Recept Caprese - mozzarella s rajčaty
casino Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vyzrálá, ale pevná rajčata nakrájíme na plátky. Mozzarellu také, ale na tenší plátky. Oboje uložíme na tácky, třeba na střídačku: rajče, mozzarella, rajče ... a posypeme bazalkou (vcelku, trhanou, já stříhám) Každý si pak osolí a zakápne, či spíše poleje, olejem podle chuti. Poznámka: Toto je základní postup; pokud si toto jídlo upravíte pepřem, balzamikovým octem ... je jen na vás :)
Recept je z kategorií: Saláty
- 10.09.09 vloženo
- 118628x zobrazeno
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 400g rajčata
- 200g mozzarella
- panenský olivový olej
- bazalka
- sůl
Doporučená příloha
Jen tak, bez přílohy; nebo pečivo, obvykle bílé; víno, výlučně červené
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku23.7.16 15:21
Měl to být takový caprese- krokanbušík ale další patro už nedrželo, to musím
ještě vychytat. Ale v tomhle horku rajčata, buvolí mozzarella a čerstvá
bazalka s kapkou balzamikové redukce…
6.8.12 18:38
zkusili jsme, nic moc, vlastně nic. Rajčata se sýrem bez chuti, zachraňuje to bazalka a sůl. Malinko si osolit rajče vyjde myslím úplně na stejno a případně se dá k tomu jogurt, tvaroh.
Líbí se miDiskuse k receptu Caprese - mozzarella s rajčaty
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Caprese - mozzarella s rajčaty
Bez téhle dobroty si léto neumím představit…
Konečně se červenají naše rajčata na zahradě (že jim to letos ale trvalo…) a i když momentálně je bazalka odrbaná tak, že dnes muselo na řadu přijít „náhradní bejlí“, nic to nemění na tom, že jsme si opětovně pochutnali
U balkánců jsem si dal zmrzku: ve vaničce byla jemná mléčná zmrzlina a nahoře byla červená, sladká „marmeláda“ patrně z nakládaných sušených rajčat; celé to bylo dekorováno cherry rajčátky.
Chuťová kombinace byla fantastická…, akorát na mou chuť bylo na kopečku zmrzliny rafinovaně zoufale málo té „marmelády“.
No a jmenovalo se to CAPRESE
6 příspěvků 22.8.12 21:26
Achhh přesně. sliny mi tečou až na zem.
Vrba1 - ale hlavně to chce opravdu kvalitní, buvolí, mozzarellu. Vonící rajčata, mozzarella, hodně dobrý oliváč a kvalitní sladké balsamico - nebe v hubě
6 příspěvků 11.8.12 11:01
Já jsem se naučila jíst mozzarellu v Německu. Dnes, když si chci udělat krásný den, dám si ji ke snídani přesně tak jak stojí v receptu.:-) myslím že s mozzarellou je to jako s olivami. Člověk se tím prostě musí projíst aby tomu přišel na chuť.:-)
pepicek, děkuji za zpřístupnění galerie…
Emanuele Ridi je sympatický dobrý kuchař jakých jsou v Itálii stovky. Je komunikativní v češtině, líbí se mi jeho způsob vaření a zacházení s ingrediencemi i jeho vysvětlování některých pravidel. Vaří tak jak vaří denně v italských domácnostech a to je pro české publikum dobré. Když jsem našla v záznamu hloupost, kterou řekl (nejednalo se o vaření), klidně jsem mu to napsala. Osobně ho neznám.
Aceto balsamico je specialita z Modeny a mimo to v Neapoli všeobecně považují ocet za zkažené víno. Jiný kraj …
Zdravím.
31 příspěvků 29.3.10 03:13
Nevím, zda-li je Emanuele tím pravým a směrodatným Italem! To ho znáte ho tak dobře?
V první epizodě pořadu S Italem v kuchyni je příprava salátu Caprese. Emanuel se k používání balzamického octa docela šklebí (a já s ním souhlasím).
http://www.sitalemvkuchyni.cz/epizody/1/
Občas mluvím z cesty, tentokrát doslova
TADY V DENÍČKU http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…
je něco o mozzarelle. Po 20.září už tam nechoďte, těžko v souvislém
textu naleznete ten odstavec o mozarelle
()
Příspěvek upraven 23.01.11 v 13:27
109 příspěvků 12.9.09 03:14
moje nejoblíbenější jídlo
Původní recept na caprese se skládá pouze
z těchto surovin, jak píše Casino 

Se sušenou bazalkou to není vůbec ono, když nemáte nasázenou, pro ten požitek se vyplatí ji koupit v supermarketech v květináči za těch 30 Kč.
Pokud ale není, ve stavu nouze jsem zjistila, že rukola to jakž takž supluje, ale protože to není koření, není to tak aromatické, ale to se dá dohnat sušenou bazalkou.
Pepř používám.
Pro jedinečné chvíle je naprosto ke caprese famózní balzamikový karamel (balzamiko necháme zahřát v hrnci až zhoustne, kyselost se odpaří a zesládne), pokapat okraje talíře, a když budete chtít, malinko namočíte a už jedete na vlnách slasti… A k tomu samozřejmě bílé opečené pečivo
4812 příspěvků 11.9.09 18:15
Včera jsme zasadili sazeničky bazalky.
Už se těším na tento jednoduchý ale elegantní salát.
Zatím co jsem psala komentář Soňa jej vkládala. Ten můj je dá se říci nadbytečný. I to se stane. Ale aspoň můžu pozdravit.
Zapečené je to opravdu super, ale to už bude mít jiný název. Caprese je pouze ve studeném stavu. Oregano je dobré pokud nemáme čerstvou bazalku.
Zdravím.
Mirecku, taky vyborne, ale uz to neni „caprese“. To je spis „alla pizzaiola“.
Zlati, to my vyhrozujes, nebo radsi slibujes? Moc se tesime! Uz zacinam vsechno krajet na malilinkate kousicky, abych to stacila, nez prijedes:-))
Vsechny vas moc zdravim, Sona.
Ja to robím aj tak že namiesto bazalky dám oregano a porciu krátko zapečiem pod grilom až sa mozzarella roztečie, je to super!
1456 příspěvků 11.9.09 07:22
Aj u nás patrí medzi obľúbené.
1200 příspěvků 11.9.09 07:03
To se máte hm, hezké je to. Bohužel oba nejíme rajčata. Našla jsem fígl - všechna semínka a to třasací musí pryč. Jo a na malilinkaté kousíčky. To jen abyste všichni věděli až přijedeme na návštěvu
Konečně je tady recept na pravý salát caprese jak ho dělají na Capri a všude jinde. Jenže oni mají na to mozzarellu z buvolího mléka a to dělá ten salát božským.
Malý trik: před použitím nechte balíček mozzarelly pár hodin při pokojové teplotě. Aspoň trochu se zlepší její chuť.
Zdravím.
Soňo a já barbar si to pěkně pokrájím, promíchám a dlabu z hlubokého talíře polévkovou lžící… Jo, a nikomu nedám!
Toto jsou jídla, u kterých nikdy nevím, kdy mám dost, takže se nacpu víc, jak s gulášem a houskovými knedlíky.