Recept Rychlá paštika-pomazánka z kuřecích jater
tea63 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na 30 g másla ( asi 1 lžíce )osmahneme cibuli nadrobno, prolisovaný česnek, pepř, sůl a chvilku dusíme, až je cibule měkká. Přidáme očištěná játra a opečeme 2 minuty po každé straně. Dochutíme woršestrem. Obsah pánve usekáme v "sekadle"- mixéru, prolisujeme nebo umeleme. Játra postupně metličkou přišleháváme do 60 g změklého a utřeného másla, přidáme lžíci brandy, případně pepř a sůl. Pokud paštiku nepodáváme hned, potřeme povrch tenkou vrstvičkou rozpuštěného másla a necháme v lednici vychladit. Plátek z rohlíku nebo tenké baketky potřený paštikou doplníme zelenou olivou nebo druhá varianta, malým kopečkem brusinkového kompotu.
Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže
- 06.11.07 vloženo
- 23420x zobrazeno
Ingredience
- 250 g kuřecích jater
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 KL woršestru
- 1 PL koňaku nebo brandy ( co máme )
- 30g + 60 g másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Doporučená příloha
výše uvedené jednohubky nebo jakékoli pečivo a čerstvá zeleninka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku12.4.13 20:42
Plat so zelatinou–brusinkove sele so susenych brusnic . Nechat stuhnut
nanesene na folii v chladnicke.. prevratit na stuhnutu vyklopenu pastiku. Mozno
brusinky precedit a potom pridat zelatinu. zele bude cirejsie. Ked je len pre
nas necedim aby sa vyuzilo vsetko z brusiniek.
Do pastiky kusok vyvaru rozmiesaneho so zelatinou. Maslo silnejsi platok len na
opecenie pecienok+nastruhana citronova kora.
Diskuse k receptu Rychlá paštika-pomazánka z kuřecích jater
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rychlá paštika-pomazánka z kuřecích jater
5068 příspěvků 12.4.13 23:22
..este upozornim ze to brusinkove zele a nim potiahnuta pastika je len navod. To na obrazku sa skor to hodi pre domacich do chladnicky…pre prilezitosti na pohostenie kludne mozte pastiku natriet na foliu ako plat, vychladnut, na to potom natriet zele a po vychladnuti vykrajovat trebars torticky, ci krajat kocky..a zele vobec nemusi byt brusinkove ale ake sa raci..trebars bylinkove, kysle uhorkove, z pecenej papriky, pikantne..naramne dobre je z palivych papriciek jalapeno alebo pepper jelly
..
1454 příspěvků 12.4.13 22:33
Podobných receptov je tu niekoľko a to, čo som vyskúšala, teda od preverených prispievateľov, bolo dobré
5068 příspěvků 29.4.10 03:10
Teo, pastika je super. Vdaka
Cesnaku ovela viac, takisto masla, trosku muskatoveho orieska a noveho korenia a samozrejme feferonka. Nadobu vysteliem nasekanym petrzlenom a pri servirovani otocim ako babovku a krajam ..;)
PS:Teo, chybas ..