Recept Langose (hrnickove)

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Drozdi rozdrobime do mouky, pridame vejce, sul, cukr, mleko a smetanu a vypracujeme testo. Vlozime je do mikrotenoveho sacku, dobre uzavreme a dame do chladnicky (tam vydrzi 3 - 4 dny). Po 2 hodinach z nej mastnyma rukama vyformujeme asi 20 bochnicku, nechame je chvili odlezet a kazdy povytahujeme tak, aby vznikla kulata placka, kterou smazime v horkem tuku z obou stran. Hotove langose potreme cesnekem rozetrenym se soli a rozmichanym s trochou vody. Samozrejme, ze je na nich vynikajici taky strouhany syr, kecup a dalsi... Toto testo muzeme pouzit i na pizzu. Tento recept jsem si privezla nyni z Ceska. Langose jsou skutecne super

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 09.01.03 vloženo
  • 49463x zobrazeno

Ingredience

  • 6 2/3 hrnku hladke mouky (1kg)
  • 2 vejce
  • 1 1/2 hrnku vlazneho mleka
  • 3 zarovnane lzicky soli
  • 1 vrchovata lzice mouckoveho cukru
  • 1 zakysana smetana
  • 1 kostka drozdi
  • sadlo nebo olej na smazeni
  • cesnek, sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langose (hrnickove)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Cuketové placky Cuketové placky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz