Recept BBQ roláda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je letní sezona, spousta lidí organizuje různé sešlosti a party, možná že se hodí recept, který jsme v sobotu vyzkoušeli.

Postup

Přemluvíme řezníka, aby nám připravil celé bůčky ve dvou plátech zbavených kůže a částečně tuku. Pláty nasolíme a opepříme a necháme do druhého dne uležet.

Naplníme každý z plátů výše uvedenými ingrediencemi, zavineme špagátkem to úhledných rolád, ovineme alobalem a přikurtujeme k rožni (podél, takže vedle sebe, nepropichujeme). Pečeme na mírném ohni udržovaném pod roládami cca 2,5 hodiny. Pak sejmeme alobal a dopečeme nad ohněm asi tak další 1,5-2 hodiny. Potíráme směsí červeného vína a olivového oleje.

Po upečení krájíme na plátky - vždy od každé rolády po jednom a podáváme se salátem a pečivem.

Podstatné je důkladné zavázání, aby náplně nevytékaly.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.06.11 vloženo
  • 2753x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hod

Počet porcí

  • 40 porcí

Ingredience

  • 2 pláty vepřového boku (bůčky z celého vepře)
  • sůl, pepř

První roláda:

  • 200 g pancetta
  • 200 g sušená naložená rajčata
  • hojně čerstvé bazalky
  • 1 hlava česneku
  • 100-200 g parmazán

Druhá roláda:

  • 200 g anglická slanina
  • dijonská hořčice dle potřeby
  • naložené okurky
  • cibule

Doporučená příloha

  • zeleninový salát, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu BBQ roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 03.08.11 14:00

Casino, nějak jsem natvrdlá - co mám opravit? Ne že bych se považovala za neomylnou, prostě to opravdu nevím. Napovíš? Pokud nemyslíš fakt, že místo jednoho příspěvku jsem dodala 2?

Příspěvek upraven 03.08.11 v 14:01

 
jolana
5064 příspěvků 20.07.11 12:05

Casino, prosiiim ta..Pepickuv Labuznik tu moznost mal a bol stokrat lepsi ako toto tu ..skoda reci..rok sa z rokom stretne za chvilu..jeden by si povedal mlade,plne sily a elanu bude to chciet vyniknut ale kdeeeeze…pat a dvadsat by si zasluzili..kazdy den..a Pepicek duplom..

 
casino
4463 příspěvků 20.07.11 09:32
Mimo mísu, ale k věci

Pro podobné případy (opravu překlepů, doplnění textu) dává „Nový“ Labužník možnost editace příspěvku… Je to jedna z mála věcí, která za pepiček nebyla proveditelná. Je dokonce umožněno doplnit i nadpis příspěvku…
Stačí kliknout pod VAŠÍM posledním komentářem na tlačítko Editovat (ukáže se dokonce i jakýsi etický kodex pro editování) a už se můžete vyřádit v barvách i grafice…
Můžete si to vyzkoušet i nanečisto (NÁHLED), ale v tom připadku neklikat na ULOŽIT PŘÍSPĚVEK!!! hihihi …no a když už se Vám to něchtě stane, můžete případně i celý příspěvek (podle kodexu!) vymazat. Podobně jako smrad po čertovi, tak i po Vás zbyde stopa:

Příspěvek upraven 20.07.11 v 09:36

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.07.11 08:04

Zapomněla jsem dodat, že podmínkou pro takovéto rožnění je elektrický rožeň docela gigantických rozměrů (na prase). Ručně by to nešlo, leda že by se použil trik Toma Sawyera ohledně nátěru plotu - každý host by chvíli točil.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.07.11 08:02

Je to kupodivu, ale použili jsme normální potravinářský provázek a na alobal vázací drát. Nic neshořelo, ono to není o moc prudkém ohni.
Parles: nezbyl ani ten špagát

 
myšička
28 příspěvků 04.07.11 11:41

nám se vždy osvědčil vázací drát, přivazujeme tak i kuře na rožeň a nic se nepřepálí

 
gmp
1603 příspěvků 30.06.11 22:04

Otázka je čím zašpagátovat. Ta mne už trápí leta letoucí, aby špagát nepřehořel. Jak se mi závitek či roláda rozjede ztrácím glanc a eleganci postaršeného pána a stává se ze mně bersek - se všemi důsledky :twisted:

 
parles
299 příspěvků 28.06.11 08:26

Tak tohle je tedy nádhera! Určitě to krásně vypadá i chutná, ta dvojkombinace rozšíří spektrum chutí - párty se jistě vydařila a všechno se snědlo, že? :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz