Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nakrájet maso a kůži na velké kusy. Paličkou na maso rozbít kosti. Oloupat cibuli a nakrájet ji na plátky. Osmažit vše do hněda na másle, nebo tuku. Zalít vše 1.8 l vody se solí a vařit pod napůl přikrytou poklicí asi 1 hodinu. Zalít vše vodou tak, aby maso a kosti byly asi 3 cm pod hladinou. Přidat bouquet garni a česnek. Pomalu vařit po 5 hodin, nebo i déle a postupně sbírat šum s povrchu. Vyjmout maso a kosti, přecedit vývar a odstranit tuk. Za tepla se odstraní položením papírového kuchyňského ubrousku na hladinu vývaru. Proces se opakuje několikrát. Nebo nechat vývar úplně zchladnout a potom dát vychladit do chladničky, kde tuk ztuhne a jde dobře sejmout. P.S. Tento vývar se používá na různé polévky, ale také k přípravě různých omáček. Není problém ho zmrazit a tak je lépe hodně vývaru uvařit dopředu.
Recept je z kategorií: Masové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzský masový vývar i na jiné použití