Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do 100 ml vlažného mlieka dáme trocha cukru a droždie. Po vzkypení vlejeme do preosiatej múky, pridáme cukor, soľ, 1 vajce a vlažnú vodu. Vypracujeme polotuhé cesto- podľa potreby pridáme ešte mlieko. Vyvalkáme na obdĺžnik cca 40x20 cm, pokladieme plátkami masla, alebo margarínu. Cesto prekladáme zľava doprava a zprava do ľava. Necháme stáť pod utierkou 1O min, vyvalkáme preložíme, celkove 3 krát vaľkáme a prekladáme, vždy po 10 minútach. Prikryjeme a necháme pod utierkou kysnúť ešte cca 30 minút. Cesto vyvaľka asi na 3Ox6O cm, rozkrájame na trojuholníky, alebo štvorčeky, plníme nutellou. Ukladáme na papier na pečenie. Asi po 2O minútach kysnutia potrieme vajíčkom a dáme piecť, asi 15 min. pri 18O-200 stupňoch. Po upečení pocukrujeme. Recept mi došiel mailom od kamarátky Zuzany M., neviem odkiaĺ pochádza. Croissanty som práve dnes upiekla, cesto je nádherne ľahké a dobré!
Recept je z kategorií: Moučníky
kávička
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Croissant s nutellou
5068 příspěvků 6.11.16 22:52
Chcdela som vytiahnut daky recept croissantna svetlo Labuznikovo a nic nenasla. Zaujimave. Dostala som chut na pravy nefalsovany croissant. Ozajstny croissant stoji za namahu. Kto kedy ochutnal pravy croissant vie o com vravim. Takze pridam aspon link na recept pre tych odvaznych.
Tento link je na ten ozajstny, 3 - dnovy. V recepte je vysvetlene vsetko. Dokonca aj teplota aka ma byt v kuchyni.
Odvaznemu stastie praje a navyse sa dobre naje
:mavam
Edit admin - odkaz
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera som robila druhýkrát, znovu sa vydarili. Iba sa mi nedarilo formovať klasické croissanty, ľahšie sa mi robili štvorce o strane asi 7 cm, naplnila som a zmáčkla iba 2 protiľahlé cípy. Vyzerali krajšie…
Aničko, příští týden přijede v pořadí třetí vnuk a tomu nejmladšímu je pošleme … mají také rádi sladké, že opravdu nevadí když to přeženu. V životě se řídím pořekadlem: každá rada dobrá, ne-li nejlepší. Moc Ti děkuji a pěkný advent.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ak to budeš robiť, valkať opatrne, neporušiť kysnutú vrstvu cesta, aby sa zachovalo lístkovanie. Hoci myslím, že Ty si starý harcovník…a moja poznámka je zbytočná. A doporučujem hrúbku cesta pred krájaním asi 0,5 cm. Po upečení croissanty dosť naskočia. Ja som ich mala dosť veľké, menšie by boli gustióznejšie.
Aj tak som ich zbaštila ešte vlažné 4! Samozrejme som ich dala na odskúšanie potomkom a získala pochvalu!
Príjemný večer aj Tebe!
A.
Aničko díky, vyzkouším to na vnoučatech, Pěkný večer …