynuté těsto pod vodou a myslím, že to má stejný efekt, protože to těsto, o kterém mluvím já, se také jinak jmenuje zmrzlé a zadělává se i několik hodin před pečením, akorát se teda strká do studené vody a až vyplave, tak je správně vykynuté…ale jak říkám, efekt bude tentýž…prostě kynutí za studena… :-))

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Ten recept se mi zdá trochu zmatečně popsaný. Co se má dát na 5 hodin chladit? A kolik droždí.

jarek
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Vysvětlete mě prosím někdo v čem se liší (technologicky) zadělání těsta víše popsaným způsobem a klasickým - t.j. mouka se solí, v ní důlek do něho kvasnice s cukrem, vlažné mléko, nechat vzejít a zpracovat. Díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz