Recept Beránek či ovečka velikonoční na česneku Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vraždění jehňátek se blíží. Sylvie mlhavým ránem s nožem kol chlíva se plíží…
Reces spis z Kuchnji staropolskej při použití reálijí z jisté vsi na Hané.

Postup

Maso pokrájím na kostky, osmahnu na polovině másla. Přidám utřený česnek, mírně podliju vřící vodou a dusim. Na konci dušení přidám šťávu z citronu.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody Jehněčí a kůzlečí maso Maso Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.03.13 vloženo
  • 1308x zobrazeno

Ingredience

  • 0,600 kg jehněčiny
  • 1 hlavička česneková
  • 2 PL másla
  • 1 citron zákeřnou rukou rozříznutý a vymačkaný
  • sůl, bílý pepř

Doporučená příloha

  • kluski

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Beránek či ovečka velikonoční na česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 12.03.13 11:18

Milošku, děkuji za recept. Hodí se mi. :hug:

 
casino
4466 příspěvků 11.03.13 00:24
gmp dusí..., Roomanka peče...

…zkuste fůziu :)
Já napřed dusím a potom peču… :palec:

 
Roomanka
205 příspěvků 10.03.13 23:19
Hmmm,

Dva beránci na začátku zimy skončili v malém mražáku, ještě zdaleka nejni vyprázdněn, ale furt se obávám toho dušení - raději peču dlouho v troubě, lhostejno, zda jsou to žebra nebo kýtka, hlavně hodně česneku, provensálské bylinky a másélko. :-) Každopádně mlaskají i ti, kterým „skopová“ vůně nevoní. Dušené jsem si ještě netroufla, Miloši. Toto mi voní hezky: česnek, citron… Ale i ta doporučená šalvěj, dnes jsem koukala, jak se krásně na záhonu zelená. Zkusím a dám vědět. Díky! R.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 10.03.13 12:37
A ......

… zkus šalvěj, milý gmp, zkus šalvěj, nebo babské ucho!
To by Ti poradila každá pořádná čarodějka! A pak možná na shledanou o Valpuržině noci! :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuře na medu Kuře na medu
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz