Recept Těstoviny po uhlířsku

dadyk Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, se lžící oleje, al dente. Po uvaření okamžitě scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nalisujeme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme roztavit. Když se nám vytaví na malé suché škvarečky, vhodíme na slaninu nalisovaný česnek a velice krátce (cca 5-8 vteřin) zpěníme. Okamžitě na směs nakydáme smetanu a prohřejeme. Jakmile je smetana teplá, přisypeme do směsi sušené sýry a celé ještě prohřejeme. Když je omáčka horká, nalijeme jí do mísy na těstoviny, pořádně promícháme a ihned podáváme. Dobrou chuť

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 18.05.06 vloženo
  • 14410x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g bezvaječných těstovin (fusilli, penne)
  • 300g slaniny
  • palice česneku
  • 3x 200g kysané krémovité smetany
  • 3 balíčky sušené směsi italských sýrů (v Delvitě cca á 18 Kč)
  • sůl
  • olej

Doporučená příloha

  • No ty těstoviny žejo ;)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny po uhlířsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Těstoviny po uhlířsku

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

Dadyku, tohle je debata, ktera se tu opakuje pomerne periodicky (naposled asi mascarpone x rostlinny tuk v tiramisu), a ktera asi nikdy nebude mit konce:-) Musim ti odporovat: Carbonara v klasickem provedeni s vyuzitim ceskych surovin (Gran Moravia, cesky prsut bok) te vyjde na ctyrech porcich asi na 80 Kc, tj. dvacku na osobu, tedy zadny luxus. A syrum: Jsou syry, ktere, ac pomerne drahe, jsou predevsim urcene k tepelne uprave, protoze prave a jenom tyto syry dovedou jidlo poradne pozvednout a z obycejneho jidla delaji lahudku. A na zaver: Poradne si vazim chlapu, kteri vari. Proto pokracuj v pridavani receptu a nedbej na takove rypaly jako jsem ja:-)

dadyk
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

ad buraci: Ja samozřejmě chápu že jsou i recepty kde se nám tyto dvě ingredience potkávají,ale v tomto receptu nikoliv. Je to v podstatě Carbonara,ale chybí v ní vejce a místo anglické slaniny je tam obyčejný uzený špek. Chuťově je to úplně někde jinde, než ta „klasika“. K té „strouhané hotovce“,stojí pár korun a parády udělá habaděj. Jelikož se v omáčce rozpustí, tak pro mne by byl skandál tam strouhat jakýkoliv z těchto ušlechtilých sýrů,který si radši vychutnám po kouskách a s lahví dobré Retsiny. Jelikož se jedná o pokrm chudých Italů, nechtěl jsem z toho dělat laskominu pro horních deset tisíc.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

Dadyku, dekuji za odpoved. To uz vim o jaky typ syru se jedna. Mam je doma, takze tak, jak jsem predpokladala, nevedela jsem, ze se temto syrum takto rika.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

Ale Dadyku, vejce a smetana se snesou velice dobre:-) Mrkni na jine recepty na Pasta Carbonara. Ja davam na tri porce (samozrejme krome pancetty a cesneku) dve vejce a asi 6 lzic sladke smetany, smichane s cca 5 deka cerstveho parmezanu. Tyhle tvoje testoviny jsou oproti klasickym Carbonara poradne omackove, ale verim, ze to spouste lidi muze vyhovovat. A nepouzivej ty strouhane hotovky, kup si treba aspon Gran Moravia (v celku). Parmezan to sice neni, ale podoba se mu to podstatne vic, nez ta pilinovita drt, co nekdy prodava. Jezis, jeste ze tu neni Kenny, uz zase nevim, jestli je spravne parmezan nebo parmazan:-)

dadyk
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

ad yvette: jsou to takové malé pytlíčky cca 40g s jemně nastrouhanými italskými sýry. Mají to v podstatě v každé větší sámošce ale pozor,ceny se dost různí. V podstatě jde o to použít jakýkoliv sýr parmazánového typu

dadyk
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

ad phoebe: vejce jsou v lednici a bylo by fajn aby tam i zůstaly ;) V tomto receptu by byly poněkud navíc (smetana+vejce? no pardon)

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

Jaky je to typ susenych syru? Ja o susenych syrech bohuzel zatim neslysela a nebo mozna ano, ale nevim, ze se jedna o susene syry.

Labužník Phoebe02
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Těstoviny po uhlířsku

kde jsou vejce???

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz