Recept Bramborové karbanátky 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové karbanátky 2

Postup

Brambory uvařené ve slupce ještě horké oloupeme, prolisujeme nebo rozmačkáme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky a podusíme. Brambory důkladně promícháme s jitrnicí a vejci, ochutíme majoránkou, solí a pepřem, přidáme osmaženou cibulku se slaninou. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Utvoříme 6-8 karbanátků, obalíme ve strouhance, osmažíme a ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 9979x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 350g vařených brambor
  • 2 cibule
  • 50g anglické slaniny
  • 100g jitrnice
  • 2 vejce
  • 1/2ČL majoránky
  • sůl, pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové karbanátky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové karbanátky 2

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové karbanátky

Nesehnala jsem jitrnice, tak jsem použila náplň vzhledově podobných „selských grilovacích klobás“ z Alberta. Celé množství jsem znásobila cca 2× a výsledkem bylo perfektní těstíčko na karbanátky a po usmažení skvělá chuť…! Máme na dva dny zásobičku, na zítra s bramborovým salátem.

Moc doporučuji!!

Pokud by někoho zajímala moje úprava, zde je:
400 g selské klobásy (nebo jitrnic dle původního receptu); 700 g uvařených brambor; 4 menší cibule; 100 g anglické slaniny, 4 vajíčka; znásobené množství soli a koření, navíc lžička česnekového granulátu a strouhanka pro formování placiček.
Normální čtyřčlenná rodinka to bude ohřívat nejméně 2 dny. A ráda. Mňam :-)

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové karbanátky

Dovolila jsem si poupravit recept, jelikož jak píše Vali, těch karbanátků je opravdu dost. Těsto je podle druhu brambor a podle mastnoty jitrnic nutné zahustit tak, aby se nám dobře tvarovaly karbanátky. Jitrnice při smažení pouští tuk, tak je třeba ty karbanátky smažit více zprudka, aby si rychle udělaly krustičku a nerozpadávaly se.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové karbanátky
  • taky jsem je dnes vyzkoušela, byly k obědu. Trochu jsem si upravila poměr brambor a jitrnice - použila jsem prejt, neboť manžel žádnou jitrnici nekupoval. Brambor jsem dala poloviční množství a prejtu víc ( to jsem nevážila). Ochutila podle své chuti, možná trochu víc strouhanky, ale jen o málo. Bylo to měkčí, ale smažilo se mi to dobře, muselo se opatrně obracet a dělat je baculatější. Chuťově byly moc dobré, ale večer studené na chleba s kyselou okurkou ještě lepší. Koření se dobře proleželo. Jinak jich bylo docela dost. Dík za recept, budou se určitě opakovat.
buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové karbanátky

Tak jsme meli tyhle karbanatky k veceri. Chutove jsou vynikajici a se salatem z kysaneho zeli nemaji, co se tyce chuti, chybu. Bohuzel mi ale ta smes vysla dost ridka, takze se ty karbose hur tvarovaly i opekaly, musela jsem delat opravdu male.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové karbanátky - Vali,

tak je tvůj manžel moje krevní skupina: když mám neodbytnou chuť na jitrničku, koupím si ji v obchodě, a ona mě zase rychle a na dlouhou dobu ta chuť přejde… :-)

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové karbanátky

No,mě je tam ta jitrnice taky moc sympatická…nemám tak špatné svědomí, jako když ji cucám přímo ze střívka, jelikož zde je dokonale ukrytá.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové karbanátky - Tasmo
  • no to je teda inspirace, místo jitrnice tam dám prejt. To se mi líbí, když si manžel koupí jitrnici a zase se bude rozčilovat, že se jim nepovedla, tak mu z ní udělám karbanátky.
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz