Recept Cestoviny po sicílsky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cestoviny po sicílsky

Úvod

Jedna z verzií tohto pokrmu je tu:
https://www.labuznik.cz/…ta-ncaciata/

Postup

Vymastíme tortovú formu s priemerom 20 cm a vyložíme ju papierom na pečenie.
Na panvici zohrejeme polovicu oleja. Postupne na ňom z oboch strán opekáme kolieska baklažánov. Olej podľa potreby dolievame.
Opečené baklažány dáme osušiť na savý papier a vyložíme nimi tortovú formu. Zvyšné kolieska si odložíme.

Na panvici rozohrejeme zvyšný olej, pridáme mleté mäso, cibuľu, cesnak a na miernom stupni za stáleho miešania opekáme. Pridáme paradajkový pretlak, paradajky z plechovky, vorčestrovú omáčku a petržlen. Osolíme, okoreníme a na miernom stupni 10 minút povaríme. Pridáme pokrájanú papriku a varíme ďalších 10 minút.

Medzitým uvaríme cestoviny, necháme odkvapkať a preložíme ich do veľkej misky. Pridáme mäsovú omáčku a parmezán. Všetko poriadne premiešame a naložíme do tortovej formy vyloženej kolieskami baklažánov. Hmotu zhora popritláčame, aby formu čo najlepšie vyplnila. Zvyšnými kolieskami opečených baklažánov prikryjeme obsah formy.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia, 40 minút.

Po upečení necháme cca 5 minút odpočinúť vo forme. Potom formu preklopíme na tanier, okraje uvoľníme a odstránime papier na pečenie.

Dobrú chut!

Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.02.14 vloženo
  • 2031x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 dl olivového oleja, plus niečo viac na vymastenie formy
  • 2 baklažány, stredne veľké, nakrájané na cca 3 mm hrubé kolieska
  • 350 g mletého mäsa (použila som jahňacie)
  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhaného najemno
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 400 g (1 plechovka) krájaných paradajok, aj so šťavou
  • 1 ČL worčestrovej omáčky
  • 1 PL nadrobno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 červená paprika, zbavená semien, nakrájaná na malé kocky
  • 175 g linguine alebo špagety (použila som špagety)
  • 125 g četstvo nastrúhaného parmezánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 08.02.14 13:37

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Cestoviny po sicílsky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 08.02.14 15:25

Lydusko, robievam rurky s mletym masom a paradajkovy pretlak, baklazany nakrajane podlhovasto..doma sa za tymto jedlom mozu utlct.. :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz