Recept Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tak ma napadlo, že tento recept by sa našej Julinke mohol zísť…

Postup

Fazuľku očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame na cca 2 cm kúsky. Vhodíme do vriacej osolenej vody a povaríme. Ešte teplé zmiešame s nastrúhaným syrom a rozmrvenou bryndzou, posekaným kôprom. (Solíme opatrne!) Pekáčik, zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou - prípadne použijeme papier na pečenie, rozprestrieme zmes. Vajce rozšľaháme v smotane, zalejem fazuľku a zapečieme.

Podávame samotné napr. s varenými zemiakmi alebo ako prílohu.

Možno použiť fazuľku mrazenú.
Myslím, keďže sa blíži sezóna, je možné miesto kôpru citlivo experimentovať s medvedím cesnakom…

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.10 vloženo
  • 3286x zobrazeno

Ingredience

  • 700 g fazolky - fazuľové struky
  • 100 g Eidam a pod.
  • 150 g bryndze
  • soľ
  • kôpor - vňať
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • na vymazanie maslo a strúhanka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 06.04.10 02:28
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

anicko podle me s tou brynzou to je dokonale :) me by asi nikdy nenapadlo ji tam pridat, mam ji spojenou jen jako pomazanku a nebo na halusky. Takze moc dekuji za recept

 
anickav
2904 příspěvků 06.04.10 01:21
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem,Františka,

ja som to pôvodne ochutnala iba so syrom, tá bryndza to bol experiment, ale nám zachutil…myslím, že aj ty si prispôsobíš recept podľa seba…
Veľa pozdravov!

 
Frantiska
927 příspěvků 06.04.10 01:14
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Vyzkouseno uz 2×. Bez kopru :) a jednou bez tvrdeho syra a chutnalo mi to tak vic. Fazolky nevarim, jen mrazene sparim varici vodou a nakrajim, vsechno smicham dohromady a dam zapect. Priste zkusim podle Martina, me osobne ta zakysana smetana tam moc nesedi.

 
anickav
2904 příspěvků 24.03.10 21:57
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Martínku, mám radosť!
Gabi, keď som prvýkrát uvidela Pag, nazvala som to mesačnou krajinou…
Paški sir som ochutnala tam.

 
martin_etzl
280 příspěvků 24.03.10 04:13
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Recept mě zaujal, protože máme velmi rádi fazolky, bryndzu i kopr. Celkově mi ale přišel hodně překomplikovaný - bryndza a ještě sýr a vejce a smetana. Měl jsem pocit, že chuť fazolek by se úplně ztratila. Takže jsem recept radikálně zjednodušil:
Fazolky (mražené) jsem uvařil v páře. Bryndzu jsem utřel se dvěma žloutky a zlehčil sněhem ze dvou bílků. Do této kaše jsem zamíchal kopr. Polovinu kaše jsem smíchal s vychladlými fazolkami a dal do vymazané zapékací misky, přikryl jsem druhou polovinou bryndzové kaše a zapekl do zlatova v troubě.
Moc jsme si pochutnali, bylo to skvělé, pikantní a zároveň lehké. Aničko, díky za inspiraci.

 
gabi
551 příspěvků 24.03.10 02:44
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

anickav, toto je pre mna prava delikatesa…ja som to prvykrat jedla s pravym „paskim sirom“ a odvtedy toto jedlo patri medzi nase domace stalice…urcite bude vyborne aj s bryndzou…v Dal­macii ma mnoho roznych variacii a vsetky mi chutia…to asi preto, ze struciky davam aj do gulasu :)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.03.10 01:07
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

myslím, že to bude tuze dobré. Budeme mít v pátek k obědu. Nedodržujeme žádné zvyky, ale pátek je vždy bez masa.
Františko, kopr mám ráda, ale jen v koprové omáčce a kyselých okurkách. Tady zkusím medvědí česnek, byť mám jen sušený.

 
anickav
2904 příspěvků 23.03.10 22:44
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem
:D
 
Frantiska
927 příspěvků 23.03.10 21:02
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

nemam ho rada a to je velmi mirne vyjadreni .)))) ale spouste lidi chutna :)

 
anickav
2904 příspěvků 23.03.10 16:59
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Nero, teší ma zájem…nielen mäsom je človek živý…
Františka, čo máš proti kopru? :)

 
Frantiska
927 příspěvků 23.03.10 06:07
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

uz vim co zitra mam k veceri jen teda bez toho kopru :)

 
Nero
297 příspěvků 23.03.10 05:09
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Díky anickav, to je recept přesně podle našeho gusta. Už je v oblíbených a i když tu žádnou Julinku nemáme, rádi si pochutnáme.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Reveňový koláč Reveňový koláč
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz