Recept Kuřecí nudlové Tetrazzini zapečené v jednom hrnci (2 jídla)

babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Ve velkém hrnci přivést vodu do varu. Ve velkém kastrolu rozpustit 2 lžíce 30 g másla, přidat houby a osolit a opepřit je. Smažit je za častého obracení až jsou hnědé a měkké. Přendat je do mísy a dát stranou. Ve stejném kastrolu rozpustit zbytek másla, přidat mouku a smažit za stálého míchání asi 1 minuty. Potom za stálého šlehání přilévat po částech mléko, vývar a víno. Přivést do varu, snížit teplotu a za mírného probublávání přidat 2 hrnky sýra s tymiánem a oříškem. Ochutit solí a pepřem. Nudle uvařit o 2 minuty méně než podle návodu na balení, slít je a vrítit do hrnce. Přidat tam omáčku, hrášek, houby a kuře. Dobře promíchat a rozdělit do dvouch zapékacích misek a nahoře je posypat zbývajícím sýrem. Upéct do hněda a před podáváním nechat asi 10 minut odpočinout a posypat zelenou posekanou petrželkou. TIP: Je to výborný nápad, jak jednu misku podávat ihned a druhou uschovat v mrazničce pro chvíle, kdy není moc času na přípravu večeře. Zapékací miska/y těsně přikryté alobalem se mohou po úplném vychladnutí zmradit až na 3 měsíce. Po vyjmutí je vložit do 200°C trouby tak na 2 hodiny. Odkrýt je a péct dalších 20 minut, až jsou ve středu teplé a povrch hnědý. Misky se však mohou do druhého dne nechat rozmrazit v chladničce a potom v 200°C troubě upéct asi 30 minut, až je střed teplý, odkrýt je a péct dalších 20 minut, až je povrch hnědý. Obměny: Místo kuřete je dobrá upečená krůta, šunka i jiné maso. Na posypání je chutné do sýra, nebo směsi sýrů zamíchat trochu chledových drobečků, trochu másla a posekané ořechy, nebo mandle. PS: Údajně pokrm vznikl začátkem dvacátého století v San Francisco USA podle amerického šéfkuchaře italského původu na počest tenkrát veleznámé operní hvězdy italské zpěvačky Louise Tetrazzini.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.04.07 vloženo
  • 5473x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • hrubá sůl a mletý černý pepř
  • 6 lžic 90 g másla
  • 500 g žampionů, očištěných a na plátky nakrájených
  • 60 g polohrubé mouky
  • 750 ml mléka
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 180 ml bílého vína
  • 3 čtvrtlitrové hrnky nastrouhaného Parmesan sýru, nebo jiného chutného
  • 1/2 lžičky sušených tymiánových lístečků
  • špetka muškátového oříšku
  • 450 g suchých linguine nudlí rozlomených napůl, nebo rozlomených špaget, kolínka atd.
  • 1 upečené kuře (nebo grilované koupené), odloupnutá kůže a maso natrhané na malé proužky, nebo nakrájené na kostičky
  • 250 g zmraženého hrášku, rozmrzlého a slitého
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí nudlové Tetrazzini zapečené v jednom hrnci (2 jídla)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz