Recept Selská vepřová roláda

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z vykostěného bůčku rozříznutím uděláme plát, okraje odřízneme (asi 250 g), a použijeme na náplň. Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme směsí, kterou připravíme z oříznutých a semletých okrajů bůčku, syrového vejce, mouky, strouhanky, utřeného česneku se solí, pepře, kmínu a majoránky. Na tuto směs klademe plátky syrových jater, maso zavineme a převážeme motouzem. Roládu vložíme do pekáčku, posypeme krájenou cibulkou, podlijeme vodou, vložíme kosti z bůčku a pečeme za občasného podlévání a obracení doměkka. Maso přelijeme výpekem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 8422x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 1 vejce
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
  • sůl
  • 2-3 stroužky česneku
  • pepř
  • kmín
  • majoránka
  • 150 g vepřových jater
  • 50 g cibule
  • 2,5 dl vody

Doporučená příloha

  • Příloha: bramborový knedlík, vařené brambory, zelný salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selská vepřová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz