Recepty - penne

Původ penne: Itálie

Recepty s penne  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Rady při nákupu  

Těstoviny penne mají asi 5 cm, rourovitý tvar, dutý vnitřek a zkosené ukončení. Vyrábějí se ze semolinové mouky ve dvou variantách - hladké nebo s rýhami. Známé jsou také mostaccioli, které mají podobný tvar, ale bývají větší.

 Rady při nákupu

Jsou běžně k dostání v supermarketech nebo čerstvé na trhu. Na obalu zkontrolujte datum spotřeby a složení - čím méně surovin, tím lépe.

 Využití v kuchyni

Penne se tradičně připravují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Výborně se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Díky svému tvaru s dutým vnitřkem a rýhami jsou vhodné pro udržení omáček. Obzvláště výborné jsou penne s kuřecím masem a špenátem. K nejoblíbenějším pokrmům rovněž patří penne s lososem a bazalkovou smetanou nebo penne s bylinkovou zeleninou.

 Skladování

Doma je skladujeme v chladu a suchu. Pokud balení otevřeme, je dobré zbytek obsahu skladovat v neprodyšně uzavřené dóze a spotřebovat co nejdříve.

 Rady při nákupu

K těstovinovému letnímu salátu se hodí lehké bílé víno, naopak k penne s omáčkou můžeme podávat víno červené.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Chilli con carne Chilli con carne
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz