Recept Aloo Saag - indické špenátové brambory Veg

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aloo Saag - indické špenátové brambory

Postup

Špenát oblanšírovat tak 3 - 4 minuty. Slít, a nechat vychladnout. Když je špenát dostatečně zchladlý, tak ho pořádně vyždímat.

Rozehřát velký kastrol, přidat tam tuk a osmahnout semínka hořčice, pískavice a černuchy asi 2 minuty, až začnou praskat. Přidat k nim cibuli, česnek a zázvor a po 5 minut vše osmažit.

Přidat brambory, chilli, zamíchat je dovnitř, osolit a zalít vodou. Vařit asi 8 minut a sem tam zamíchat.

Nakonec přidat špenát, dusit asi 10 - 15 minut, až je špenát uvařený a brambory jsou měkké.

Podávat horké, posypané lístky koriandru,

P.S. Toto vegetariánské Hindu karí/curry pochází ze severní Indie. Hodí se jako příloha k různým horkým pokrmům.

°°° černucha/Nigella Sativa

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.02.07 vloženo
  • 12998x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450 g špenátu, nebo i mraženého
  • 2 lžíce ghí, nebo rostlinného oleje
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 6 semínek pískavice
  • 1/4 lžičky kalonji/černuchy, °°°
  • 1 cibule na tenké plátky nakrájená
  • 2 rozdrcené česneky
  • 3 cm čerstvého zázvoru oloupaného a na jemno posekaného
  • 680 g pevných olejnatých brambor, nakrájených na 3 cm kousky
  • 1 lička chilli prášku (nebo 1čerstvá paprička)
  • 1 lžička soli
  • 120 ml vody
  • lístky koriandru na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 05.11.17 22:05

Výborné, ani maso nepotřebují :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 24.03.12 12:51

Výborné brambory k nekořeněným masům. Vařený, kuřecí řízek pouze ve vývaru s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Aloo Saag - indické špenátové brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tonytony
3 příspěvky 03.01.13 23:28
Brambory s hráškem

Dobré jsou také brambory s hráškem - „aloo mutter“: http://indickerecepty.cz/aloo-mutter/

 
wydra  24.03.12 13:00

Recept je variabilní, našla jsem ještě s garam masala, cuminem a kurkumou (misto hořčičných semínek a pískavice). Také vyzkouším.

 
wydra  24.03.12 12:53

Příště k vařenému hovězímu nebo pečenému jehněčímu.
Babi, výborný recept!

 
van.Thomas
189 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: cept

Tož i já se musím připojit ke chvalozpěvu. Samostatné jídlo to rozhodně není, ale jako příloha je to vynikající. Báječně to podtrhává a doplňuje chuť prakticky jakéhokoliv masa. Vřele doporučuji.

 
Nikav
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Aloo Saag - indické špenátové brambory (Veg.).

tyhle spenatove brambory jsou vyborne......­.............­.......jsem je chutnala v anglii v indicke restauraci a musim rict ze je to nejlepsi priloha kterou se mela fakt jsou vynikajici a doporucuji ochutnat

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aloo Saag - indické špenátové brambory - cuso,

potěšilo mě, ža vám zachutnaly aloo saag brambory. To jsem nevěděla, že Tvoje dcera je vegetarián ;o) Takže přidám sem tam nějaký ten recept, mám jich poměrně dost, ančto alespoň jednou v týdnu a to v pátek, maso nejíme…Díky!

Pěkný pozdrav,

 
Cuso
345 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aloo Saag - indické špenátové brambory (Veg.).

V nedeľu som to varil svojej vegetariánskej dcére. Veľmi jej to chutilo. Nabudúce ho však nebudem žmýkať, špenát potom vyzeral dosť negustiózne. :-) Aj keď jedlu to na chuti neubralo. Ďakujem za recept.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aloo Saag - indické špenátové brambory - marianne,

Ty seš zlato… jsem upřímně ráda, že Ti brambory chutnaly! Ta Tvoje variace je poměrně blízká. Musím Ti však poděkovat za opravu slova pískavice, nějak jsem měla na mysli tu plískanici venku co řádila, když jsem recept psala ;o) Jsou to však zajímavá semínka včetně černuchy a pokrmům dodávají velice charakterickou jak vůni tak chuť.

Přeji Ti příjemný den!

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aloo Saag - indické špenátové brambory (Veg.).

Babi, připravila jsem tento pokrm včera, špenát jsem ale jen chviličku nechala spařit a dále už nedusila. Je to opravdu výborné, chuťové zajímavé a na talíři pěkně barevné.
S obdobnou kombinací koření připravuji brambory: na oleji opražím černuchu, pískavici a světlá hořčičná semínka, přidám na kostky pokrájené brambory a špetku kurkumy, sůl, ještě chvilku vše osmažím, podlité vodou dusím do změknutí. Chutné a zajímavé (krásně žluté brambory, kontrastní semínka černuchy).
V receptíku (v ingrediencích) je malý překlep: … semínka pískavice… (=řecké seno).

Děkuji za zajímavý recept. Hezký večer:-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aloo Saag - indické špenátové brambory (Veg.) - jolanko,

co nevidět nám poroste čerstvý špenát (u nás i na horách kvetou sněženky) a potom jím salát ze syrového špenátu hodně často. Děkuji Ti moc za přečtení receptu…

Přeji Ti příjemný podvečer!

 
jolana
5060 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aloo Saag - indické špenátové brambory (Veg.).

Aaach babi, asi pred dvoma hodinami som tu vyhladavala spenatove dobroty… toto vyzera zaujiiimavo…spenat mozem - dokonca aj len tak surovy, pokial okape polovica zmizne..dakujem..

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hruškový koláč Hruškový koláč
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz