Recept Bramborové karbanátky - Aloo Tikki Veg

(Hodnoceno 4x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové karbanátky - Aloo Tikki

Úvod

Popularne Indicke poulicne jedlo, tym ze je na Labe vyse 40,000 receptov, tak tu asi je pridany. Komu sa paci, prekopirujte si do Wordu, lebo zajtra tu uz asi nebude. Inac je to vyborne.

Postup

1-Zemiaky uvarime v supke, ja som experimentoval v sacku v mikrovlne. Osupeme a roztlacime alebo ako robia v Indii nastruhaju. Osobne mam rad ked su nechane kusky. Cibulu nakrajame na drobno tak isto chilli (ja som pouzil dve). Cerstvy zazvor je lepsie nastruhat. Namiesto hrasku som pouzil cerstvu kukuricu ktoru som dal prevarit.

Pridal trochu maizeny a pridal koreniny, hlavne chaat masala ktora ma specificku chut, trochu do kysla od zeleneho manga a vsetko poriadne premiesal.

2-Obalil v struhanke a dal vyprazat do zlatista. Serviroval s mangovym chutney a jogurtom.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.11.11 vloženo
  • 14273x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • 3 zemiaky
  • 1 cibula nasekaná
  • 1 zelena chilli papricka
  • 1 lyzica koriander vňať
  • 1 lyzicka Chaat masala
  • 1 lyzicka kurkuma
  • 1/3 lyzicky cayensky pepr
  • 1 lyzica zazvor cerstvy nastruhany
  • 1/2 hrnceka hrasok - mrazeny alebo cerstvy ( alebo kukurica)
  • 1-2 lyzice maizena/ kukuričný škrob
  • 2 lyzice strúhanka
  • sol
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Anicka99 02.01.13 21:13

Nevím, ale i po řádném promísení se mi karbenátky rozpadaly a tak jsem přidala vajíčko a strouhanku zapracovala dovnitř.

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.12.12 14:32

Asi jsem měl nevhodný typ brambor, ale bylo to i po usmažení takové blemcavé. Mangová marmeláda k tomu byla dobrá, ale celkově nic extra.

Odkaz na uvaření

Cuso 21.04.12 14:31

Uvarené. Dal som hrášok miesto kukurice. Piekol som to vrúre, trochu sa rozpadávali, ale chuťovo boli výborné.

Odkaz na uvaření

2905 15.04.12 22:33

I když s odklonem, chválím báječný nápad :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 09.11.11 13:11

Diskuse k receptu Bramborové karbanátky - Aloo Tikki

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Cuso
345 příspěvků 19.04.12 11:09
Bento

Dakujem za radu. V najblizsich dnoch sa do toho pustim a dam vediet ako som dopadol.

 
Bento
794 příspěvků 16.04.12 22:55

cuso, neskusal som ale asi ide , len na prvy krat mozno sa budes musiet s tym trocha 'pohrat" (neviem ci sa to nerozpadne), osobne ked robim takto v rure ( a nie som si isty )tak to strcim do muffinoveho plechu - do formicky, a peciem tak. :palec:

Příspěvek upraven 16.04.12 v 22:57

 
Cuso
345 příspěvků 16.04.12 20:35
Bento

Da sa to piect aj v rure? My sa totiz vyhybame vyprazaniu a tento recept by som rad vyskusal.

 
2905
753 příspěvků 15.04.12 22:34

Bento, fakt jsem se chystala na karbanátky…
Při přípravě napadlo vyzkoušet jako přílohu, bez kukuřice.
První pokus s cibulkou, pórkem, semínky.
Druhý s cibulkou, semínky, oříšky, konzistence sváděla vyzkoušet i pár pečených.
Mám novou, netradiční přílohu. Díky za inspirici :palec:

 
Eja
3805 příspěvků 10.11.11 20:07

Jdu dát vařit brambory.Zítra dodělám improvizované mangové chutney. Nádhera - NEMAZAT!

 
ssalonis
61 příspěvků 10.11.11 06:05

marie8 chaat masala je zlozenim aj chutou ine korenie ako garam masala… pre porovnanie pozri sem na Chaat masala http://ssalonis.blogspot.com/…-masala.html a Garam masala http://ssalonis.blogspot.com/…-masala.html Chaat masala je vyborne korenie aj na ochutenie salatov a studenych jedal.

 
Bento
794 příspěvků 09.11.11 22:42

marie8, ja som skor na azijsku kuchynu , ale na tento recept som isiel do Indicke obchodu kupit Chaat masala. Ono sa to tak zdialky zda masala ako masala, sorry oni su uplne ine.( Chaat ma v sebe napriklad zelene mango je kyslasta, ale Garam ma napriklad skoricu. Inac kdo vzdy rad pomoze je ssalonis (Misha ) ona zije v Indii a vari naozaj tradicne.Posli jej sukromnu spravu alebo chod na jej blog.
 http://ssalonis.blogspot.com/

 
marie8
31 příspěvků 09.11.11 22:03

Můžu se zeptat co je Chaat masala?Je to jako Garam masala?A když tam nedám čerstvý zázvor,já zázvor nerada, změní to hodně chuť?

 
gabi
551 příspěvků 09.11.11 16:29

Bento, naadhera…Tvoje recepty ma vzdy potesia…lebo vzdy je z nich citit človečinu :)

 
Bento
794 příspěvků 09.11.11 15:27

U nas je jar …a nechcem sklamat pestovatelov ale mne na strome rastie taka polna „burina“ o ktoru sa nemusis starat a zacina krasne kvitnut ,dive orchideje. :potlesk:

 
wydra  09.11.11 15:10

Bento, udelat karbos ve formicce jeste neznamena, ze klames ! Krome toho jsem videla hodne poulicnich placek v Indii, kulicek, byly jedna jak druha, krasne, jen jist se nedaly :-( Naslapane zelenym smradem !
Mandlova drt muze byt hodne dobra, ja obalila v maniokove mouce ! To vsechno uz jsou jen variace na zakladni recept. A proc pri servirovani nedat na talir kvetinu? Mit je, tak sedi na kazdem taliri ! :-)

 
Bento
794 příspěvků 09.11.11 14:55

:lol: Wydro, Vy ste ale sikovna pani, :potlesk: , ale jednu vec musim prezradit. My sme trochu klamali to bola vzorka co sme vyrabali pre jednu restauraciu a ako Misha z Indie komentovala "dakedy to Indicke jedlo nevyzera dobre ale chuti super'. Takze my sme pouzili formicky aby bol rovnaky tvar.Plus aby to bolo este viac exotickejsie tak sme na niektore davali mandlovu drt namiesto , struhanky.Z u­licneho jedla skor restauracne. :wink:

 
wydra  09.11.11 13:11

Dobry obed , priloha k dynove polevce. nebyla kukurice, byl spenat, ale kuku bude lepsi. Priste, Bento! :lol:

 
ssalonis
61 příspěvků 09.11.11 06:01
:palec:
 
babi
6360 příspěvků 09.11.11 01:14

:-) Bento, pekny recept jeden z mnoha ‚Aloo‘ receptu, avsak nemas nahodou chybu v nazvu?

 
wydra  09.11.11 00:12

Je a ja mam jeste chaat massala z Indie, super! Za chvili je delam k obedu, krasny Bento! A mam uz v mailu !

 
danda  09.11.11 00:10

Přidávám se ke Glamě - NEMAZAT, prosím :-)

 
glama  08.11.11 23:48

Bento neeeeeeeeeee…ne­maž…zadrž… To je škoda mazat!
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz