Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a špetku celého kmínu. Uvaříme a ještě teplé rozšťoucháme.
Po mírném vychlazení postupně přidáváme ostatní přísady. Necháme v lednici vychladit. Pak přidáme majonézu, jemně pokrájenou okurku a vejce vmícháme nakonec.
Tato pomazánka je dobrá nejen na chleba, ale i jako podklad na chlebíčky.
Po vynechání sardelové pasty a okurky je chutné přidání rajčatového protlaku či 1 stroužku česneku. Kam přidávám rajčatový protlak, tam přidávám 1 KL moučkového cukru.
Recept je z kategorií: Pomazánky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Děvčata, mě vzalo to vaření brambor, vzpomenu a pomazánka je raz-dva.
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
ale ten Tvůj recept je také moc pěkný, dík.
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Něco podobného máme jako rodinnou specialitu: brambory uvařené ve slupce druhého dne nastrouháme s kyselou okurkou, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sůl, pepř, hořčici majonézu (či půl napůl s jogurtem). Když se chceme jó rozšoupnout, přistrouháme měkký salám. Na chlebíčky ideální.
Jinak díky za tip, zkusím tu sardel.pastu.