Recepty - penne

Původ penne: Itálie

Recepty s penne  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Rady při nákupu  

Těstoviny penne mají asi 5 cm, rourovitý tvar, dutý vnitřek a zkosené ukončení. Vyrábějí se ze semolinové mouky ve dvou variantách - hladké nebo s rýhami. Známé jsou také mostaccioli, které mají podobný tvar, ale bývají větší.

 Rady při nákupu

Jsou běžně k dostání v supermarketech nebo čerstvé na trhu. Na obalu zkontrolujte datum spotřeby a složení - čím méně surovin, tím lépe.

 Využití v kuchyni

Penne se tradičně připravují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Výborně se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Díky svému tvaru s dutým vnitřkem a rýhami jsou vhodné pro udržení omáček. Obzvláště výborné jsou penne s kuřecím masem a špenátem. K nejoblíbenějším pokrmům rovněž patří penne s lososem a bazalkovou smetanou nebo penne s bylinkovou zeleninou.

 Skladování

Doma je skladujeme v chladu a suchu. Pokud balení otevřeme, je dobré zbytek obsahu skladovat v neprodyšně uzavřené dóze a spotřebovat co nejdříve.

 Rady při nákupu

K těstovinovému letnímu salátu se hodí lehké bílé víno, naopak k penne s omáčkou můžeme podávat víno červené.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz