Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
laci Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Baklažány olúpeme, nakrájame na asi 1cm plátky, osolíme z oboch strán, a necháme vypotiť asi 15 minút. Jednotlivé plátky dobre osušíme čistou utierkou, obalime v hladkej múke a opečieme na oleji na oboch stranách do hneda. Odložíme na tanierik. Pozor baklažán má tendenciu nasiaknuť hodne oleja. Paradajky obaríme horúcou vodou, schladíme, olúpeme, vykrojíme zelenú a tvrdú časť od stopky. Pokrájame na menšie kúsky. V čistej vačšej panvici zahrejeme trocha oleja a pridáme pokrájané paradajky. Necháme povariť až sa začne rozpadať tuhá konzistencia paradajok (5-10 minút, závisí od druhu paradajok). Pridáme opečené baklažány (ja ich zvyknem rozkrájať na menšie kúsky), prelisované strúčky cesnaku a podľa chuti soľ. spolu to ešte chvíľu oprážame, až kým jedlo trocha nezhustne.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
chlieb, pečivo, bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Provensálske baklažány