Recept Česneková pomazánka - varianta nejen pro vegetariány Veg

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Česneková pomazánka - varianta nejen pro vegetariány

Postup

Uzené tofu nastrouhat na jemném struhadle
Promíchat se sojanézou
Přidat drcený česnek v množství dle chuti
Dochutit

Mazat na pečivo, krekry, nebo do pomazánky manáčet zeleninu jako do dipu.

Ochutnala jsem nedávno a zůstala skoro paf! Je to vynikající!!!
Nikdo nepozná z čeho to je - chutí asi nejblíže je uzený sýr - a chlapi, kteří tvrdili, že by tofu nevzali do úst, měli boule za ušima..

Tofu je velice zdravé a v této úpravě opravdu vynikající!

Recept je z kategorií: Pomazánky Tofu


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.11.10 vloženo
  • 39114x zobrazeno

Čas přípravy

  • blesková

Ingredience

  • Uzené tofu
  • Sojanéza
  • česnek
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • různé druhy pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.02.17 17:04

Sice jsem použila majonézu normální, ale i tak: jednoznačně palec nahoru!
Výborná pomazánka, určitě bude častěji, uzené tofu miluju, takže díky za recept :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Terie 06.08.11 12:25

Dříve jsem ji také dělala s česnekem, ale od té doby, co se ozývá můj žlučník, vynechávám. Pomazánku připravuji takto:
1 balíček přírodní neochucené tofu,
1/2 větší cibule nakrájená na drobno
200 g (kelímek) sojanéza/tatar­ka/pikantní tatarka
koření dle chuti (kari, kurkuma, paprika)
pokud mám, přidám pažitku/jarní cibulku aj.
pepř, sůl

Vynikající s čerstvým bílým pečivem, skvěle využitelná na připravu chlebíčků. Zatím všichni, kdo ochutnali, chválili a byli překvapeni, že jde o tofu, které dle nich nemá být k pozření :-)

Diskuse k receptu Česneková pomazánka - varianta nejen pro vegetariány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Terie
66 příspěvků 06.08.11 12:24

Dříve jsem ji také dělala s česnekem, ale od té doby, co se ozývá můj žlučník, vynechávám. Pomazánku připravuji takto:
1 balíček přírodní neochucené tofu,
1/2 větší cibule nakrájená na drobno
200 g (kelímek) sojanéza/tatar­ka/pikantní tatarka
koření dle chuti (kari, kurkuma, paprika)
pokud mám, přidám pažitku/jarní cibulku aj.
pepř, sůl

Vynikající s čerstvým bílým pečivem, skvěle využitelná na připravu chlebíčků. Zatím všichni, kdo ochutnali, chválili a byli překvapeni, že jde o tofu, které dle nich nemá být k pozření :-)

 
lucia1604
2 příspěvky 26.01.11 13:36

Uzené tofu je naprosto výborné!! Miluju ho i samotné a moje děti taky… zkuste si s uzeným tofu udělat segedin nebo ho zapéct s bramborem a zeleninou… na pizze je taky úžasné nebo nastrouhané do polévkových knedlíčků… kostku koupíte za cca 25,– = je dokonce levnější než uzený sýr, ale chutí je mnohem lepší, jemnější a zdravotně výhodnější… jdu udělat tu pomazánku! Už se mi na ní sbíhají sliny.. :wink:

 
glama  08.12.10 22:26

Bezděkov: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
wydra  26.11.10 22:46

Hele, kupovat to kvuli ochutnani nebudu, treba to nekdy nekdo udela a to jsem ochotna ochutnat. Sojovy hit - maso je neco priserneho treba a taky je to ze soji (asi s nejakou moukou uplacane) a reci typu - umelu, dam do sekany a nepoznas to, nesnasim, protoze to poznam ani nemusim kousat! Pouzivam sojovou smetanu Gran Cuchina do polevek a omacek, to je lahudka . Tofu mi nechutna. Kdysi to jedna nejaka pani nosila nalozene ve sklenicich a vypadalo to jako jatra z patologie nalozena v nejakem roztoku nevabne barvy. Bez masa se obejdu, ale maso miluju. A radsi si uvarim cuketu nez tofu! :-)

 
glama  26.11.10 22:35

Wydři, jde to .. :mrgreen:
Ale tofu není umělohmotné…To jsou třeba slavné jogurty od Danone ty jsou opravdu mrtvé, umělohmotné..ale tofu ne.
Jestli máš dost odvahy, zkus to udělat a ochutnat… :wink: Ručím za to ! :mrgreen:

 
wydra  26.11.10 22:28

Ale z uzeneho syra a majonezy to jde take, ze jo? nemusim umelohmotna jidla ! :-)

 
glama  26.11.10 21:13

Já už ne, Di, dcery si se změnou stravování, od dětství, začaly vařit samy. Já dělala jen menší úpravy v tradičních pokrmech.
A dnes jsou dcery dávno dospělé a žijí samostatně a obě skvěle vaří. Strašně jednoduše a rychle.
A při vzájemných návštěvách vaříme střídavě. Já jejich jídla miluji a žasnu stále nad bohatostí a chuťovou rozmanitostí veganské kuchyně. Miluji kuskus, po tabbuleh nebo hummus bych se utloukla..
Maso k životu nepotřebuji, ale chutná mi… Ale obejdu se bez něj.
A tahle pomazánka je opravdu strašně dobrá :-)
Spoustu lidí ji dělá z tvarohu, nebo strouhaného sýra.. Ale z tofu je snad nejlepší :palec:

 
di
2451 příspěvků 26.11.10 18:45

Jé je, dík za další tip.
P.S. Máme to s těma děckama těžké, že?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz