Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Je letní sezona, spousta lidí organizuje různé sešlosti a party, možná že se hodí recept, který jsme v sobotu vyzkoušeli.
Přemluvíme řezníka, aby nám připravil celé bůčky ve dvou plátech zbavených kůže a částečně tuku. Pláty nasolíme a opepříme a necháme do druhého dne uležet. Naplníme každý z plátů výše uvedenými ingrediencemi, zavineme špagátkem to úhledných rolád, ovineme alobalem a přikurtujeme k rožni (podél, takže vedle sebe, nepropichujeme). Pečeme na mírném ohni udržovaném pod roládami cca 2,5 hodiny. Pak sejmeme alobal a dopečeme nad ohněm asi tak další 1,5-2 hodiny. Potíráme směsí červeného vína a olivového oleje. Po upečení krájíme na plátky - vždy od každé rolády po jednom a podáváme se salátem a pečivem. Podstatné je důkladné zavázání, aby náplně nevytékaly.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
zeleninový salát, bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na BBQ roláda
Casino, nějak jsem natvrdlá - co mám opravit? Ne že bych se považovala za neomylnou, prostě to opravdu nevím. Napovíš? Pokud nemyslíš fakt, že místo jednoho příspěvku jsem dodala 2?
Příspěvek upraven 03.08.11 v 14:01
5068 příspěvků 20.7.11 12:05
Casino, prosiiim ta..Pepickuv Labuznik tu moznost mal a bol stokrat lepsi ako toto tu ..skoda reci..rok sa z rokom stretne za chvilu..jeden by si povedal mlade,plne sily a elanu bude to chciet vyniknut ale kdeeeeze…pat a dvadsat by si zasluzili..kazdy den..a Pepicek duplom..
Pro podobné případy (opravu překlepů, doplnění textu) dává „Nový“ Labužník možnost editace příspěvku… Je to jedna z mála věcí, která za pepiček nebyla proveditelná. Je dokonce umožněno doplnit i nadpis příspěvku…
Stačí kliknout pod VAŠÍM posledním komentářem na tlačítko Editovat (ukáže se dokonce i jakýsi etický kodex pro editování) a už se můžete vyřádit v barvách i grafice…
Můžete si to vyzkoušet i nanečisto (NÁHLED), ale v tom připadku neklikat na ULOŽIT PŘÍSPĚVEK!!! hihihi …no a když už se Vám to něchtě stane, můžete případně i celý příspěvek (podle kodexu!) vymazat. Podobně jako smrad po čertovi, tak i po Vás zbyde stopa:
Příspěvek upraven 20.07.11 v 09:36
Zapomněla jsem dodat, že podmínkou pro takovéto rožnění je elektrický rožeň docela gigantických rozměrů (na prase). Ručně by to nešlo, leda že by se použil trik Toma Sawyera ohledně nátěru plotu - každý host by chvíli točil.
Je to kupodivu, ale použili jsme normální potravinářský provázek a na alobal vázací drát. Nic neshořelo, ono to není o moc prudkém ohni.
Parles: nezbyl ani ten špagát
28 příspěvků 4.7.11 11:41
nám se vždy osvědčil vázací drát, přivazujeme tak i kuře na rožeň a nic se nepřepálí
Otázka je čím zašpagátovat. Ta mne už trápí leta letoucí, aby špagát nepřehořel. Jak se mi závitek či roláda rozjede ztrácím glanc a eleganci postaršeného pána a stává se ze mně bersek - se všemi důsledky
Tak tohle je tedy nádhera! Určitě to krásně vypadá i chutná, ta dvojkombinace rozšíří spektrum chutí - párty se jistě vydařila a všechno se snědlo, že?