Recept Selská vepřová roláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vykostěného bůčku rozříznutím uděláme plát, okraje odřízneme (asi 250 g), a použijeme na náplň. Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme směsí, kterou připravíme z oříznutých a semletých okrajů bůčku, syrového vejce, mouky, strouhanky, utřeného česneku se solí, pepře, kmínu a majoránky. Na tuto směs klademe plátky syrových jater, maso zavineme a převážeme motouzem. Roládu vložíme do pekáčku, posypeme krájenou cibulkou, podlijeme vodou, vložíme kosti z bůčku a pečeme za občasného podlévání a obracení doměkka. Maso přelijeme výpekem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 7662x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 1 vejce
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
  • sůl
  • 2-3 stroužky česneku
  • pepř
  • kmín
  • majoránka
  • 150 g vepřových jater
  • 50 g cibule
  • 2,5 dl vody

Doporučená příloha

  • Příloha: bramborový knedlík, vařené brambory, zelný salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selská vepřová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz