Recept Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Veg

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine

Úvod

Tento typicky italský recept je chuťově vynikající a jednoduchý na přípravu. Báječné hlavní jídlo vegetariánské­ho menu.

Postup

Dáme vařit fusilli.

Na oleji osmažíme cukety osolené a nakrájené na plátky. Když jsou dobře osmažené, přidáme do nich strouhaný parmazán.

Uvařené fusilli scedíme a přidáme je k cuketám i s trochou vody z vaření, přisypeme strouhaný parmazán a na pánvi prohřejeme.

Vypneme plamen a lehce vmícháme caciocavallo a posekané lístky bazalky.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny Těstoviny

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 03.04.05 vloženo
  • 27699x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • olivový olej
  • 1 mladá cuketa
  • 2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu
  • 50 g strouhaného sýra caciocavallo (kaškaval)
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • fusilli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 01.12.12 23:11

Velmi rychlé, jednoduché a skvělé. Mohu jedině doporučit!

Diskuse k receptu Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 11.12.12 20:22

No vida, to jsou dobré tipy - s tím česnekem (jak jsem koukal, Italové dělají velmi často) a čerstvým olejem před prohřátím - já si ho tam dával až na talíři…

Italské tetičce zdar! :)

 
di
2451 příspěvků 11.12.12 12:00

Casino: :potlesk: a :palec: Vaší tetičce.
P. S. Smajlíky z duše nesnáším, ale tady to bylo nejjednodušší a nejkratší řešení. Škoda, že se neozvaly sveva a noskovice, taky by jistě něco připodotkly.

 
casino
4480 příspěvků 11.12.12 10:26
Konečně se mi ozvala teta z Itálie

Žije tam teprve půl století, tak ji berme s rezervou :)
§§§§§
1. Nelíbí se mi název – nejde o žádnou omáčku, i v italštině je to prostě těstovina s cuketou.
2. Caciocavallo pochází z Itálie, jak někdo píše je to sýr „a pasta filata“ (nepleťte do toho kaškaval, to je varianta od Balkánu až po Turecko a dál, jenom použili zkomolený název). Do stejné rodiny patří další sýry (provola, scamorza, provolone atd.) Mozzarella je také a pasta filata, ale používá se jen čerstvá, nemůže strukturou nahradit caciocavallo. V receptu se uvádí parmazán, když nemám caciocavallo tak bych dala více parmazánu a neřeším to (někdo vybral zralý caciocavallo, ten má silnější chuť).
3. K postupu – plátky se osmahnou na malým množství dobrýho oleje a pomalu, nepřepálit olej, ten se použije na těstoviny. Moje rada – přidat na pánev stroužek neloupanýho česneku, který se potom vyhodí. Olej mírně zezelená od slupky cukety a provoní se česnekem. Úplně nakonec bych přidala a s těstovinou prohřála čerstvý olej, těstoviny nebudou suché. Parmazán bych nedávala na pánev, rychle se taví, lepí a tvrdne. Klasická nahřátá mísa, těstoviny s cuketou, sýr, natrhaná bazalka (nebo petrželka) a jednoduchý výborný jídlo je hotový.

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 11.12.12 00:29

Casino, Jadel je zajímavý návrh, myslím, že narozdíl od buvolí mozzarely sehnatelný téměř v každém konzumu ;) Ale sehnat kaškaval se dá už i v kauflandu, sice asi nebude nic moc(neochutnával jsem), ale je tam.
Tvar má opravdu divný, ale dostal jsem v obchodě ochutnat a tenhle byl opravdu nejlepší. Asi vyjímka potvrzující pravidlo - tebou přiložené fotografie „pizza mozzarelly“ příliš nelákají k ochutnávce :D
Také si rozhodně nemyslím, že jsem neomylný, ale v tomto případě se jednalo opravdu o podnět k rozproudění diskuze - a teď se omlouvám, pokud jsem tím někomu opravdu zamotal hlavu.
Jak jsem psal výše, myslím, že sehnat buvolí mozzarellu je těžší, než ten kaškaval. :mavam:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.12.12 22:48

Tady bejvávalo věcí, věci dalo by se říci unikátních, celý Labužník byl unikátní, i s osazenctvem :-)
Hledala jsem S jako sýry, našla jsem s jako brie, brynza, eidam, ementál…došla ke g jako gorgonzola a pak jsem ani dál nečetla :think:, tamto jsem nenašla, ale bylo to tu a nejen o sýrech.

 
casino
4480 příspěvků 05.12.12 22:28
Zdánlivě mimo mísu...

…ale vše souvisí se vším :)
Gggysi, za cara careviče Pepicka jasného slunéčka (dej mu pámbů věčnou slávu) gggdyž jeden klikl na LABUŽNÍKA, tak na něj jukl krásný obrázek k různým tématům… M. j. tam bylo téma SÝRY (od babi, jestlisenepletu). Možná bychom tam našli to, co hledáme. :nevim:
Ale fffčíl?
99% nových labužníků na 100% neví, že tu cosi takového bylo! Nebo snad ještě je?
Ale Gde jsou? :nevim: :evil:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.12.12 21:28

Miloši :* :-), já ti nevím, ale příště tě chci za průvodce, sice nemusím do hotelu na kaškaval, ale tu hospodu po schodech dolů spolu určitě najdeme :-), na jaře se přihlásím a už teď se těším :P

Casino, snažím se také nenápadně rozproudit diskuzi o sýrech, ale tak nějak bezvýsledně se mi zdá. To je bolest labužníka, občas někdo někde něco napíše, ale neobhájí, i mně se to občas stává :-)
Honzíku, podařilo se ti aspoň abychom přemýšleli jaký sýr zvolit jako náhradu, teď je míč na tvé straně, aby jsi nám vysvětlit proč nahradit caciocavallo bůvolí mozarellou a proč ne třeba scamorzou nebo jadelem :-)

 
casino
4480 příspěvků 05.12.12 20:40
Kontroverzní návrh?

Edit: reakce na 4.12.2012 01:32
Omlouvám se :oops:

Pokud šlo jen o provokaci jak rozproudit diskuzi, pak se omlouvám, že jsem ji stejně jako ostatní, také neprokoukl :oops: ale domnívám se, že jste se prostě v sýrech sekl (spletl) a ex post mlžíte ;) Nevím proč… splést se může každý :)
Danda se níže táže:
„PS: Honzíku a ty máš na fotce jaký sýr?, to je italský originál caciocavallo?“
Možná se teď seknu (spletu) já, ale myslím, že ten sýr na obrázku vedle parmazánu možná caciocavallo je, ale ne ve své tradiční formě (tvaru).
Možná je to caciocavallo vyráběné pro velkoodběratele, podobně jako se vyrábí mozzarella pro pizzerie… Všichni znáte klasickou mozzarellu, ale víte že existuje i mozzarella industriale? A věřte, že je mezi nimi propastný rozdíl :evil:

A fffčíííl mě napadla náhrada ;)
Jídlo méně soliti a použíti JADEL! Co řikáte, he? :) :P :mrgreen:

Náhledová fotografie

Náhledová fotografie

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 05.12.12 00:22

Dando, omlouvám se, opravdu jsem to přehlédl. :kytka:
Ano na Vinohradech je bulharský obchod Radost, tam mají ale poměrně omezený výběr. Možností kam jít nakoupit v Praze je hodně: Makro, Cheesy, Italian vine and food, trhy…

 
gmp
1603 příspěvků 05.12.12 00:09
-

Kaškaval - bulharskej, nikolivvěk řeckej. Bylo to na Vinohradech, na Francouzský ulici. Bulharský obchod Radost. Já nevim co to bylo za troubu, co s Tebou putoval po Vinohradech, ale mohl Tě alespoň zatáhnout do hotelu Sofia, kde tento sýr - krom jiného znamenitě upravují. Škoda, že se f Prase nevyznám, určitě bych byl lepčejším průvodcem…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.12.12 23:09

No vidíš, Honzíku, a já měla zato, že Caciocavallo se dělá jen z kravského mléka.
Bůvolí kaškaval, ale i ovčí znám jen Řecký a díky jednomu labužníkovi, který mne vzal na exkurzi po Vinohradech vím, kde nakoupit, ale sama tam stejně netrefím :-)
Svoji náhradu jsem ti také napsala, asi jsi přehlédl.

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 04.12.12 01:32

Ano Dando,
na foto se jedná o italské Caciocavallo, v mé oblíbené sýrárně mi nabídli ze tří druhů, z nabídky jsem zvolil raději starší, bůvolí, kvůli výrazné chuti.
A máš pravdu, jsou zde na Labužníkovi mnohé dotazy nezodpovězené a pokud, jsou zodpovídatelé (zpravidla z řad snaživých, leč mnohdy méně zkušených členů) kritizováni jinými členy, kteří často místo rady, libují si spíše v kritice.
Očekával jsem na svůj kontroverzní návrh nahradit aromatický sýr řekněme méně aromatickým :D reakci, která bude obsahovat mnoho důvodů, proč neměnit ingredience a kde a jak sehnat to co sháníte k vaření. Případně tedy, čím jiným se ho alespoň pokusit nahradit. Bohužel kromě Eji s pecorinem se nikdo ani nepokusil. Prostě a jednoduše, čekal jsem trošku více konstruktivních reakcí od zdejších mnohaletých a zkušených členů ;)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.12.12 23:59

Di, kupodivu to vím :-), chuť se odvíjí od použité sýřeniny, ale Honzíkova alternativa mne zarazila a čekala jsem na jeho odpověď.
Jenže mám pocit, že všechny dotazy jsou chápány negativně a posouvají diskutéra do roviny k lidožroutství, nebo na ně není odpovězeno, anebo naopak sáhodlouze je nicneříkajícím obsahem k danému dotazu.
Prostě se Labužník mění :-)

 
casino
4480 příspěvků 03.12.12 19:54
di, nepletetete se...

:) :palec:

 
di
2451 příspěvků 03.12.12 19:46

Dando, ony jsou to kupodivu sýry ze stejné skupiny - „sýry s pařeným těstem“, oba, resp. jejich sýřenina, vzniklá po vysrážení, se (pokud se teda nepletu, skleróza je hrozná věc) dohřívají v syrovátce, čímž se vytvoří taková ta jejich typická vláknitá textura. Další zacházení s nimi je pak už ale odlišné. Gůglujte „pasta filata“.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.12.12 18:13

Hm, nejsem odborník na italské sýry, ale neliší se caciocavallo od mozarelly dost zásadně výrobou?
Spíš bych caciocavallo nahradila provolou nebo scamorzou.
PS: Honzíku a ty máš na fotce jaký sýr?, to je italský originál caciocavallo?

 
casino
4480 příspěvků 03.12.12 11:33
Máte pravdu v tom, na co se Julina neptala.

Nemáte pravdu s mozarellou, natož s bůvolí, co by náhradou (to je jako nahrazovat olověné potrubí potrubím ze zlata :roll:
K poslední větě: neprzněte :) a nepleťte lidem hlavu 8)

TADY jsem zmínil bůvolí mozzarellu… a dovolím si reprodukovat úryvek:
… k mozzarelle. Za druhým sklem vidíte, jak uždibují sýřeninu a házejí do kádě. Když vám potom ždibec vyloví, určitě nezůstanete u jednoho, nebo dvou „balónků“! S tím „betonem“ co se prodává u nás (a nejen u nás) se to nedá vůbec porovnat! To je jako byste chtěli srovnávat, to je jako… ne, to nejde srovnat absolutně s ničím! No zkrátka, tak si představuji manu nebeskou :) Pozorovat konzumenty, jak všichni v předklonu… taky velká legrace. Já tomu říkám smetana, ale samozřejmě je to syrovátka čím je sýr nacucaný a pokud nemáte sací reflex, nic se neděje, tady jsou na to vybavení: to co po vás zbude na dlažbě jednoduše spláchnou hadicí :o Každý samozřejmě potom ještě vleče do auta sáčky se syrovátkou ve které si rochní tenisáky mozzarelly; máločím uděláte přátelům větší radost než tímto čerstvým sýrem. Samozřejmě, tato bůvolí delikatesa se na vaření používá jenom výjimečně. Nejčastěji se konzumuje (fuj, to je slovo) jako CAPRESE

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 03.12.12 00:35

Myslím, že se Julina neptala na dobu zrání, ale možnost náhrady.
Nejsem rozhodně příznivce babicovin, ale buvolí mozzarella je podle mě přijatelná alternativa k mladému kaškavalu. Rozhodně však nenabádám k prznění receptů.

 
Eja
3831 příspěvků 02.12.12 13:39

V receptu není uvedený uzený kaškaval, a asi by se tam asi moc nehodil, tak pokud není neuzený, tak možná pecorino. Ale asi to bude totéž - dobrá sýrárna. Tady platí přímá úměra - čím jednodušší recept s minimem surovin, jejich chutě vyniknou, tak tím kvalitnější suroviny.

 
casino
4480 příspěvků 02.12.12 01:24
Není tomu tak, jak psáno níže

Caciocavallo zraje měsíce až roky, na rozdíl od mozzarelly, která patří mezi čerstvé sýry a je vhodné ji spotřebovat v řádu dnů

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 01.12.12 23:23

Šel by nahradit třeba buvolí mozzarelou, ale kaškaval se dá sehnat buď v sýrárně, nebo v makru ;)

 
Julina
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: sýr caciocavallo

Jaký je to sýr, čím bych ho mohla nahradit? (Asi se mi nepovede sehnat)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz