Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
DanaJ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Všechno krom "medvěda" promícháme a dovedeme k labužnické dokonolosti poměrů. Až je hotovo, tak jemně promícháme s pokrájeným "medvědem" a mažeme na chleba nebo na cereální chlebíčkovou veku. Zdobíme rajčátkem, paprikou, pórkem, sezamovým semínkem nebo čím je chutě. ..když už je to tak zdraví, tak né abyste zdobili salámem!;-) PS: POHANKA - obsahuje horu rutinu, který je moc dobrý na potrubí cévní. Pohanka neobsahuje lepek, proto mouka z ní je dobrá alternativa pšeničné mouky pro bezlepkovou dietu. No a nemůžeme zapomenout na pohankové polštářky na spaní nebo na sezení. ..jsou naplněné slupkami z pohanky. No a když už se v tom šťourám, tak dodám, že ze slupek se vaří i čaj, též na žíly, žilky a potrubí. MEDVĚD - z každé rostlinky trháme 1-2listy, aby nám vyrostl medvěd i další rok. ..trháme-li v přírodě, tak koukáme není-li už otrháno ..aby nejen nám vyrostl medvěd i další rok.:-D
Recept je z kategorií: Jemné tvarohové pomazánky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.4.16 17:28
Tvarohových pomazánek je tu hodně, tahle se blíží nejvíc. Místo
pohanky ovesné vločky.
250 g měkkého tvarohu co nejvyšší kvality ( použila jsem farmářský),
3 PL uvařených osolených vychladlých vloček, 3 PL nastrouhané mladé
mrkve, nasekaný medvědí česnek - hodně. Promíchat a v tlusté vrstvě
mazat na dobrý kváskových chleba.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tvarohová pomazánka s pohankou a "medvědem"
1136 příspěvků 31.5.09 06:47
Mysko, sice pozdě, ale přece. Můžeš dát tvaroh jaký chceš. Hlavně přizpůsob hustotu, aby se to dalo mazat na chleba.;-)
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
kde si s týmto receptíkom bola na jar? Asi 3 týždne som pchala medvedí cesnak, kde sa len dalo…A to nehovorím o mojich cievach, ktoré zúfalo potrebujú rutín…(Inak, tá pohánka mi moc nereže…)
Maj sa krásne, zdravím!
A.
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Diky, Dano. Jde o to, ze ja tady proste tvaroh, o kterem pises nesezenu. Ale muzu koupit ten selsky. Myslis, ze by se hodil?
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Přesně jak píše HelcaK.:-)
Je to ten balený jako máslo. A jde přesně o to, že ty ve vaničkách jsou moc řídké. Jestli koupíš řídký, tak tam nedávej tu šlehačku, protože když dáš do řídkého šlehačku, tak je to ´tečavé´a špatně se to jí. U toho hustšího jde o to, že když se přidá ta šlehačka, tak je pak pomazánka taková lahodnější a nedusí jako jen z tvarohu.;-)
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvaroh zabaleny jako kostka masla jsem myslim nevidela, ale muzu koupit selsky tvaroh na trhu nebo v „Organics“. Ten je vazeny a je nekde na pomezi mekkeho a tvrdeho tvarohu.
Mysko, tvarohem v alobalu bude míněn měkký tvaroh balený jako kostka másla. Ty vaničkové, tudíž i ten s jogurtem, bude asi moc řídký… Ale jestli ti nebude vadit tekutější konzistence, tak experimentuj
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Dano, to se mi moc libi a pohanku mame radi. Jenom mi prosim rekni, co je tvaroh v alobalu? Muzu pouzit tvaroh s jogurtovym kvasenim?