Recept Česneková pomazánka - varianta nejen pro vegetariány Veg

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Česneková pomazánka - varianta nejen pro vegetariány

Postup

Uzené tofu nastrouhat na jemném struhadle
Promíchat se sojanézou
Přidat drcený česnek v množství dle chuti
Dochutit

Mazat na pečivo, krekry, nebo do pomazánky manáčet zeleninu jako do dipu.

Ochutnala jsem nedávno a zůstala skoro paf! Je to vynikající!!!
Nikdo nepozná z čeho to je - chutí asi nejblíže je uzený sýr - a chlapi, kteří tvrdili, že by tofu nevzali do úst, měli boule za ušima..

Tofu je velice zdravé a v této úpravě opravdu vynikající!

Recept je z kategorií: Pomazánky Tofu


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.11.10 vloženo
  • 39336x zobrazeno

Čas přípravy

  • blesková

Ingredience

  • Uzené tofu
  • Sojanéza
  • česnek
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • různé druhy pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.02.17 17:04

Sice jsem použila majonézu normální, ale i tak: jednoznačně palec nahoru!
Výborná pomazánka, určitě bude častěji, uzené tofu miluju, takže díky za recept :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Terie 06.08.11 12:25

Dříve jsem ji také dělala s česnekem, ale od té doby, co se ozývá můj žlučník, vynechávám. Pomazánku připravuji takto:
1 balíček přírodní neochucené tofu,
1/2 větší cibule nakrájená na drobno
200 g (kelímek) sojanéza/tatar­ka/pikantní tatarka
koření dle chuti (kari, kurkuma, paprika)
pokud mám, přidám pažitku/jarní cibulku aj.
pepř, sůl

Vynikající s čerstvým bílým pečivem, skvěle využitelná na připravu chlebíčků. Zatím všichni, kdo ochutnali, chválili a byli překvapeni, že jde o tofu, které dle nich nemá být k pozření :-)

Diskuse k receptu Česneková pomazánka - varianta nejen pro vegetariány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Terie
66 příspěvků 06.08.11 12:24

Dříve jsem ji také dělala s česnekem, ale od té doby, co se ozývá můj žlučník, vynechávám. Pomazánku připravuji takto:
1 balíček přírodní neochucené tofu,
1/2 větší cibule nakrájená na drobno
200 g (kelímek) sojanéza/tatar­ka/pikantní tatarka
koření dle chuti (kari, kurkuma, paprika)
pokud mám, přidám pažitku/jarní cibulku aj.
pepř, sůl

Vynikající s čerstvým bílým pečivem, skvěle využitelná na připravu chlebíčků. Zatím všichni, kdo ochutnali, chválili a byli překvapeni, že jde o tofu, které dle nich nemá být k pozření :-)

 
lucia1604
2 příspěvky 26.01.11 13:36

Uzené tofu je naprosto výborné!! Miluju ho i samotné a moje děti taky… zkuste si s uzeným tofu udělat segedin nebo ho zapéct s bramborem a zeleninou… na pizze je taky úžasné nebo nastrouhané do polévkových knedlíčků… kostku koupíte za cca 25,– = je dokonce levnější než uzený sýr, ale chutí je mnohem lepší, jemnější a zdravotně výhodnější… jdu udělat tu pomazánku! Už se mi na ní sbíhají sliny.. :wink:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.10 22:26

Bezděkov: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.11.10 22:46

Hele, kupovat to kvuli ochutnani nebudu, treba to nekdy nekdo udela a to jsem ochotna ochutnat. Sojovy hit - maso je neco priserneho treba a taky je to ze soji (asi s nejakou moukou uplacane) a reci typu - umelu, dam do sekany a nepoznas to, nesnasim, protoze to poznam ani nemusim kousat! Pouzivam sojovou smetanu Gran Cuchina do polevek a omacek, to je lahudka . Tofu mi nechutna. Kdysi to jedna nejaka pani nosila nalozene ve sklenicich a vypadalo to jako jatra z patologie nalozena v nejakem roztoku nevabne barvy. Bez masa se obejdu, ale maso miluju. A radsi si uvarim cuketu nez tofu! :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.11.10 22:35

Wydři, jde to .. :mrgreen:
Ale tofu není umělohmotné…To jsou třeba slavné jogurty od Danone ty jsou opravdu mrtvé, umělohmotné..ale tofu ne.
Jestli máš dost odvahy, zkus to udělat a ochutnat… :wink: Ručím za to ! :mrgreen:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.11.10 22:28

Ale z uzeneho syra a majonezy to jde take, ze jo? nemusim umelohmotna jidla ! :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.11.10 21:13

Já už ne, Di, dcery si se změnou stravování, od dětství, začaly vařit samy. Já dělala jen menší úpravy v tradičních pokrmech.
A dnes jsou dcery dávno dospělé a žijí samostatně a obě skvěle vaří. Strašně jednoduše a rychle.
A při vzájemných návštěvách vaříme střídavě. Já jejich jídla miluji a žasnu stále nad bohatostí a chuťovou rozmanitostí veganské kuchyně. Miluji kuskus, po tabbuleh nebo hummus bych se utloukla..
Maso k životu nepotřebuji, ale chutná mi… Ale obejdu se bez něj.
A tahle pomazánka je opravdu strašně dobrá :-)
Spoustu lidí ji dělá z tvarohu, nebo strouhaného sýra.. Ale z tofu je snad nejlepší :palec:

 
di
2451 příspěvků 26.11.10 18:45

Jé je, dík za další tip.
P.S. Máme to s těma děckama těžké, že?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz