Recepty - farfalle

Farfalle známe také jako: farfale, motýlci

Původ farfallů: Itálie

Recepty s farfallemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Tento druh italských těstovin na první pohled připomíná motýlky nebo mašličky. Vyrábí se z tvrdé pšenice, soli, oleje a vajíčka. Hodí se do studené i teplé kuchyně, jako příloha nebo do salátu.

 Rady při nákupu

V obchodech vybírejte vždy nejjednodušší složení - vyhnete se tak těstovinám, které jsou plné chemických náhražek. Farfalle seženete v běžném obchodě nebo ve obchodech s italskými potravinami. Prodávají se v baleních různé velikosti.

 Využití v kuchyni

Farfalle se hodí jako základ na těstovinový salát, studený nebo teplý. Využijete je i jako přílohu k omáčkám s menšími kusy masa, například ke guláši, a nebo zeleninou. Výborné jsou farfalle s tuňákem a olivami nebo se sýrovou omáčkou - vyzkoušejte farfalle se čtyřmi druhy sýrů,

 Skladování

Těstoviny farfalle skladujeme v suchu a na tmavém místě. Při správném uskladnění vydrží několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz