Recepty - linguine

Původ linguine: Itálie

Recepty s linguine  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Linguine a víno  

Linguine jsou italské těstoviny. Vypadají jako ploché špagety. Podávají se s omáčkami, které se na jejich široký povrch navážou. Připravují se z tvrdé pšenice.

 Rady při nákupu

K dostání jsou ve všech obchodech s potravinami, nejlépe ve specializovaných obchodech s italskými potravinami. Linguine lze vyrobit i doma.

 Využití v kuchyni

Hodí se k nim zelenina, ryby nebo pesto. Doporučujeme linguine s pestem ze sluncem sušených rajčat. Výborné je také smíchat uvařené linguine se sýrem a brokolicí nebo je připravit aglio olio. Skvěle ladí i s houbami a jako příloha k lehkým masům.

 Skladování

Linguine jsou obvykle balené v uzavřeném igelitovém obalu. Doma je skladujte v chladu a suchu. Pokud balení otevřete, zbytek obsahu nechte v uzavřené dóze.

 Linguine a víno

Víno volíme spíše podle hlavního chodu, takže pokud je linguine přílohou k červenému masu, pak je dobré červené víno, ke kuřeti či rybě jsou vhodnější vína bílá.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz