Recept Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tak ma napadlo, že tento recept by sa našej Julinke mohol zísť…

Postup

Fazuľku očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame na cca 2 cm kúsky. Vhodíme do vriacej osolenej vody a povaríme. Ešte teplé zmiešame s nastrúhaným syrom a rozmrvenou bryndzou, posekaným kôprom. (Solíme opatrne!) Pekáčik, zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou - prípadne použijeme papier na pečenie, rozprestrieme zmes. Vajce rozšľaháme v smotane, zalejem fazuľku a zapečieme.

Podávame samotné napr. s varenými zemiakmi alebo ako prílohu.

Možno použiť fazuľku mrazenú.
Myslím, keďže sa blíži sezóna, je možné miesto kôpru citlivo experimentovať s medvedím cesnakom…

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.10 vloženo
  • 3212x zobrazeno

Ingredience

  • 700 g fazolky - fazuľové struky
  • 100 g Eidam a pod.
  • 150 g bryndze
  • soľ
  • kôpor - vňať
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • na vymazanie maslo a strúhanka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 06.04.10 02:28
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

anicko podle me s tou brynzou to je dokonale :) me by asi nikdy nenapadlo ji tam pridat, mam ji spojenou jen jako pomazanku a nebo na halusky. Takze moc dekuji za recept

 
anickav
2904 příspěvků 06.04.10 01:21
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem,Františka,

ja som to pôvodne ochutnala iba so syrom, tá bryndza to bol experiment, ale nám zachutil…myslím, že aj ty si prispôsobíš recept podľa seba…
Veľa pozdravov!

 
Frantiska
927 příspěvků 06.04.10 01:14
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Vyzkouseno uz 2×. Bez kopru :) a jednou bez tvrdeho syra a chutnalo mi to tak vic. Fazolky nevarim, jen mrazene sparim varici vodou a nakrajim, vsechno smicham dohromady a dam zapect. Priste zkusim podle Martina, me osobne ta zakysana smetana tam moc nesedi.

 
anickav
2904 příspěvků 24.03.10 21:57
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Martínku, mám radosť!
Gabi, keď som prvýkrát uvidela Pag, nazvala som to mesačnou krajinou…
Paški sir som ochutnala tam.

 
martin_etzl
280 příspěvků 24.03.10 04:13
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Recept mě zaujal, protože máme velmi rádi fazolky, bryndzu i kopr. Celkově mi ale přišel hodně překomplikovaný - bryndza a ještě sýr a vejce a smetana. Měl jsem pocit, že chuť fazolek by se úplně ztratila. Takže jsem recept radikálně zjednodušil:
Fazolky (mražené) jsem uvařil v páře. Bryndzu jsem utřel se dvěma žloutky a zlehčil sněhem ze dvou bílků. Do této kaše jsem zamíchal kopr. Polovinu kaše jsem smíchal s vychladlými fazolkami a dal do vymazané zapékací misky, přikryl jsem druhou polovinou bryndzové kaše a zapekl do zlatova v troubě.
Moc jsme si pochutnali, bylo to skvělé, pikantní a zároveň lehké. Aničko, díky za inspiraci.

 
gabi
551 příspěvků 24.03.10 02:44
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

anickav, toto je pre mna prava delikatesa…ja som to prvykrat jedla s pravym „paskim sirom“ a odvtedy toto jedlo patri medzi nase domace stalice…urcite bude vyborne aj s bryndzou…v Dal­macii ma mnoho roznych variacii a vsetky mi chutia…to asi preto, ze struciky davam aj do gulasu :)

 
iva  24.03.10 01:07
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

myslím, že to bude tuze dobré. Budeme mít v pátek k obědu. Nedodržujeme žádné zvyky, ale pátek je vždy bez masa.
Františko, kopr mám ráda, ale jen v koprové omáčce a kyselých okurkách. Tady zkusím medvědí česnek, byť mám jen sušený.

 
anickav
2904 příspěvků 23.03.10 22:44
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem
:D
 
Frantiska
927 příspěvků 23.03.10 21:02
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

nemam ho rada a to je velmi mirne vyjadreni .)))) ale spouste lidi chutna :)

 
anickav
2904 příspěvků 23.03.10 16:59
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Nero, teší ma zájem…nielen mäsom je človek živý…
Františka, čo máš proti kopru? :)

 
Frantiska
927 příspěvků 23.03.10 06:07
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

uz vim co zitra mam k veceri jen teda bez toho kopru :)

 
Nero
297 příspěvků 23.03.10 05:09
Re: Zapékané fazolky s bryndzou a sýrem

Díky anickav, to je recept přesně podle našeho gusta. Už je v oblíbených a i když tu žádnou Julinku nemáme, rádi si pochutnáme.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz