Recepty - nutella

Nutella známe také jako: nugeta, lískooříšková pomazánka

Recepty s nutellou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Nutella je lískooříšková pomazánka společnosti Ferrero vyráběná od roku 1964 v Itálii. Mezi hlavní složení této pomazánky patří lískové oříšky, cukr, palmový olej a odtučněné sušené mléko. Je to upravený recept produktu Gianduja, který obsahoval 50 % mandlí nebo lískových ořechů a 50 % čokolády - vše v pevném stavu. Má tmavě hnědou barvu. V pokojové teplotě hustou krémovou konzistenci, v lednici naopak ztuhne.

 Rady při nákupu

Pravou nutellu poznáte podle typické sklenice s bílou etiketou a červenočerným nápisem. V obchodě najdete i jiné, levnější lískooříškové pomazánky, které se liší složením i chutí.

 Využití v kuchyni

Nutellu využijete při pečení dezertů, například do muffinů, jako náplň lepeného vánočního cukroví či na potření perníku. Vynikající je i samostatně, namazaná na pečivu nebo s piškoty. Jako dezert doporučujeme palačinky s nutellou. Před konzumací nebo pečením ji nechte chvilku povolit v pokojové teplotě.

 Skladování

Skladujte v suchu a chladu, bez přímého slunečního světla. Expirační doba je jeden rok. Otevřenou nutellu ponechte v lednici.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Květáková polévka Květáková polévka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz