Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a špetku celého kmínu. Uvaříme a ještě teplé rozšťoucháme. Po mírném vychlazení postupně přidáváme ostatní přísady. Necháme v lednici vychladit. Pak přidáme majonézu, jemně pokrájenou okurku a vejce vmícháme nakonec. Tato pomazánka je dobrá nejen na chleba, ale i jako podklad na chlebíčky. Po vynechání sardelové pasty a okurky je chutné přidání rajčatového protlaku či 1 stroužku česneku. Kam přidávám rajčatový protlak, tam přidávám 1 KL moučkového cukru.
Recept je z kategorií: Pomazánky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.5.20 13:46
Výborná pomazánka na chlebíčky.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům27.5.20 11:08
Snídaně má být vydatná a dodat energii
na celé dopoledne!
Do pomazánky jsem místo okurky zamíchala drobně posekané nakládané hříbky a křemenáče.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborová pomazánka
Děvčata, mě vzalo to vaření brambor, vzpomenu a pomazánka je raz-dva.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
ale ten Tvůj recept je také moc pěkný, dík.
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Něco podobného máme jako rodinnou specialitu: brambory uvařené ve slupce druhého dne nastrouháme s kyselou okurkou, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sůl, pepř, hořčici majonézu (či půl napůl s jogurtem). Když se chceme jó rozšoupnout, přistrouháme měkký salám. Na chlebíčky ideální.
Jinak díky za tip, zkusím tu sardel.pastu.