Recepty - linguine

Původ linguine: Itálie

Recepty s linguine  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Linguine a víno  

Linguine jsou italské těstoviny. Vypadají jako ploché špagety. Podávají se s omáčkami, které se na jejich široký povrch navážou. Připravují se z tvrdé pšenice.

 Rady při nákupu

K dostání jsou ve všech obchodech s potravinami, nejlépe ve specializovaných obchodech s italskými potravinami. Linguine lze vyrobit i doma.

 Využití v kuchyni

Hodí se k nim zelenina, ryby nebo pesto. Doporučujeme linguine s pestem ze sluncem sušených rajčat. Výborné je také smíchat uvařené linguine se sýrem a brokolicí nebo je připravit aglio olio. Skvěle ladí i s houbami a jako příloha k lehkým masům.

 Skladování

Linguine jsou obvykle balené v uzavřeném igelitovém obalu. Doma je skladujte v chladu a suchu. Pokud balení otevřete, zbytek obsahu nechte v uzavřené dóze.

 Linguine a víno

Víno volíme spíše podle hlavního chodu, takže pokud je linguine přílohou k červenému masu, pak je dobré červené víno, ke kuřeti či rybě jsou vhodnější vína bílá.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz