Recept Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách

(Hodnoceno 3x) Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách

Postup

Sterilovat kus mušelínu, nebo husté kuchyňské gázy ve vařící vodě. Slít, vyždímat a položit na velký talíř. Smíchat jogurt se solí a vyklopit ho doprostřed mušelínu. Zhrnout konce a nahoře je pevně zavázat motouzkem.

Balíček zavěsit na držátko vrchních skřiněk v kuchuni a pod něj postavit mísu. Nechat jogurt odkapat po 2-3 dny, až jogurt přestane kapat.

Sterilovat dvě sklenice/zava­řovačky zahřáním v troubě na 150°C po 15min.

Smíchat bylinky a koření dohromady. Vzít lžičku sýru do dlaně a vyválet z něj kuličku. Ponořit ji do sklenice a každou vrstvu kuliček posypat směsí bylinek a koření. Nakonec zalít olejem, až je sýr úplně ponořený. Vložit do chladničky až na tři týdny. Sýr je dobrý tak za týden.

Vyjmout sýr, zalít trochou oleje a podávat s topínkami na které se sýr může potřít. Řapíkakatý celer je také výbornou přílohou.

TIP: Jestli je vaše kuchyně velice teplá, tak si najít chladnější místo na odkapávání jogurtu. Nemáte-li takovéto místo, tak se o to pokuste v chladničce a zavěste balíček z jedné z přihrádek.

Výborný dárek pro gurmánské přátele ;o)

Recept je z kategorií: Chuťovky



Nahlásit recept

  • 15.02.05 vloženo
  • 19596x zobrazeno

Ingredience

  • Na dvě sklenice 450g obsahu.
  • 750g řeckého jogurtu z ovčího mléka, nebo plnotučnéko přirozeného hustého jogurtu i z kravského mléka (může být i z kozího), nebo směs přirozených jogurtů
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky rozdrcených chili papriček, nebo chili lupínků
  • 1 lžíce posekaného čerstvého tymiánu, nebo oregána
  • asi 300ml panenského olivového oleje
  • 4 rozpůlené stroužky česneku
  • stonky řapíkatého celeru na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Sobis 07.02.16 09:10

Velmi jedlé

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.03.15 13:34

Naloženo, už se těším až dozrají :) Česnek jsem nakrájela na silnější plátky a teď koukám, že na fotce zastínil česnek trochu ty jogurtové kulky a vypadá to zkresleně :D

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 14.11.11 02:24

Babi, vzorně dodrženo až na koření. Pikantní chuťovky my rádi.
Zbyly poslední čtyři kuličky, za pár dní oslaví měsíc od vzniku, myslíš že mám čekat na ještě dokonalejší roztíratelnost? Zkusila bych vyrobit pomazánku.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

jolana 21.06.11 21:24

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Sobis
12 příspěvků 07.02.16 09:09

Taky ho děláme - jen někdy nedojde do podoby kuliček, ale odkapaný vezmu mixérem, přidám olej a našlehám.
Nesolím jogurt před odkapáním, až pak (sůl zastaví další kysání jogurtu, takže výsledek nebyl tak kyselý - v oblasti domoviny je stále teplo, takže bakterie jogurtového kysání se vesele množí a požírají mléčný cukr a vyrábí kyselinu mléčnou. Sůl je zabije.) V našich chladných končinách nemají tolik potřebnou teplotu, takže se buď množí pomalu nebo vůbec - když osolím odkapanou hmotu až pak, mám i neslanou syrovátku na další použití.
Jogurt si dělám sama, na zaočkování mám raději Choceňský nebo Kunín. Hollandie je víc kyselejší.

 
Zuzka1973
1745 příspěvků 12.03.15 18:12

@birkana - vypadají super :palec:
Už se těším, jak dopadnou ty moje :D
Chci dát papričky, česnek a tymián…

Narozky netutlám, už tu je na Labu i důkaz s údajem ;)
malá nápověda zde:
http://www.labuznik.cz/…arshmallows/
:mavam:

 
birkana
1517 příspěvků 12.03.15 18:06

@jolana, @Zuzka1973, ty moje sýry - naložené s tymiánem, česnekem a chilli.

P. S. @Zuzka1973, kdy máš narozky? Tedy jestli je netutláš :jazyk:

 
Zuzka1973
1745 příspěvků 12.03.15 17:04

Tak se těším, pokud vydržím a nebudu ochutnávat, budou akorát zralé na mé narozeniny :D
Pak dodám foto :kytka:

 
birkana
1517 příspěvků 12.03.15 16:30

@jolana :potlesk: :potlesk: :potlesk: :jazyk:

 
jolana
4988 příspěvků 12.03.15 15:35

Ejo, v Syrii ho maju ten na natieranie kyslejsi ako tuna a zvacsa z ovcieho akozieho mlieka :)),,,teda mali :,(

birkana, :palec: tak, tak..len nakladaj, ked pridu osloboditelia spoza velkej mlaky sa zide :cert:

 
Eja
3607 příspěvků 12.03.15 15:24

@jolana :mavam: v našich krajích se mi nejvíc osvědčil Selský jogurt Hollandia, výsledek je skoro takový jaký pamatuji ( už je to hodně let) v Sýrii. Naložený je moc dobrý, ale já skoro radši čerstvě vykapaný zakápnutý trochou oleje a posypaný bylinkami.
Z jogurtů s vysokým % tuku ( někdo zmiňoval smetanový Choceňský) to není úplně ono, nemá to tu správnou chuť.
@birkana :potlesk:

 
birkana
1517 příspěvků 12.03.15 14:45

@jolana, pokusně několik kuliček labnehu (domácího) skladuji v oleji s kořením od léta (cca 8 měsíců) ve sklepě (bez přístupu světla a teplotě +3 - +8 stupňů Celsiových). Chuťové změny jsem nezaznamenala; tedy mám na mysli „dozrávání“. Vyráběla jsem z domácího jogurtu s přibližným obsahem tuku 3% ;)

 
jolana
4988 příspěvků 12.03.15 13:28

.. a naco ta smotana? :think:…jogurtovy syr/labaneh je vsade z jogurtu obycajneho..dat jogurt okapat na pozadovanu hustotu a mate labneh…smotanu nedavaju, n e d a v a j u..take labaneh sa skladuje celu zimu, keby bolo smotanove tak splesnivie a zapachne hoc by bolo aj v oleji… na okamzite pouzitie nechat okapat malo, na skladovanie v oleji dlhsie alebo tak, aby sa dali vyrobit gulicky…naco 10 percentny jogurt..skoda­..namojdusu skoda.. :mavam:

 
Labužník jandule02
1064 příspěvků 12.03.15 12:00

Ideální je 10% jogurt + 1 kelímek 33% šlehačky, smíchat, malounko osolit.

 
Zuzka1973
1745 příspěvků 12.03.15 10:45

Díky za vytažení receptu - do tohoto jdu též :kytka:

 
rosnicka
262 příspěvků 12.03.15 08:45
Po letech na labužníkovi,

Ahoj babi, :dance:

tak jsem se po letech zase vratila, mezitím mam dve deti, za sebou kraaasnou mateřskou a ted zpatky v praci. Hukot..ale na dobře jidlo se cas najde VZDY! O cem by jinak život byl, ne?!
Akorát jsme se vratili z Egypta, kde ujizdim na jejich tvarohach ci cerstvych syrech-nevim jak to nazvat. Je to bile, roztiratelne, urco strasne kaloricke, ale NESKUTECNE dobře-zaklad michaji s korenim, nebo s najemno nakrajenou okurkou ci rajčaty nebo petrzelkou..MNAM! Tak vyzkousim Tvuj recept, třeba se stane zarak..jen bych nechtěla moc chut oleje v syru..

 
anickav
2904 příspěvků 13.12.11 19:10

Milá Babi!
Konečne som sa dokopala k tomuto receptu a som neskutočne rada, pretože je to báječné!
Použila som „grécky“ pilos jogurt. Ďakujem za kulinársky zážitok a zdravím!

 
babi
6360 příspěvků 07.12.11 01:09

jolanko, nesmej se, kdyz se clovek poprve krmi jednou rukou pomoci kousicku plocheho chleba a mermonoci se snazi vypadat alespon trosinku dustojne :roll:

 
jolana
4988 příspěvků 07.12.11 00:51

. ..som sa pobavila..Babi, nic si z toho nerob, ja to tez neumim..a len tak mimo, spagety taky a to mam ku nim aj nastroje… :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 06.12.11 23:03

casino, mate u me ziskany obdiv. Vy jste opravdu soulel kulicky…No, podle meho pro navstevu jako delane, avsak, tak jak podotykate, pro ty co tezko odolavaji, :twisted:

jolanko, jenze vetsina z nas nezije ve stredozemi, anebo na Blizkem vychode a tim padem mame jiny zpusob, jak nektere pokrmy jime :-) Nesporne je vsak vic jak zajimave se dovedet, jak se konzumuji napriklad v Libanonu 8-o

2905, na tvoji otazku neznam odpoved…nikdy jsem nezkousela jinak nez takto :-)

 
2905
753 příspěvků 14.11.11 02:24

Babi, vzorně dodrženo až na koření. Pikantní chuťovky my rádi.
Zbyly poslední čtyři kuličky, za pár dní oslaví měsíc od vzniku, myslíš že kuličky ještě povolí? Zkusila bych vyrobit domácí „tavený“ sýr.Díky za báječný nápad. J.

Příspěvek upraven 14.11.11 v 02:32

 
jolana
4988 příspěvků 08.10.11 13:33

Casino :-P … nalozit do misticky a pokapat olejom je ekonomickejsi­e(aspon u nas)..kazdy si nalozi 1-2 PL na tanierik, pokape olejom a nabera na kusok chleba..ked su gulicky tak hned je po gulickach..jed­nohubky.. zopar sa okostuje pokial sa zopar zje a sklenicka je v cudu.. :mrgreen:

 
casino
4386 příspěvků 08.10.11 11:41

Tak jsme dnes vylovili z lednice „zapomenuté“ kuličky…, BYLY! fantastické,
ale:
Na prvním a posledním odstavci z 13.09.11 21:29 bych neměnil ani slovo :-)

Jen doplním:
Výhoda kuliček (dejme tomu třeba i naložených s bylinkami) v oleji je v tom, že jsou kdykoli k dispozici k podávání :palec: , v našem případě k mlsání :think:
No, pro někoho výhoda…, pro mě ďáblovo pokoušení :twisted: :mrgreen: :-)

 
babi
6360 příspěvků 15.09.11 21:31

casino, nebudu rikat nic noveho, kdyz podotknu, ze zalezi velice na pouzitem jogurtu. Doufam, ze kdyz jste se uz soulel s temi kulickami, ze budou alespon chutnat. Clovek si casem pak muze recept prizpusobit na miru :-) , ale to by take musel mit svoji rozkvetlou louku a kozu, nebo kravu, ktera by se na ni pasla :lol:

 
casino
4386 příspěvků 15.09.11 01:13

babi,
no dyť jsem to teprve včil naložil :-) Rád bych porovnal chuť až po třech týdnech…
Po volném odkapání „vody“ jsem z jogurtu vyždímal ještě půl hořčičáku…

jolana,
díky :palec:
Možná, že nejsem sám, komu jste rozšířila vědomosti :potlesk:

 
babi
6360 příspěvků 15.09.11 01:00

ale, jolanko, vzdyt se libi a tedy jeste jednou dekuji za pekne fotky :palec:

 
jolana
4988 příspěvků 15.09.11 00:48

Babi, ked sa nepacia-vymazem,,ziadny problem , len si povedz :) Labaneh sa predava nenasulane, kto chce si nasula..existuje labaneh ako toto tuhe a existuje labaneh redsie, to sa necha vykapat menej a natire na chleba alebo do misticky, pkape olejom a kazdy si kuskom chleba nabera ..
Fajn ze ta vidno..pekny den :)

Casino, teraz je uz labaneh po cely rok. Ale davno nebolo len na jar. Na jar je v okoli stedozemia trava a zelen a teda aj mlieko. Mlieko ktore ma chut, lebo kozy a ovce pasu cerstvu travu. Vtedy sa robilo vsetko do zasoby na zimu .Dokonca ked zacne trava kvitnut a ma semienka (napriklad taka horcica je plno vsade)tak sa uz syry nevyrabaju… jednoducho to ochuti mlieko a syry maju pachut..neveri kto neochutna ale je to tak..v mlieku necitit ale vo vyrobkoch ano… samozrejme z kravskeho a po cely rok..ale to ovcie a kozie je lepsie a davno kravskeho bolo malo…aj tebe pekny den :)

Příspěvek upraven 15.09.11 v 00:52

 
babi
6360 příspěvků 14.09.11 22:51

jolanko, mas pravdu, ze na sladko je cerstvy jogurtovy syr vyborny. Dekuji Ti za jako vzdy moc pekne obrazky :-)

 
babi
6360 příspěvků 14.09.11 22:44

No, casino, ono se to v te sklenici prolezi…chutnalo :?:

Příspěvek upraven 15.09.11 v 20:56

 
casino
4386 příspěvků 13.09.11 21:29

Tak jsem dnes šoulel kuličky, vrstvil s bylinkami do sklínky a dumal, proč dělám takové blbostě. Dyť by vyšlo nastejno, když už mermomocí kuličky, tak je na talíři okořenit, pobryndat olejem a basta. Nač „sušit“ týdny v oleji? :think:

Řecký recept?

Možná, když staří rekové nevěděli co s přebytky jogurtu, tak je takto konzervovali…

Možná, když se ten starej bejk doplazil z Evropy na Olymp a byl k ničemu, tak Héra vylovila z amfory dvě koule, které ho postavily na nohy.

Možná, že jako pozornost ve skle to bude pěkný dárek (jak píše babi), ale v době chladniček to vidím spíše na použití jak píše jolana :-)

Příspěvek upraven 13.09.11 v 21:30

 
jolana
4988 příspěvků 21.06.11 21:35

Gabi, vecera…dobru chut :)..aspon sa vytiahne recept na svetlo Labuznikovo..a dokonca jogurt si kazdy moze vyrobit..na Labuzniku je zopar receptov staci vyhladat a jeden lepsi ako druhy..na leto je labaneh idealne, staci kusok chleba a paradajka alebo akakolvek zelenina na zahryznitie.. zajedat s hroznom sa oplati, je to bozi ..alebo aj s dobrym chladenym cervenym melonom..:)

 
jolana
4988 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

…jogurtovy syr..:) ..nemusi sa nakladat, staci ho ulozit do misticky, moze sa natierat len tak, vyborny je aj s dzemom alebo medom ako nas chlebik s maslom a dzemom, alebo dat kustik na tanierik, poliat oliv. olejom a papat, mozeme posypat bylinkami....­...kazdy podla chuti..;)..zdrave

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

labna (Turecko), nebo labana khadra=čerstvý sýr (Egypt) atd., jména se trochu liší od zěmě k zemi, ale znamenají, pokud se nemýlím stále to samé, a to je ¨jogurtový sýr¨.
Myzithra je na tomto obrázku
Takže, marianne a jolano, děkuji Vám velice za snahu objasnit nějaká fakta k receptu a přeji Vám příjemný den!

 
jolana
4988 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Labaneh mdah'bara ( vyvalany - valkany ) sa robi ako pise babi. Naklada sa tak isto - ziadny rozdiel, mozno len ze zvacsa nedavaju bylinky. Posypuju si ho az potom ked sa podava … ( prave labaneh je z ovcieho alebo kozieho mlieka , ale to je jedno aj z kravskeho jogurtu je vyborne a osobne nevidim ziadny rozdiel.. )

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Ano, Jolana psala, že myzithra je jordánsky lebaneh a také se připravuje jako pomazánka nebo nakládaný (více odkapaný), také se jí s pita chlebem se Zatarem (tymiánovou „pomazánkou“).
Bylo by zajímavé, jak se v Jordánsku lebaneh nakládá, s jakým kořením apod.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji - marianne,

jogurtový sýr se jmenuje Labna, nebo Labny (to asi není řecké jméno) a dá se vyrobit také z kefíru.

Příjemný večer!

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Babi, vyjádřila jsem se nepřesně, mynzithra (myzithra) se vyrábí z jakéhokoliv mléka, nejlepší je asi z ovčího. Jinak myzithra je vlastně tvarohový sýr (tvaroh) a pod tímto označením se prodává i v obchodech. Hezký den.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: sýr marinovaný v oleji a bylinkách - marianne...

jsem Ti vděčna za čtení mnou uveřejněných receptů a za sdílení Tvých řeckých kulinářských zkušeností s námi se všemi. Také Tvé rady, jako na příklad jaký jogurt místně k dostání je nejvhodnější k produkci ¨Mynzithry¨, jsou velice ohodnoceny. Díky!

S přáním pěkného dne,

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Marjanko, přidávám se k desance, také bych ráda věděla, jak chutnalo!

Příjemný den Vám přeje,

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Babi: opět výborný recept!

Doma v Řecku děláme tento jogurtový sýr neboli řecky sýr „Mynzithra“, z domácího jogurtu (ze směsi kravského a kozího mléka). V ČR se mi nejvíce osvědčil Choceňský smetanový jogurt. Jogurt smíchaný se solí necháváme odkapat v čistém plátýnku zavěšeném nad dřezem, a to i v horkém letním počasí, potom stačí 1-2 dny, v lednici „plátěný uzlíček“ poněkud vlhne. Náš rodinný recept: v míse smícháme odkapaný jogurtový sýr Mynzithra s bylinkami (oregano, tymián, bazalka), prolisovaným česnekem, ev. chilli papričkou, přidáme 2 káv. lžičky kvalitního oliv. oleje, ozdobíme černými olivami. Natíráme na čerstvé - nebo lépe - na opečené chlebíky. Kali orexi, dobrou chuť.

 
Desanka
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Marjance

Ahoj Marjanko. Mělas zajímavý nápad s tou bazalkou,tu já totiš moc ráda. Doufám,že se snám pochlubíš,jak jsi dopadla.
Já jsem si však téměř jistá,že to bude ňáááááááám…
Hezký víkend Tobě i všem Tvým strávníkům.....:-)

 
Marjanka2
210 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Měla jsi naprostou pravdu, babi, byla jsem z toho celá uválená, ani jsem neměla sílu počítat kuličky,abych získala přehled. Všechny kuličky jsem rovnou obalila v bylinkách a koření, pak dávala do skleniček a zalévala olejem. Zkusila jsem v jedné dávce místo tymiánu použít bazalku. Jsem zvědavá na výsledek. Už po tomto víkendu sdělím.Bude nás hodně a myslím, že to bude pro mnohé hosty neobvyklé.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr - AbiesAlba,

možná, že některé recepty jsou složitější, ale některé jenom tak vypadají. To, co jiní popíší dvěmi řádky, se snažím rozepsat do detailu, abych zjednodušila život těm začínajícím. Myslím si však, že je to určitá výhoda, když cizozemské recepty, což je většina těch co překládám, jsou přežvýkané Češkou. Děkuji Ti velice za přečtení receptu a doufám, že i Tobě zachutná.

S pozdravem,

 
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

ty jsi učiněný poklad, tebe mít doma, tak ti podstrojuju, jen abys stále zůstávala :)
Já si na spoustu receptů od tebe netroufnu, ale tenhle se mi moc a moc zamlouvá a vyzkouším ho, jakmile si nakoupím suroviny. :)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

marjanko, díky za vyzkoušení receptu a prozrazení Tvého tajemství. Ze tří dávek!… to Ti upadnou ruce…;o)

Pěkný den Ti přeje,

 
Marjanka2
210 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Smíchala jsem jogurt Holandia a jogurt z kozího mléka, v poměru 2:1, bylo to naprosto nedostižné , horko těžko jsem rodince zabránila v předčasné konzumaci. Ale ten výsledek stál za to. Už mají objednáno na čarodějnický slet ze tří dávek. Díky za skvělý recept.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Děvčata, jsem nesmírně vděčna Vám všem, co recept vyzkoušely i těm co si recept přečetly. Připravovala jsem ho nesčetněkrát a každopádně kuličky mizely podstatně rychleji, než jsem je byla schopna válet. Sklenice jsem musela pečlivě schovávat, ančto moji drazí nemohli vydržet do uležení sýra…Omlouvám se za pozdní reakci, ale z určitých důvodů jsem v tu dobu na Labu nechodila…

xgoni. Samozřejmě se dá experimentovat. Jednou jsem připravila večeři pro své přátele s tématem Itálie (vím, je to řecký recept) a 1/3 sýrových kuliček jsem obarvila vymačkanou šťávou ze špenátu, další 1/3šťávou z červené řepy a třetí jsem nechala bílou (pro jistotu jsem je nakládala zvlášť). Navíc každý odcházel domů s malou skleničkou sýru. Také jsem přišla na to, že někteří si rádi namáčeli chleba do oleje a balsamického octa, a tak jsem je podávala v malých džbáncích společně s chlebem.

S přáním pěkného dne,

 
xgoni
63 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Musím pochváliť tento recept - vyskúšala som to a jogurtový syr je naozaj skvelý. Použila som 1kg balenie Hollandie, kvapkať to prestalo už po cca 20 hodinách… len na marinovanie si musím nechať odkvapkať ďalšiu várku, tá prvá bola spucovaná skôr, než som ju stihla ďalej spracovať. ;o) Každopádne toto zaraďujem k pravidelne pripravovaným jedlám - je to vynikajúci „materiál“ na ďalšie experimentovanie… ďakujem, Babi!

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

zkoušela jsem místo jogurtu i tučný tvaroh a taky je to paráda

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

to je dobrota!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Babi,
jedna várka už se marinuje v lednici v oleji, druhá várka právě odkapává v mušelínu.
Jen musím uznat, že mám asi málo tučný jogurt, protože kuličky se i po třech dnech „odkapávání“ zdály celkem řídké a špatně se koulely… Nicméně myslím, že na chuti to určitě neubere.
Už se těším, až bude příležitost ochutnat…

 
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Babi,
ty obrazky bych nejlepe zbastila. Ty kulicky jsou moc krasne! No, budu se za tim jogurtem muset kouknout. My tady mame Danone, ale jestli je plnotucny to nevim. Ja vim, ze tu je Low fat, Non fat a pak normalni. To zjistim, az ten marinovany syr udelam z toho normalniho jogurtu. Pak napisu vysledek. A nebo se kouknu ve Farmers Marketu v Atlante, tam je jednak vetsi vyber.
Babi, dekuji za upozorneni. Mej se hezky a at se Ti mocky dari.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Yvette, tříkolko, petromil a baturenko...

koukly jste se na obrázky? V receptě je pochopitelně důležitý pravý plnotučný jogurt. Jde-li použít vykapané vody? No nevím, ale příště ochutnám, nic špatného to není ;o)

Moře pozdravů Vám všem!

 
buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách.

Babi, hned odpoledne pádím pro ingredience, a budu tvořiti kuličky … mňam, mňam

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist