Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Dochucovadla a sladidla ».
Nutella známe také jako: nugeta, lískooříšková pomazánka
Recepty s nutellou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Nutella je lískooříšková pomazánka společnosti Ferrero vyráběná od roku 1964 v Itálii. Mezi hlavní složení této pomazánky patří lískové oříšky, cukr, palmový olej a odtučněné sušené mléko. Je to upravený recept produktu Gianduja, který obsahoval 50 % mandlí nebo lískových ořechů a 50 % čokolády - vše v pevném stavu. Má tmavě hnědou barvu. V pokojové teplotě hustou krémovou konzistenci, v lednici naopak ztuhne.
Pravou nutellu poznáte podle typické sklenice s bílou etiketou a červenočerným nápisem. V obchodě najdete i jiné, levnější lískooříškové pomazánky, které se liší složením i chutí.
Nutellu využijete při pečení dezertů, například do muffinů, jako náplň lepeného vánočního cukroví či na potření perníku. Vynikající je i samostatně, namazaná na pečivu nebo s piškoty. Jako dezert doporučujeme palačinky s nutellou. Před konzumací nebo pečením ji nechte chvilku povolit v pokojové teplotě.
Skladujte v suchu a chladu, bez přímého slunečního světla. Expirační doba je jeden rok. Otevřenou nutellu ponechte v lednici.