Recept Základní vaječná pomazánka
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Oloupaná uvařená vychladlá vejce prolisujeme na drobné kousky (nebo přímo umeleme na masovém strojku), ochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem, přidáme majolku a dobře promícháme (na snímku světlejší pomazánka). Někde se místo majolky přidává až 125 g másla, které se utře do pěny, přidávají se vyjmenované přísady a podle potřeby se zředí mlékem na správnou hustotu. Pikantní vaječná pěna - 3 vejce uvařená natvrdo, necelá 1 malá kremžská hořčice, 1 malá majolka, 1,3 menší sladkokyselé okurky, 1 menší (i středná) cibule. K prolisovaným natvrdo vařeným vajíčkům přidáme majolku, hořčici a velice málo tuto masu osolíme. Přidáme nadrobno nakrájenou okurku a cibuli, hořčici a vše řádně promícháme. Výborná je zde kremžská hořčice, která dodává chuti nejen pomazánkám, ale v našich krajích je jako dochucovací prostředek dosti opomíjená. Mažeme na krajíčky chleba, veky nebo na topinky z veky.
Recept je z kategorií: Recepty na Silvestr Vaječné pomazánky
- 45095x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 natvrdo vařená vejce
- mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 malá majolka.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Základní vaječná pomazánka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Základní vaječná pomazánka