Recept Farfalle s pečeným lilkem, rajčaty a mozzarelou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu na skus, po scezení zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a smícháme s drceným česnekem a posekanou bazalkou. Dáme stranou. Rajčata rozkrojíme v polovině, dáme na plech řeznou stranou nahoru, zasolíme, opepříme, posypeme cukrem a pečeme 45 minut. Mezitím rozkrojíme lilek (neloupeme) napůl a potom na půlcentimetrové plátky, posolíme a pokapeme olejem. Přidáme k rajčatům, která se už třičtvtě hodiny pekla, a pečeme ještě půl hodiny. Těstoviny důkladně smícháme v míse s pečenou zeleninou, podélně rozpůlenými olivami a na slabé plátky nakrájenou mozzarelou. Dochutíme solí a pepřem. Vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, posypeme parmezánem a zapékáme 25 minut. Tip: Vysloveně "masovým typům" nic nebrání přidat např. anglickou slaninu.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 20.04.07 vloženo
  • 4558x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g farfalle (mašličky) nebo fusilli (spirálky)
  • 500 g mozzarely (zn. Italat má levnou a pro tento pokrm naprosto dostačující)
  • 1 velký lilek
  • 1 kg menších rajčat
  • 100 g černých oliv
  • svazek čerstvé bazalky
  • 6 stroužků česneku
  • olivový olej
  • cukr
  • čerstvě mletý nebo drcený černý pepř
  • sůl
  • 70 g strouhaného parmezánu

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Farfalle s pečeným lilkem, rajčaty a mozzarelou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Farfalle s pečeným lilkem, rajčaty a mozzarelou-Ivo,

dík za přečtení receptu a hlavně - nech si chutnat! Hezký večer přeje Bona

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Farfalle s pečeným lilkem, rajčaty a mozzarelou

Tedy Bono, to jsou recepty!
Kdy jen já je všechny stihnu vyzkoušet? Tenhle bude mezi prvními, všechny suroviny můžu, a moc.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz