Recept Famózní česneková pomazánka
mcek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Strouhaný sýr smícháme s majolkou a následně přimícháme prolisovaný česnek (množství dle chuti) a trochu (čerstvě) mletého pepře. Výsledná konzitence by neměla být ani příliš hustá, ani příliš řídká aby se mohla jednoduše namazat na pečivo. Přestože je tento recept velejednoduchý výsledek pozitivně překvapí. *Přesná množství ingrediencí neznám, důležitá je výsledká konzistence. (změřím a doplním při další výrobě :-) * **Dietnější varianta : ** - nahradíme část majolky bílým jogurtem (tak aby to chuťově vyhovalo) - použijeme 30% sýr **Tipy pro podávání:** - jednohubky, chlebíčky - naší obzvláště oblíbenou variantou je self-servis - každý si namaže z naservírované mísy * Původní autor: Zuzka D*
Recept je z kategorií: Pikantní pomazánky
- 17.01.06 vloženo
- 212786x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 minut
Ingredience
- tvrdý sýr strouhaný
- majolka
- česnek (množství dle chuti)
Doporučená příloha
čestvý chléb z domácí pekárny, rohlíky, veky, atd.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku12.12.21 09:06
Pripravené menšie množstvo: 25 g syra (pol na pol parmezán a kozí syr), 50 g majonézy, 2 obrovské strúčiky cesnaku.
Nabudúce dám menej cesnaku .
5.5.19 09:46
Sýr - gouda 45 %
majolka v poměru 5 g majolky na 50 g sýra, sice to chtělo pořádně
rozetřít, ale konzistence goudy to dovoluje. Česnek jsem dala cca
5 stroužek na to množství uvedeno výše.
Přidala jsem 15 g vlašských ořechů, které jsem opražila nasucho - jinak
mi je moje alergie nedovolí sníst, něž pražené nebo jinak tepelně
opracované.
S žitným chlebem to bylo výborné, připravila jsem večer předem a
nedávala do lednice…
Foto v komentáři.
3.5.19 08:22
Odľahčená verzia s jogurtom. Použitý tvrdý kozí syr.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviDiskuse k receptu Famózní česneková pomazánka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Famózní česneková pomazánka
Sýr - gouda 45 %
majolka v poměru 5 g majolky na 50 g sýra, sice to chtělo pořádně rozetřít, ale konzistence goudy to dovoluje. Česnek jsem dala cca 5 stroužek na to množství uvedeno výše.
Přidala jsem 15 g vlašských ořechů, které jsem opražila nasucho - jinak mi je moje alergie nedovolí sníst, něž pražené nebo jinak tepelně opracované.
S žitným chlebem to bylo výborné, připravila jsem večer předem a nedávala do lednice.
Dělám tu úplně základní verzi nahoru pokládám čerstvé ovoce. Kousek pomeranče nebo mandarinky, nebo kousek jablka, nebo kuličku hroznového vína. Jdou použít i broskve nebo hrušky. Prostě nějaké dobré ovoce. Okusila jsem i s citronem ale to kyselé mi nechutnalo.
1309 příspěvků 17.1.10 02:53
díky Jarko
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Já dělám pomazánku z 1 kulaté krabičky trojúhelníčky sýra Maratónec,2 lučiny,kus másla,celá palice česneku,sůl a velká hrst pažitky.Jinou nechtějí.
Mám lety vyzkoušené na 200 g strouhaného eidamu jednu 100 g majolku, může se naředit i trochou vody. Musím ji tradičně vyrábět o každém svátku a narozeninách.
U této pomazánky mě vždy hlídal malý vnouček, abych přidala ten správný měkký sýr. Jinak by to nejedl a to mu zůstalo dodnes. Je to hodně starý recept a moc dobrý.
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Je fakt dokonalá! Moc díky. A myslím, že nejlepší je právě ta úplně základní varianta, v jednoduchosti je síla
)
11 příspěvků 25.1.09 03:43
není špatné přidat ostrý kečup a masox. Musí se nechat aspoň jeden den zaležet v ledničce
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Já používám tavený sýr Primátor, jsou to tvrdší torjúhelníčky. Na dva trojúhelníčky dávám větší stroužek česneku a půl vaničky majolky. Namažu na nakrájené rohlíky a vršek zdobím jedním měsíčkem kompotované mandarinky.
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Já zase přidávám ještě posekaná vejce na tvrdo… děláme a konzumujeme ji na kila
.
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Já do ní přidávam kari,má pak úžasnou barvu a příjemně oříškovou chuť.Na ozdobu dávám vlašský ořech nebo kompotovanou mandarinku.
124 příspěvků 25.1.09 03:43
My přidáváme ještě tavený sýr a trochu bílého pepře.
76 příspěvků 25.1.09 03:43
je taky z lučiny, majolky obrovského množství česneku
1454 příspěvků 25.1.09 03:43
zvyknem pridat aj posekane orechy
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pokud se množství jogurtu nepřežene, tak i light verze není špatná. Ale majolka je majolka
415 příspěvků 25.1.09 03:43
To je fakt, báječná je, ale mě je po ní vždycky zle, jelikož než ji stihnu namazat na rohlíčky, tak většinu jen tak vylížu z krabičky…
Budu muset uvažovat o odlehčené formě, ale to už není to pravé.
Takže něco, jako „Topinková“, kterou mají v PLUSU? Ta je báječná…
P.
jo, a chtěl jsem ještě dodat: opravdu je famózní. (Já přidávám ještě trošku plnotučné hořčice.)
tady to měření asi nebude až tak nutné, přece výslednou konzistenci uvádíš!