Recepty - penne

Původ penne: Itálie

Recepty s penne  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Rady při nákupu  

Těstoviny penne mají asi 5 cm, rourovitý tvar, dutý vnitřek a zkosené ukončení. Vyrábějí se ze semolinové mouky ve dvou variantách - hladké nebo s rýhami. Známé jsou také mostaccioli, které mají podobný tvar, ale bývají větší.

 Rady při nákupu

Jsou běžně k dostání v supermarketech nebo čerstvé na trhu. Na obalu zkontrolujte datum spotřeby a složení - čím méně surovin, tím lépe.

 Využití v kuchyni

Penne se tradičně připravují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Výborně se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Díky svému tvaru s dutým vnitřkem a rýhami jsou vhodné pro udržení omáček. Obzvláště výborné jsou penne s kuřecím masem a špenátem. K nejoblíbenějším pokrmům rovněž patří penne s lososem a bazalkovou smetanou nebo penne s bylinkovou zeleninou.

 Skladování

Doma je skladujeme v chladu a suchu. Pokud balení otevřeme, je dobré zbytek obsahu skladovat v neprodyšně uzavřené dóze a spotřebovat co nejdříve.

 Rady při nákupu

K těstovinovému letnímu salátu se hodí lehké bílé víno, naopak k penne s omáčkou můžeme podávat víno červené.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz