Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Boby vysypeme do mísy či kastrolku a zalijeme vodou, vodu postupně doplňujeme. Necháme namočené minimálně 12 hodin. Ze slaniny odkrojíme 4 tenké plátky, které na pomalém ohni opatrně opečeme do lámava a tyto odložíme. Zbylou slaninu pokrájíme na kostky a pomalu opečeme. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list. Chvilku restujeme, aby koření pustilo co nejvíce vůně. Vsypeme namočené boby, zalijeme vývarem, vaříme cca 20 minut a přidáme těstoviny a rajský protlak, společně provaříme, až těstoviny změknou a nabydou, dosolíme. Opečené plátky slaniny rozlámeme a posypeme na plný talíř, podle chuti se šnytlikem a petržílkou
Recept je z kategorií: Polévky
nejlepší je druhý a další den
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bobová polévka Soňa
195 příspěvků 21.1.12 14:43
Není to špatné. Možná by se to obešlo bez těch těstlovin, trochu mi to zahustily. Ale jinak dobrý.
1437 příspěvků 19.8.09 15:36
myslí sa tým normálny bôb, však je ho bežne dostať. Hoci minulú jeseň som si trochu kúpila na trhu a ako som kúpila, tak som aj vyhodila. Bolo v ňom toľko „mäsa“, že by nebolo treba ani tú slaninu. Tentoraz bol nákup v obyčajných potravinách výhodnejší.
5068 příspěvků 19.8.09 03:12
Sono, u nas sa tiez jedia syrove, vylupnute z lusku, ale k tomu pohar araku. Arak je ako grecka anyzovka .
jo..u nas teplucko.. o);-))
já nevím, co je to „bob-e“. Ale česky boby, jsou fave v italštině. Já používám jenom čerstvé fave a když nejsou, tak fazole, i když chuť není stejná. Fave jsou nahořklejší a mně moc chutnají.
Tady je jedí syrové, vyloupnuté z lusků a k tomu ovčí sýr. Můžou se potom utlouct. Já syrové boby (fave) nejím, nechutnají mi tak.
2904 příspěvků 19.8.09 02:11
Soni, Miloš, Alenka, je tu reč o „bôb-e“? Alebo o fazuli?
docela určitě můžeš použít i velké fazole (podle mne i menší fazole).
Já bych udělala menší úpravu. Rajský protlak dát hned po orestování slaniny, pak namočené boby či fazole a nakonec vývar.
Milošku, připomínám Ti uzený bok, prorostlou slaninu, boby nebo českého motýlka? Šnytlíka určitě ne, jsem kulaťoučká!
Všechny vás zdraví, upečená Soňa.
588 příspěvků 18.8.09 23:57
no to si mi pomohol…tak tú slaninu zjem radšej len tak.
Tento recepis není můj, ale vznikl velkým omylem, kdy jsem své rozmlsané hubince koupil mandličky, a nebyly to mandličky, ale boby a já se tak těšil. Soňa poradila co s tím, trochu jsem se nedržel taliánské kuchyně, neboť na ni mám názor velmi, ale velmi… Holt bez té slaniny mi to nešlo spolknout. Osobně se domnívám, že ty fazole by taky šly, ale ty boby jsou zvláštní tím, že jsou loupané a tak trošíčku - malinko v té polivce připomínaj mandličky, takové ty spařené, bez slupky co se vylupujou z vánočky… a sem zase na začátku Miloš
588 příspěvků 18.8.09 21:41
Miloši, môžem použiť veľkú fazuľu?