Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Špenát oblanšírovat tak 3 - 4 minuty. Slít, a nechat vychladnout. Když je špenát dostatečně zchladlý, tak ho pořádně vyždímat. Rozehřát velký kastrol, přidat tam tuk a osmahnout semínka hořčice, pískavice a černuchy asi 2 minuty, až začnou praskat. Přidat k nim cibuli, česnek a zázvor a po 5 minut vše osmažit. Přidat brambory, chilli, zamíchat je dovnitř, osolit a zalít vodou. Vařit asi 8 minut a sem tam zamíchat. Nakonec přidat špenát, dusit asi 10 - 15 minut, až je špenát uvařený a brambory jsou měkké. Podávat horké, posypané lístky koriandru, P.S. Toto vegetariánské Hindu karí/curry pochází ze severní Indie. Hodí se jako příloha k různým horkým pokrmům. °°° černucha/Nigella Sativa
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.11.17 22:05
Výborné, ani maso nepotřebují
24.3.12 12:51
Výborné brambory k nekořeněným masům. Vařený, kuřecí řízek pouze ve vývaru s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Aloo Saag - indické špenátové brambory
3 příspěvky 3.1.13 23:28
Dobré jsou také brambory s hráškem - „aloo mutter“: http://indickerecepty.cz/aloo-mutter/
Recept je variabilní, našla jsem ještě s garam masala, cuminem a kurkumou (misto hořčičných semínek a pískavice). Také vyzkouším.
Příště k vařenému hovězímu nebo pečenému jehněčímu.
Babi, výborný recept!
196 příspěvků 25.1.09 03:43
Tož i já se musím připojit ke chvalozpěvu. Samostatné jídlo to rozhodně není, ale jako příloha je to vynikající. Báječně to podtrhává a doplňuje chuť prakticky jakéhokoliv masa. Vřele doporučuji.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
tyhle spenatove brambory jsou vyborne..........................jsem je chutnala v anglii v indicke restauraci a musim rict ze je to nejlepsi priloha kterou se mela fakt jsou vynikajici a doporucuji ochutnat
potěšilo mě, ža vám zachutnaly aloo saag brambory. To jsem nevěděla, že Tvoje dcera je vegetarián ;o) Takže přidám sem tam nějaký ten recept, mám jich poměrně dost, ančto alespoň jednou v týdnu a to v pátek, maso nejíme…Díky!
Pěkný pozdrav,
V nedeľu som to varil svojej vegetariánskej dcére. Veľmi jej to chutilo. Nabudúce ho však nebudem žmýkať, špenát potom vyzeral dosť negustiózne.
Aj keď jedlu to na chuti neubralo. Ďakujem za
recept.
Ty seš zlato… jsem upřímně ráda, že Ti brambory chutnaly! Ta Tvoje variace je poměrně blízká. Musím Ti však poděkovat za opravu slova pískavice, nějak jsem měla na mysli tu plískanici venku co řádila, když jsem recept psala ;o) Jsou to však zajímavá semínka včetně černuchy a pokrmům dodávají velice charakterickou jak vůni tak chuť.
Přeji Ti příjemný den!
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, připravila jsem tento pokrm včera, špenát jsem ale jen chviličku nechala spařit a dále už nedusila. Je to opravdu výborné, chuťové zajímavé a na talíři pěkně barevné.
S obdobnou kombinací koření připravuji brambory: na oleji opražím černuchu, pískavici a světlá hořčičná semínka, přidám na kostky pokrájené brambory a špetku kurkumy, sůl, ještě chvilku vše osmažím, podlité vodou dusím do změknutí. Chutné a zajímavé (krásně žluté brambory, kontrastní semínka černuchy).
V receptíku (v ingrediencích) je malý překlep: … semínka pískavice… (=řecké seno).
Děkuji za zajímavý recept. Hezký večer:-)
co nevidět nám poroste čerstvý špenát (u nás i na horách kvetou sněženky) a potom jím salát ze syrového špenátu hodně často. Děkuji Ti moc za přečtení receptu…
Přeji Ti příjemný podvečer!
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Aaach babi, asi pred dvoma hodinami som tu vyhladavala spenatove dobroty… toto vyzera zaujiiimavo…spenat mozem - dokonca aj len tak surovy, pokial okape polovica zmizne..dakujem..