Recept Langoše 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Droždí rozdrobíme do mísy a posolíme, počkáme až se roztečou a pak zaděláme studeným mlékem těsto, které dáme do chladničky na 5 hodin. (tam nakyne). Potom tvoříme langoše a smažíme je na rozpáleném tuku po obou stranách. Podáváme s tatarkou, česnekem, kečupem, strouhaným sýrem nebo posladku s marmeládou. Těsto vydrží v chladičce týden. Tyto langoše jsou u nás doma velice oblíbené.

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 01.07.04 vloženo
  • 73769x zobrazeno

Čas přípravy

  • nevĂ­m

Ingredience

  • 1/2 l mléka, špetka soli, špetka cukru, droždí, 600 g hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langoše 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Langoše 2

aligatorka
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.10 10:37

Dik mnohokrat za rady, zkusim to teda s bramborou a vykynout v lednici. Jinak, prosim vas, víše s mekkym i, to je narez!

teta
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Na kvasnice se sůl nesype ! To je trápení zvířat. Sůl je hydroskopická, proto je rozpustí, ale dobře jim to nedělá.

teta
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Není to tek trochu trápení zvířat, sypat na kvasnice sůl. Chápu, že se rozpustí, protože sůl je hydroskopická, ale dobře jim to nedělá.

teta
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Není to trochu týrání kvasnic, sypat na ně sůl ? Sůl brzdí kynutí. Chápu , že se kvasnice roztečou, sůl je hydroskopická, ale dobře jim to určitě nedělá.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Pretože mám 50 % krvi maďarskej a aj lángoše sú maďarského pôvodu a u nás doma sa bežne robili, môžem si dovoliť podotknúť, že ich tu všetci nerobíte maďarským spôsobom. Pôvodne sú z chlebového cesta, teda sa NEZARÁBAJÚ
S MLIEKOM, ale s vodou a sú bez vajec. Samozrejme viem, že existuje kopec inovovaných receptov…
Suroviny na klasiku sú:hladká múka, droždie, varený zemiak, soľ, voda. Postup-klasika, po vykysnutí malé bochníčky priemeru 5 cm, ešte chvíľu kysnúť, prstami cesto roztiahnuť a vkladať do rozpáleného oleja.
Hlavičku cesnaku ošúpať, prelisovať, v troške vody prevariť. Týmto si každý natiera
svoj lángoš, kyslá smotana, prípadne kečup, či strúhaný syr - všetko podľa chuti.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše - Florentýnko
  • mě se nejvíce osvědčily langoše od Pendy z kila hladké mouky s jogurtem, nebo kysanou smetanou, nechávala jsem je kynout v míse na kynutí od Tuperware, je to rychlé a jsou bezva. Tím jogurtem jsou odlehčené. Taky od Kosíka je podobný recept, jen z menšího množství mouky.
Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Když se těsto nechá kynout pomalu v lednici, tak se prý pak lépe vytahuje do langošovitého tvaru… Já minule dělala langoše pěkně podle originálního maďarského receptu, do kterého patří i vařené brambory, zpracovala všechno jen rychle, nechala kynout taky rychle, a pak se mi placky nechtěly pořádně uprostřed vytáhnout a trhaly se. Tedy ne že by se na chuti něco změnilo, ale jde přece o celkový dojem, ne? :-)))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Mne to kynutí v ledničce neudivuje - já tak nechávám pomalu kynout i těsto na vánočky přes noc - už jsem to někde psala. Mám s tím výborné zkušenosti.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

droždí určitě 40 g..čili jedna kostka…a chladí se to těsto v lednici, aby vykynulo..připomíná mi to kynuté těsto pod vodou a myslím, že to má stejný efekt, protože to těsto, o kterém mluvím já, se také jinak jmenuje zmrzlé a zadělává se i několik hodin před pečením, akorát se teda strká do studené vody a až vyplave, tak je správně vykynuté…ale jak říkám, efekt bude tentýž…prostě kynutí za studena… :-))

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Ten recept se mi zdá trochu zmatečně popsaný. Co se má dát na 5 hodin chladit? A kolik droždí.

jarek
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Langoše

Vysvětlete mě prosím někdo v čem se liší (technologicky) zadělání těsta víše popsaným způsobem a klasickým - t.j. mouka se solí, v ní důlek do něho kvasnice s cukrem, vlažné mléko, nechat vzejít a zpracovat. Díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz