Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Luštěniny a přílohy ».
Recepty s penne Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Rady při nákupu
Těstoviny penne mají asi 5 cm, rourovitý tvar, dutý vnitřek a zkosené ukončení. Vyrábějí se ze semolinové mouky ve dvou variantách - hladké nebo s rýhami. Známé jsou také mostaccioli, které mají podobný tvar, ale bývají větší.
Jsou běžně k dostání v supermarketech nebo čerstvé na trhu. Na obalu zkontrolujte datum spotřeby a složení - čím méně surovin, tím lépe.
Penne se tradičně připravují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Výborně se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Díky svému tvaru s dutým vnitřkem a rýhami jsou vhodné pro udržení omáček. Obzvláště výborné jsou penne s kuřecím masem a špenátem. K nejoblíbenějším pokrmům rovněž patří penne s lososem a bazalkovou smetanou nebo penne s bylinkovou zeleninou.
Doma je skladujeme v chladu a suchu. Pokud balení otevřeme, je dobré zbytek obsahu skladovat v neprodyšně uzavřené dóze a spotřebovat co nejdříve.
K těstovinovému letnímu salátu se hodí lehké bílé víno, naopak k penne s omáčkou můžeme podávat víno červené.