Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
vacev Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rohlíky nakrájíme na větší kolečka a namočíme do 1 L mléka, necháme nasáknout. Jablka nastrouháme na hrubo. Poté promastíme pekáč máslem nebo olejem a pokládáme nakrájené rohlíky v řadách s nastrouhanýma jablkama. Jablka posypeme cukrem a vanilkou (vanilkovým cukrem). Rozšleháme vajíčka s mlékem a zalijem celý pekáč. Posypat můžem skořicí dle chuti. V troubě zapékáme asi 30 minut při 150-180 C. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.7.12 18:34
Stará dobrá klasika… V této nejjednodušší verzi ji dělám velmi
často, jen vše smíchám dohromady
Máme ji rádi i studenou, jen tak pokrájenou na kousky…
Ostatní žemlovky „vrstvím“ bez promíchání… Nevím proč, ale
jablečnou máme rádi na způsob „sladké nádivky“ (nebo jak to
nejpřesněji popsat). A k tomu je nejlpší přesně tento poměr a skladba
surovin, nic víc - nic míň…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Žemlovka
Dziwny jest ten šwiat…
Můžeš mi říkat Jaruš… 
Ach ta gramatika. Nikoliv: „s nastrouhanýma jablkama“, ale správně nespisovně: „nastrouhanejma jabkama“. Pozor na to POZOR!
… a neřikej mi Jaruš 
To se mi líbí „s nastrouhanýma jablkama“
Fakt, že je ten odkaz fuč… ještě v době vložení odkazu tam ten článek byl…
3 příspěvky 3.4.13 21:39
Mám pocit, že je fuc
jaká škoda.
Příspěvek upraven 03.04.13 v 21:40
Díky za odkaz
Žemlovku máme rádi v jakékoli podobě a
s jakýmkoli ovocem, takže pár jsem jich už zde našla, ale jak koukám -
všechny ještě nee 

Vyzkouším co nejdříve, ještě jednou dík
5068 příspěvků 27.7.12 19:56
Zuzko1973, tuna je tiez zemlovka.. pre nas bezkonkurencna..snad sa link dakomu hodi..
http://www.labuznik.com/article.php?…
I žemlovka může být něčím zvláštní, ale obávám se, že případ této to bohužel není, pokud nebereme v potaz ty rohlíky vcelku, ale budiž… Když jsou ty recepty aspoň něčím rozdílné, tak je to někdy i k dobru věci, že si jak píšeš vybereš. Ale když už čteš osmý recept, kde jediným rozdílem je pořadí ingrediencí, tak je to spíš k vzteku.
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Ja viem ako sa tu recepty vyhladavaju,a vzdy ked nieco hladam,tak si precitam recepty vsetky a z nich si vyberiem ten ktory ma zaujme,pretoze aj taka „notoricky znama zemlovka“ ako ty pises moze mat aj „1000 chuti“ ako sa hovori.Nie som profesional,ale zopar dobrych receptov poznam…,len neviem,ci by som po ich uverejneni a precitani komentarov nebola znechutena..
Andren, nemusela bys hledat googlem, přímo při vkládání receptů si můžeš přečíst pokyny pro vkládání - včetně způsobu, jak zkontrolovat, zda vkládaný recept na stránkách již není. Pokud tu nějaká specialita již jednou v nějaké obměně je, tak se většinou nikdo neozývá. Ovšem předpokládat, že notoricky známé jídlo, jakým žemlovka bezesporu je, ještě nikdo na stránky o desítkách tisíc receptů nevložil, je poněkud naivní… A pokud někdo vkládá jeden dvoják i vícerák (protože některé oblíbené recepty, např. buchta hrk hrk, jsou tu i desetkrát) za druhým, tak to také není úplně košer, zejména když sám autor stránek v návodu radí, jak se tomu vyhnout…
Přeju ti hezký den, a pokud nějaký originální kvalitní recept máš, klidně ho po průzkumu vlož
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Tato stranka sa mi paci,velmi rada si tu vyhladavam recepty a vacsinou si precitam aj komentare,aby som videla aj skusenosti inych uzivatelov s receptom,ale nehnevajte sa na mna,ked si niektore reakcie citam, tak mam dost a viem,ze by som sem prave kvoli tomuto v zivote ziaden recept nepridala.Podla mna sem kazdy prida recept s tym,ze vela ludi potesi a zaujme,a miesto toho ho tu caka reakcia v zmysle tom:„To co tu pises??!!“..To ma niekto z vas naozaj tolko casu,ze si stihne prestudovat vsetky recepty a este si aj zapamata a drzi v hlave ktore vsetky su tam?..To keby som sem chcela napisat nejaky recept,asi by som najskor musela na googli zistit,ci sa tu nahodou taky uz nenachadza,aby ma niekto riadne nezvozil…Pekny dem prajem.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Vidiš, já jsem si ani nevšimla toho, že ty rohlíky se tam dávají v celku:o To je tedy věc…
Takovou žemlovku bych neuplatnila ani kdyby všichni členové rodiny žili pouze z podpory v nezaměstnanosti. U nás se když už, tak dělala z kupované vánočky, s tvarohem a jablky a vánočka se mlékem pouze pokropila. Litr mléka a 10 rohlíků je kombinace, která podivuhodně mění můj názor na to, co se taky dá uvařit, a mimochodem, když už rohlíky, tak aspoň karlovarské a nakrájené na kolečka.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Když tedy odmyslím, že tento triviální recept tu pochopitelně je, tak začínající hospodyňky asi nepotěší, že v receptu chybí zá:,–(ní věc: vejce. Bez vajec je to krmení pro labutě:-(
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Proč by to měl být vtip? To je docela dobrý recept pro začínající hospodyňku a taky návod, jak spotřebovat přebytečné rohlíky, aby v nejlepším případě neskončily v kontejneru.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Jak se vše krásně doplňuje !
Rozklikla jsem recept a objevila se mi reklama
na "iRobot Roomba 400 automatický vysavač - oranžový. Jen ho použít !
Možná, že by se občas i zavařil. 
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Bohužel asi nee.
253 příspěvků 25.1.09 03:43
To je vtip?