Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jako klasickou žemlovku jsem zatím nepřipravoval…
Morkové kosti pečeme při 80°C asi 30 minut. Morek z kostí vyklepneme a necháme vychladnout. Připravíme míšeninu rozmixováním morku s mandlemi, skořicí a asi 100 g cukru a doředíme troškou brandy na pastu. Rohlíky nakrájíme na kolečka, pokapeme máslem a poprášíme polohrubou moukou. Krátce zapečeme na plechu při 170°C do zlatova. Rozmícháme smetanu se žloutky, zbytkem cukru a kůrou. Touto směsí rohlíky necháme trochu nasáknout (raději více, než méně). Do formy (formiček, tvořítek) vrstvíme střídavě rohlíky a míšeninu. Poslední (nahoře) je morková míšenina. Zapečeme při 180°C, až směs s morkem zezlátne. Při adjustaci žemlovky v morkových kostech, se tyto napřed vyvaří v osolené octové vodě a následně se očisti kartáčkem.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Morková žemlovka
birkana, vítejte v klubu milovníků morku (taky Vám doma říkají, že jste jako pračlověk Janeček?
I na takové gurmety jsem myslel:
foie-gras
škvarky
Hmmmm… Budu muset vyzkoušet - miluju morek! Jen mám obavu, že ten pečený morek nestihne vystydnout a že ho doslova sežeru ještě teplý, jemně posolený s čerstvým chlebem