Recept Selská vepřová roláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vykostěného bůčku rozříznutím uděláme plát, okraje odřízneme (asi 250 g), a použijeme na náplň. Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme směsí, kterou připravíme z oříznutých a semletých okrajů bůčku, syrového vejce, mouky, strouhanky, utřeného česneku se solí, pepře, kmínu a majoránky. Na tuto směs klademe plátky syrových jater, maso zavineme a převážeme motouzem. Roládu vložíme do pekáčku, posypeme krájenou cibulkou, podlijeme vodou, vložíme kosti z bůčku a pečeme za občasného podlévání a obracení doměkka. Maso přelijeme výpekem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 7887x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 1 vejce
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
  • sůl
  • 2-3 stroužky česneku
  • pepř
  • kmín
  • majoránka
  • 150 g vepřových jater
  • 50 g cibule
  • 2,5 dl vody

Doporučená příloha

  • Příloha: bramborový knedlík, vařené brambory, zelný salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selská vepřová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz