Recept Provensálske baklažány

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Baklažány olúpeme, nakrájame na asi 1cm plátky, osolíme z oboch strán, a necháme vypotiť asi 15 minút. Jednotlivé plátky dobre osušíme čistou utierkou, obalime v hladkej múke a opečieme na oleji na oboch stranách do hneda. Odložíme na tanierik. Pozor baklažán má tendenciu nasiaknuť hodne oleja.
Paradajky obaríme horúcou vodou, schladíme, olúpeme, vykrojíme zelenú a tvrdú časť od stopky. Pokrájame na menšie kúsky.
V čistej vačšej panvici zahrejeme trocha oleja a pridáme pokrájané paradajky. Necháme povariť až sa začne rozpadať tuhá konzistencia paradajok (5-10 minút, závisí od druhu paradajok). Pridáme opečené baklažány (ja ich zvyknem rozkrájať na menšie kúsky), prelisované strúčky cesnaku a podľa chuti soľ. spolu to ešte chvíľu oprážame, až kým jedlo trocha nezhustne.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 20.09.08 vloženo
  • 2983x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 stredné baklažány
  • 8 stredne veľkých paradajok
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Hladká múka
  • Soľ
  • Olej (najlepšie olivový, ale nie je to nutné)

Doporučená příloha

  • chlieb, pečivo, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálske baklažány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz