Recept Farfalle s tuňákem a olivami

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Farfalle s tuňákem a olivami

Postup

1. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Mezitím necháme okapat tuňáka a rozmačkáme ho vidličkou. Olivy a kapary necháme okapat a případně je ještě pokrájíme nadrobno. 2. Máslo rozpálíme na pánvi a olivy s kapary na ném několik minut podusíme. Vmícháme špetku cukru a sardelovou pastu. 3. Přilijeme suché bílé víno a přidáme tuňáka. Na středním ohni povaříme, až omáčka zhoustne. 4. Poté těstoviny slijeme a necháme je dobře okapat. V míse je smícháme s omáčkou. Kopr omyjeme, osušíme, otrháme ze stonků a farfalle jím ozdobíme.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 7787x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g farfalle
  • sůl
  • 1 konzerva tuňáka v oleji (200 g)
  • 100 g vypeckovaných zelených oliv
  • 100 g kaparů (sklenice)
  • 3 lžice másla
  • 1 lžíce sardelové pasty
  • špetka cukru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 2 snítky kopru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.10.16 14:42

Motýlky jsem sice nesehnala, ale vrtulky z tvrdé pšenice posloužily stejně dobře…
Pro mě moc dobrá kombinace.

Diskuse k receptu Farfalle s tuňákem a olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz