Recept Provensálske baklažány

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Baklažány olúpeme, nakrájame na asi 1cm plátky, osolíme z oboch strán, a necháme vypotiť asi 15 minút. Jednotlivé plátky dobre osušíme čistou utierkou, obalime v hladkej múke a opečieme na oleji na oboch stranách do hneda. Odložíme na tanierik. Pozor baklažán má tendenciu nasiaknuť hodne oleja.
Paradajky obaríme horúcou vodou, schladíme, olúpeme, vykrojíme zelenú a tvrdú časť od stopky. Pokrájame na menšie kúsky.
V čistej vačšej panvici zahrejeme trocha oleja a pridáme pokrájané paradajky. Necháme povariť až sa začne rozpadať tuhá konzistencia paradajok (5-10 minút, závisí od druhu paradajok). Pridáme opečené baklažány (ja ich zvyknem rozkrájať na menšie kúsky), prelisované strúčky cesnaku a podľa chuti soľ. spolu to ešte chvíľu oprážame, až kým jedlo trocha nezhustne.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.09.08 vloženo
  • 2891x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 stredné baklažány
  • 8 stredne veľkých paradajok
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Hladká múka
  • Soľ
  • Olej (najlepšie olivový, ale nie je to nutné)

Doporučená příloha

  • chlieb, pečivo, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Provensálske baklažány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz