Recepty - nutella

Nutella známe také jako: nugeta, lískooříšková pomazánka

Recepty s nutellou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Nutella je lískooříšková pomazánka společnosti Ferrero vyráběná od roku 1964 v Itálii. Mezi hlavní složení této pomazánky patří lískové oříšky, cukr, palmový olej a odtučněné sušené mléko. Je to upravený recept produktu Gianduja, který obsahoval 50 % mandlí nebo lískových ořechů a 50 % čokolády - vše v pevném stavu. Má tmavě hnědou barvu. V pokojové teplotě hustou krémovou konzistenci, v lednici naopak ztuhne.

 Rady při nákupu

Pravou nutellu poznáte podle typické sklenice s bílou etiketou a červenočerným nápisem. V obchodě najdete i jiné, levnější lískooříškové pomazánky, které se liší složením i chutí.

 Využití v kuchyni

Nutellu využijete při pečení dezertů, například do muffinů, jako náplň lepeného vánočního cukroví či na potření perníku. Vynikající je i samostatně, namazaná na pečivu nebo s piškoty. Jako dezert doporučujeme palačinky s nutellou. Před konzumací nebo pečením ji nechte chvilku povolit v pokojové teplotě.

 Skladování

Skladujte v suchu a chladu, bez přímého slunečního světla. Expirační doba je jeden rok. Otevřenou nutellu ponechte v lednici.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz