Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Luštěniny a přílohy ».
Farfalle známe také jako: farfale, motýlci
Původ farfallů: ItálieRecepty s farfallemi Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Tento druh italských těstovin na první pohled připomíná motýlky nebo mašličky. Vyrábí se z tvrdé pšenice, soli, oleje a vajíčka. Hodí se do studené i teplé kuchyně, jako příloha nebo do salátu.
V obchodech vybírejte vždy nejjednodušší složení - vyhnete se tak těstovinám, které jsou plné chemických náhražek. Farfalle seženete v běžném obchodě nebo ve obchodech s italskými potravinami. Prodávají se v baleních různé velikosti.
Farfalle se hodí jako základ na těstovinový salát, studený nebo teplý. Využijete je i jako přílohu k omáčkám s menšími kusy masa, například ke guláši, a nebo zeleninou. Výborné jsou farfalle s tuňákem a olivami nebo se sýrovou omáčkou - vyzkoušejte farfalle se čtyřmi druhy sýrů,
Těstoviny farfalle skladujeme v suchu a na tmavém místě. Při správném uskladnění vydrží několik měsíců.