Recept Zapekaný baklažán

mirecek Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklažány nakrájame na 1cm kolieska, osolíme a necháme hodinu aby pustili šťavu. Potom ich opláchneme, osušíme papierovými obrúskami a nasucho opečieme na teflonovej panvici až maličko zhnednú. Na inej panvici necháme na oleji speniť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, pokvapkáme worchestrom, okoreníme, osolíme, pridáme trocha kečupu, orestujeme, prikryjeme a podusíme. Na záver pridáme posekaný cesnak a bazalku. Do zapekacej misy alebo na plech rozložíme baklažán, naň vrstvu mäsovej zmesi, na to mozzarellu a opäť baklažán. Pokvapkáme olivovým olejom a rozložíme plátky ementálu. Prikryjeme a dáme zapiecť na 20 minút. Podávame s chlebom. Je to skutočná lahôdka.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 06.03.06 vloženo
  • 7367x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minÄ‚Ĺźt

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2-3 baklažány (skôr tenšie a dlhšie, neprezreté)
  • 200g mletého bravč. mäsa (pliecko...)
  • 1 mozzarellu (alebo iný mäkký syr)
  • platky ementálu
  • cibuľu
  • cesnak
  • worchester
  • mleté čierne korenie
  • kečup
  • bazalku
  • soľ
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • Čerstvý chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapekaný baklažán

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapekaný baklažán

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapekaný baklažán

Jasně, dobrá rada nad zlato :-) Přeji hezký víkend.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Zapekaný baklažán - Kvetka

doporučujem pivo pred aj po :o), prípadne ho trochu môžeš frknúť aj do dusenia mäsa ;o)

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapekaný baklažán

A už vím co bude dnes k večeři. Potom zajdem na pivko. Nebo bude lepší zajít před tím pro pivko? Každopádně dík za nápad.

mirecek
35 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapekaný baklažán

Musím ešte podotknúť že baklažán sa spracuje neošúpaný, stačí len opláchnuť vodou. Šúpať túto lahôdku považujem za barbarstvo. :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz