Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lyduska Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jedna z verzií tohto pokrmu je tu:
https://www.labuznik.cz/…ta-ncaciata/
Vymastíme tortovú formu s priemerom 20 cm a vyložíme ju papierom na pečenie. Na panvici zohrejeme polovicu oleja. Postupne na ňom z oboch strán opekáme kolieska baklažánov. Olej podľa potreby dolievame. Opečené baklažány dáme osušiť na savý papier a vyložíme nimi tortovú formu. Zvyšné kolieska si odložíme. Na panvici rozohrejeme zvyšný olej, pridáme mleté mäso, cibuľu, cesnak a na miernom stupni za stáleho miešania opekáme. Pridáme paradajkový pretlak, paradajky z plechovky, vorčestrovú omáčku a petržlen. Osolíme, okoreníme a na miernom stupni 10 minút povaríme. Pridáme pokrájanú papriku a varíme ďalších 10 minút. Medzitým uvaríme cestoviny, necháme odkvapkať a preložíme ich do veľkej misky. Pridáme mäsovú omáčku a parmezán. Všetko poriadne premiešame a naložíme do tortovej formy vyloženej kolieskami baklažánov. Hmotu zhora popritláčame, aby formu čo najlepšie vyplnila. Zvyšnými kolieskami opečených baklažánov prikryjeme obsah formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia, 40 minút. Po upečení necháme cca 5 minút odpočinúť vo forme. Potom formu preklopíme na tanier, okraje uvoľníme a odstránime papier na pečenie. Dobrú chut!
Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cestoviny po sicílsky
5068 příspěvků 8.2.14 15:25
Lydusko, robievam rurky s mletym masom a paradajkovy pretlak, baklazany nakrajane podlhovasto..doma sa za tymto jedlom mozu utlct..