Recept Kaviár z baklažánu

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklažány umyjeme a celé, neoloupané i se stopkou buď uvaříme 20min. anebo upečeme 20 min na 200°C. Potom je necháme vychladit a oloupeme. Lilky rozmixujeme s přidáním rajské šťávy nebo rajčat. Vařené lilky stačí posekat nožem aby nebyly moc řídké a přidat rajskou. Vše dat na pánev a dusit pokud se nevypaří tekutina (asi 30 min.). Po 15 min. přidat kapie a cibuli, nakrájené na menší kostičky. Až se vypaří tekutina přdame olej, posekaný česnek, sůl, pepř, cukr podle chuti. Pomazánku zamícháme a ještě chvíli podusíme. Do hotového kaviáru přidáme kousek másla(na vůni) a petrželku. Ještě jednou zamícháme a necháme vychladit. Místo baklažánu taky používám cukiny. Ty se nevaří ale jen se nastrouhají nahrubo na struhadle. Dále je stejný postup.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 30.03.06 vloženo
  • 8170x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 3 baklažány
  • 1 cibule
  • 1/2 kapie
  • 3 stroužky česneku
  • 0,5 l rajské šťávy
  • nebo 1 plechovka rajčat
  • sůl, pepř
  • 3-4 lžíce oleje
  • 1 lžíce nasekané natě petrřelky
  • 2 lžíce cukru
  • máslo

Doporučená příloha

  • Čerstvý rohlík, teplá topinka, černý chleb, těstoviny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaviár z baklažánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kaviár z baklažánu

ucitelas
328 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaviár z baklažánu

tak jo.děkuji

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaviár z baklažánu -ucitelas

Nee, ani nevypada ani nechutna jako kaviar, ale chutna skvele:-)))

ucitelas
328 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaviár z baklažánu

NoNo,já chtěl vědět jestli to tak i přibližně chutná.Nebo vypadá. Toť vše.

Shakira
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaviár z baklažánu-Airan

Ano, kabačok je chutnější a taky si myslím že je to druh cukety. Ale než jsem psala odpověď pro ucitelasa, podívala jsem se do slovníku, že kabačok je druh tykve. Jen ať kolem toho zase není nějaká kolotoč. Člověk už si musí dávat pozor na to co píše.

Zdravím, pěkného apríla.

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaviár z baklažánu

Shakira, tohle znam, je to mooc dobre. Kabacky jsou vlastne cukety ale maji trochu jemnejsi chut. Taky se tomu rika aj u nas kaviar, dokonce je ten nazev zabehly i v Cechach - uz jsem na to narazila parkrat na konkurencich stranek:-)Pekny vikend.

Shakira
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaviár z baklažánu

Tak to doopravdy nevím. Doma jsme tomu odjakživa říkali Ikra (kaviár), v obchodech se to prodávalo pod stejným názvem „Kabačkovaja ikra“. Kabačok je druh tykve (bílá a dlouhá). Kaviár dělám z lilku, jakýkoli cukin i patizonu. A má doma úspěch.

Ucitelas, pokud se ti ten název nelibí, můžeš tomu klidně říkat pomazánka. V ruštině je to ikra (kaviár).

Přeji hezký den.

ucitelas
328 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaviár z baklažánu

A proč se tomu říká kaviár?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz