Recept Provensálske baklažány

laci Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklažány olúpeme, nakrájame na asi 1cm plátky, osolíme z oboch strán, a necháme vypotiť asi 15 minút. Jednotlivé plátky dobre osušíme čistou utierkou, obalime v hladkej múke a opečieme na oleji na oboch stranách do hneda. Odložíme na tanierik. Pozor baklažán má tendenciu nasiaknuť hodne oleja. Paradajky obaríme horúcou vodou, schladíme, olúpeme, vykrojíme zelenú a tvrdú časť od stopky. Pokrájame na menšie kúsky. V čistej vačšej panvici zahrejeme trocha oleja a pridáme pokrájané paradajky. Necháme povariť až sa začne rozpadať tuhá konzistencia paradajok (5-10 minút, závisí od druhu paradajok). Pridáme opečené baklažány (ja ich zvyknem rozkrájať na menšie kúsky), prelisované strúčky cesnaku a podľa chuti soľ. spolu to ešte chvíľu oprážame, až kým jedlo trocha nezhustne.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 20.09.08 vloženo
  • 3548x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 stredné baklažány
  • 8 stredne veľkých paradajok
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Hladká múka
  • Soľ
  • Olej (najlepšie olivový, ale nie je to nutné)

Doporučená příloha

  • chlieb, pečivo, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálske baklažány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz