Recept Linguine al dragoncello - Linguine s estragonem Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Rada bych se s Vami podelila o jeden rychly a jednoduchy recept, ktery jsem „okoukla“ v Toskansku pobliz Sieny. Nadherna mista a dobra jidla. Ostatne, kde se clovek v Italii spatne naji?

Postup

Vodu se soli privedeme k varu. Dame varit testoviny (al dente).
Mezitim na panvi rozpustime maslo. Posekame cerstvy estragon a zakapneme ihned citronem, aby nezcernal.
Posekany estragon vmichame do tepleho masla a jen kratce prohrejeme, aby se maslo ochutilo a provonelo touto bylinkou.
Odstavime z ohne a pridame uvarene testoviny, dobre promichame, nechame minutku stat a hned podavame.

Je na kazdem, zda prida strouhany Parmezan. Podle me prekryje zbytecne chut tohoto jidla.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 01.03.11 vloženo
  • 1703x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 320 g dlouhych testovin nejlepe linguine
  • 2 l vody hruba sul 40 g masla
  • 1/2 citronu
  • 2 hrsti cerstveho estragonu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Linguine al dragoncello - Linguine s estragonem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Miky75
11 příspěvků 06.03.11 18:51

Samosebou, fantazii se meze nekladou. Tez vyzkousim :wink:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.03.11 08:38

Miky, diky! Tyhle jednoduchy veci jsou uzasny. Jen pro barvu bych pridala kousicek nakrajene cervene feferonky.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.03.11 21:05

Tohle delam s bazalkou (bez citronu), tak proc nezkusit s estragonem , ze jo ? :potlesk:
S bazalkou a cesnekem to muzu delat cely rok, nastesti! A je to uzasny!

Příspěvek upraven 01.03.11 v 21:09

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.03.11 19:15

Děkuji za recept, už jsem si ho uložila, jak vyleze estragon do jateční velikosti, okamžitě ho zdecimuji a vyzkouším…
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz