Recept Caprese - mozzarella s rajčaty

(Hodnoceno 3x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Caprese - mozzarella s rajčaty

Postup

Vyzrálá, ale pevná rajčata nakrájíme na plátky.
Mozzarellu také, ale na tenší plátky.
Oboje uložíme na tácky, třeba na střídačku: rajče, mozzarella, rajče … a posypeme bazalkou (vcelku, trhanou, já stříhám)
Každý si pak osolí a zakápne, či spíše poleje, olejem podle chuti.

Poznámka:
Toto je základní postup; pokud si toto jídlo upravíte pepřem, balzamikovým octem … je jen na vás :)

Recept je z kategorií: Saláty



Nahlásit recept

  • 10.09.09 vloženo
  • 74643x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 400g rajčata
  • 200g mozzarella
  • panenský olivový olej
  • bazalka
  • sůl

Doporučená příloha

  • Jen tak, bez přílohy; nebo pečivo, obvykle bílé; víno, výlučně červené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 23.07.16 15:21

Měl to být takový caprese- krokanbušík :-) ale další patro už nedrželo, to musím ještě vychytat. Ale v tomhle horku rajčata, buvolí mozzarella a čerstvá bazalka s kapkou balzamikové redukce…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 17.07.16 21:40

Caprese coby jednohubky :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 15.10.13 22:14

Výborné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

aaaaaa12365 06.08.12 18:38

zkusili jsme, nic moc, vlastně nic. Rajčata se sýrem bez chuti, zachraňuje to bazalka a sůl. Malinko si osolit rajče vyjde myslím úplně na stejno a případně se dá k tomu jogurt, tvaroh.

Diskuse k receptu Caprese - mozzarella s rajčaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
vrba1
6 příspěvků 22.08.12 21:26

Achhh přesně. sliny mi tečou až na zem. :-D

 
Eja
3624 příspěvků 11.08.12 11:27

Vrba1 - ale hlavně to chce opravdu kvalitní, buvolí, mozzarellu. Vonící rajčata, mozzarella, hodně dobrý oliváč a kvalitní sladké balsamico - nebe v hubě :mrgreen:

 
vrba1
6 příspěvků 11.08.12 11:01

Já jsem se naučila jíst mozzarellu v Německu. Dnes, když si chci udělat krásný den, dám si ji ke snídani přesně tak jak stojí v receptu.:-) myslím že s mozzarellou je to jako s olivami. Člověk se tím prostě musí projíst aby tomu přišel na chuť.:-)

 
casino
4407 příspěvků 09.05.10 04:22
Re: Caprese

pepicek, děkuji za zpřístupnění galerie… :-)))

 
sveva
751 příspěvků 29.03.10 17:46
Re: Caprese michael.linhart

Emanuele Ridi je sympatický dobrý kuchař jakých jsou v Itálii stovky. Je komunikativní v češtině, líbí se mi jeho způsob vaření a zacházení s ingrediencemi i jeho vysvětlování některých pravidel. Vaří tak jak vaří denně v italských domácnostech a to je pro české publikum dobré. Když jsem našla v záznamu hloupost, kterou řekl (nejednalo se o vaření), klidně jsem mu to napsala. Osobně ho neznám.
Aceto balsamico je specialita z Modeny a mimo to v Neapoli všeobecně považují ocet za zkažené víno. Jiný kraj …
Zdravím.

 
michael.linhart
31 příspěvků 29.03.10 03:13
Re: Caprese - Sveva

Nevím, zda-li je Emanuele tím pravým a směrodatným Italem! To ho znáte ho tak dobře? :-)))

 
sveva
751 příspěvků 04.10.09 21:32
Re: Caprese

V první epizodě pořadu S Italem v kuchyni je příprava salátu Caprese. Emanuel se k používání balzamického octa docela šklebí (a já s ním souhlasím).

http://www.sitalemvkuchyni.cz/epizody/1/

 
casino
4407 příspěvků 13.09.09 08:01
Re: Caprese

Občas mluvím z cesty, tentokrát doslova :-) TADY V DENÍČKU http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?… je něco o mozzarelle. Po 20.září už tam nechoďte, těžko v souvislém textu naleznete ten odstavec o mozarelle :o()

Příspěvek upraven 23.01.11 v 13:27

 
snezenka
109 příspěvků 12.09.09 03:14
Re: Caprese

moje nejoblíbenější jídlo :) Původní recept na caprese se skládá pouze z těchto surovin, jak píše Casino :)
Se sušenou bazalkou to není vůbec ono, když nemáte nasázenou, pro ten požitek se vyplatí ji koupit v supermarketech v květináči za těch 30 Kč.
Pokud ale není, ve stavu nouze jsem zjistila, že rukola to jakž takž supluje, ale protože to není koření, není to tak aromatické, ale to se dá dohnat sušenou bazalkou.
Pepř používám.
Pro jedinečné chvíle je naprosto ke caprese famózní balzamikový karamel (balzamiko necháme zahřát v hrnci až zhoustne, kyselost se odpaří a zesládne), pokapat okraje talíře, a když budete chtít, malinko namočíte a už jedete na vlnách slasti… A k tomu samozřejmě bílé opečené pečivo :)

 
esmeralda
4805 příspěvků 11.09.09 18:15
Re: Caprese

Včera jsme zasadili sazeničky bazalky.
Už se těším na tento jednoduchý ale elegantní salát.

 
sveva
751 příspěvků 11.09.09 15:17
Re: Caprese - noskovice

Zatím co jsem psala komentář Soňa jej vkládala. Ten můj je dá se říci nadbytečný. I to se stane. Ale aspoň můžu pozdravit.

 
sveva
751 příspěvků 11.09.09 15:06
Re: Caprese - mirecek

Zapečené je to opravdu super, ale to už bude mít jiný název. Caprese je pouze ve studeném stavu. Oregano je dobré pokud nemáme čerstvou bazalku.
Zdravím.

 
noskovice
1323 příspěvků 11.09.09 15:04
Re: Caprese

Mirecku, taky vyborne, ale uz to neni „caprese“. To je spis „alla pizzaiola“. :-)
Zlati, to my vyhrozujes, nebo radsi slibujes? Moc se tesime! Uz zacinam vsechno krajet na malilinkate kousicky, abych to stacila, nez prijedes:-))
Vsechny vas moc zdravim, Sona.

 
mirecek
35 příspěvků 11.09.09 14:30
Re: Caprese

Ja to robím aj tak že namiesto bazalky dám oregano a porciu krátko zapečiem pod grilom až sa mozzarella roztečie, je to super!

 
svato
1398 příspěvků 11.09.09 07:22
Re: Caprese

Aj u nás patrí medzi obľúbené.

 
zlata
1200 příspěvků 11.09.09 07:03
Re: Caprese

To se máte hm, hezké je to. Bohužel oba nejíme rajčata. Našla jsem fígl - všechna semínka a to třasací musí pryč. Jo a na malilinkaté kousíčky. To jen abyste všichni věděli až přijedeme na návštěvu :-))))

 
sveva
751 příspěvků 11.09.09 06:50
Re: Caprese

Konečně je tady recept na pravý salát caprese jak ho dělají na Capri a všude jinde. Jenže oni mají na to mozzarellu z buvolího mléka a to dělá ten salát božským.
Malý trik: před použitím nechte balíček mozzarelly pár hodin při pokojové teplotě. Aspoň trochu se zlepší její chuť.
Zdravím.

 
iva  11.09.09 06:23
Re: Caprese

Soňo a já barbar si to pěkně pokrájím, promíchám a dlabu z hlubokého talíře polévkovou lžící… Jo, a nikomu nedám!

 
noskovice
1323 příspěvků 11.09.09 05:12
Re: Caprese

Toto jsou jídla, u kterých nikdy nevím, kdy mám dost, takže se nacpu víc, jak s gulášem a houskovými knedlíky. :-))

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist