Recept Zeleninová polévka s vývarem z uzeného kolene

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninová polévka s vývarem z uzeného kolene

Úvod

O velikonocích mám své představy a myslím si, že nejlepší maso do nádivky je uzené koleno, ale celé se tam nevejde a co s tou kostí? Uděláme si ryze jarní polévku.

Postup

Kost a odřezky dáme vařit do osolené vody. Veškerou kořenovou zeleninu ostrouháme a nastrouháme jí nahrubo. Restujeme jí na másle do poloměkka, pak jí necháme odpočinout. Z vývaru vyjmeme kost a odřezky a vybereme z nich libovější kousky masa, které pak do vývaru vrátíme, přidáme hrst propláchnutých krup (někdo je vaří mimo v osolené vodě, ale já mám ráda, když se tak trochu ovoní tím vývarem) a vaříme je do měkka, když jsou kroupy vařené, přidáme restovanou zeleninu, ještě chvíli polévku necháme probublávat (cca tak 5 minutek, jen, aby se nám „ohřála“ zeleninka) a dochutíme podle vaší chuti pepřem a solí. Pokud máte, můžete těsně před podáváním polévku dozdobit nasekanou bylinkou (petrželkou, kopřivou či pažitkou). Já bohužel letos našla kopřiv tak akorát do nádivky. Když zaměníme vývar za hovězí, je polévka vhodná pro děti.

Recept je z kategorií: Masové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.04.13 vloženo
  • 5500x zobrazeno

Ingredience

  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1/2 menší hlavičky celeru
  • odřezky z uzeného kolene + kost
  • trochu másla
  • hrst krup
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Čerstvé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.10.17 14:02

Chutnalo to, byť jsem tomu zpočátku nevěřil. Strouhaná zelenina ani kroupy nejsou moje oblíbené vložky do polévek. Ale podpořil jsem to 250g cikánského šálu a bylo veselo.

Odkaz na uvaření

Walkyrka 02.04.13 13:09

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zeleninová polévka s vývarem z uzeného kolene

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ačraj
697 příspěvků 06.04.13 10:08

Také mně to není jasné, proč vařit kost s odřezky, když polévka je z UZENÉHO KOLENE. ;) Třeba mně to někdo vysvětlí :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 06.04.13 09:21
Krom toho, že jde o další uzenou polííífku v řadě...

… mi přide tento recept blbě napsaný ;)
Není jasné, zda:
A) se dá vařit kost vypreparovaná ze syrového kolena, či zda se
B) znovu vaří kost už 1× vyvařená při vaření kolena vcelku :nevim:
Pokud ad. B), tak proč nebyl použit tento vývar, he :?:
A že se kroupy „…tak trochu ovoní tím vývarem)“ ani nekomentuji… 8)
Když zaměníme vývar za hovězí, je polévka vhodná pro děti. No, fajn :think: A když zaměníme vývar za mléko a rozfofrujeme „tyčákem“, je polévka vhodná i pro dojčence :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 02.04.13 18:44

Polívčičku ukládám, skladba surovin je přesně dle našeho gusta. :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz