Recept Francouzský masový vývar i na jiné použití

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nakrájet maso a kůži na velké kusy. Paličkou na maso rozbít kosti. Oloupat cibuli a nakrájet ji na plátky. Osmažit vše do hněda na másle, nebo tuku. Zalít vše 1.8 l vody se solí a vařit pod napůl přikrytou poklicí asi 1 hodinu. Zalít vše vodou tak, aby maso a kosti byly asi 3 cm pod hladinou. Přidat bouquet garni a česnek. Pomalu vařit po 5 hodin, nebo i déle a postupně sbírat šum s povrchu. Vyjmout maso a kosti, přecedit vývar a odstranit tuk. Za tepla se odstraní položením papírového kuchyňského ubrousku na hladinu vývaru. Proces se opakuje několikrát. Nebo nechat vývar úplně zchladnout a potom dát vychladit do chladničky, kde tuk ztuhne a jde dobře sejmout. P.S. Tento vývar se používá na různé polévky, ale také k přípravě různých omáček. Není problém ho zmrazit a tak je lépe hodně vývaru uvařit dopředu.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 14.11.04 vloženo
  • 6373x zobrazeno

Ingredience

  • Na 3.6l vývaru:
  • 2250 g libového hovězího na polévku
  • 450 g kůže ze slaniny
  • 2.8 kg telecího kolena
  • 900 g telecích kostí
  • 900 g hovězích kostí
  • 3 lžíce másla, nebo vypečeného tuku z masa
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké cibule
  • asi 6.3 l studené vody
  • 3 lžíce soli
  • bouquet garni (svázané 3 snítky zelené petrželky, 1 bobkový list a 1 snítka tymiánu/lze nahradit sušenými bylinkami)
  • 1 stroužek česneku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský masový vývar i na jiné použití

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz